laikagumman

Direktlänk till inlägg 15 april 2014

Inbäddad

Av Laika - 15 april 2014 17:15

Vill ni veta varför jag ligger nerbäddad så här? I husses sköna duntäcke, alldeles nyduschad och fönad, fortfarande lite frusen men väldigt nöjd samtidigt.


Då ska jag berätta för er.

Jag och matte var ute på långpromenad och mot slutet av promenaden kom vi till min å, till den djupare och mer snåriga delen av ån. Jag sprang glatt längs med gräset vid ån och matte gick på gräset hon med. Solen sken och vädret var så där härligt vårigt. Helt plötsligt tog jag några snabba skutt och innan matte hann reagera såg hon mig i luften med fram och bakbenen utsträckta, flygandes ovanför min å. Jag gjorde mig redo för en störtdykning. Hela jag försvann under vattenytan. Det var inget matte förväntade sig, hon trodde att jag var trött och nöjd eftersom vi gått så långt.


Varför då detta störtdyk ner i min å? Jo, jag ville bada med två änder som guppade en bit längre bort.Dom var inte lika positivt inställda till mig, hur kan man inte vara det?  Matte tyckte jag kunde komma upp från vattnet så hon slapp springa med kopplet runt träd och över buskar bara för att jag ville simma ikapp änderna.


Jag hörde inte vad matte sa, men till slut fiskade hon in mig med kopplet och klart att hon gjorde det på det lerigaste stället också. Jag tittade lite surt på matte när jag kommit upp på torra land, jag var ju helt smutsig. Jag försökte föreslå ett nytt dopp men matte sa att jag ändå skulle duscha när jag kom in så ett till dopp i ån behövdes inte.


När jag kom hem frös jag jättemycket. Jag hade ju inte tid att märka hur kallt vattnet var när jag badade. Matte fick duscha mig länge och med varmare vatten än vanligt. Som jag njöt. Sedan blev det föning och efter det hoppade jag upp i mattes och husses säng, bäddade fint men fortsatte att frysa lite så matte bäddade in mig helt. Där somnade jag och sov i säkert två timmar.


Nu är jag snart redo att gå ut igen, helst till änderna, hihi.







 
 
Aamor

Aamor

15 april 2014 17:42

Du ditt lilla busfrö, hihi! Förstår att du var intresserad av änderna men hoppa i vattnet på det viset - ja nog är du modig allt!
Skönt att bli nerbäddad när man fryser.

Nopussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

15 april 2014 20:35

Ja, jag tar varje chans jag kan få till lek med spännande kompisar :D Fast ja, det var ju lite kallt, hihi.

 
Kasper

Kasper

15 april 2014 20:52

Laika - du är tuffare än jag!!!! Aldrig att jag skulle störtdyka!
Skönt att du blev varmt omhändertagen i alla fall, och låt bli att göra om det där! Vänta åtminstone till sommaren!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

15 april 2014 21:10

Skulle jag se änderna igen så hoppar jag nog i ändå, hihi. Jag kan ju inte säga att jag lär av mina misstag för jag tycker nog inte att det var ett misstag att hoppa i kallt vatten för två änders skull ;)

 
Ludde

Ludde

15 april 2014 23:59

Näe, änder eller inte! Jag går tills vattnet når magen. Det räcker bra. Skönt med varm dusch och husses täcke så du kom i form... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

16 april 2014 19:57

Men du kommer ju ut hur djupt som helst om du går ut till det når magen :)

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

16 april 2014 15:06

Vilket äventyr! Och så modig du var som bara dök i så där *imponerade* Förstår att det var skönt med en varm dusch när du kom hem <3 Din päls ser jättefin ut efter föningen!
Vi önskar er en riktigt glad, fin, rolig och solig påsk!
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

16 april 2014 19:55

Ja, det var ett roligt äventyr :D Vi önskar er också en jättefin och härlig påsk med mycket sol!

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

17 april 2014 23:12

Du din gaalenpanna! Hoppa i vattnet på det där viset. Inte konstigt alls att du sedan började frysa. Men modig är du ;))

BELKA

http://Bellas dogblogg

Laika

18 april 2014 19:16

Hihi, ja det var ju lite kallt ändå. Men jag har inte badat nån mer gång än :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards