laikagumman

Direktlänk till inlägg 27 april 2014

Kalas

Av Laika - 27 april 2014 16:40

Vilken kalastrevlig gårdag jag hade. Mattebror fyllde år och vi åkte för att fira honom, men innan vi åkte gjorde matte mig lite extra fin. Medan hon hämtade mobilen för att fota mig hann jag gnugga mig i mattan, hihi. Det gör jag alltid när jag blivit kammad och donad med. Man ska ju se naturlig ut :)

 

När vi  väl kom fram sken solen som lovat och jag hälsade snabbt men glatt på alla för att sedan be matte om att bli utsläppt i trädgården. Där satt jag fast i en löplina vilket jag anser är fullständigt onödigt men tydligen är det ett villkor om jag ska få vara ute. Matte tycker inte om att jag tänjer på tomtgränsen om jag är lös.


Jag fick vatten och en godispinne. Senare när grillen startats och tillagat gottigt kött fick jag en god stek att mätta magen med.


Björken ger perfekt skugga när jag vill ha, men något annat som är väldigt perfekt med att ha en björk på tomten är att det kan dyka upp kompisar i form av ekorrar. Det var precis vad som hände i lördags. Den var törstig och drack av mitt vatten innan den skuttade upp i trädet. Vi satt och tittade på varandra ett tag. Sedan försvann ekorren och jag intog en solig plats på gräset och njöt. Jag såg att matte satt i hammocken och njöt hon med, njöt av fikat efter den goda middagen.

När jag varit ute i trädgården i över tre timmar bad jag matte om att få komma in. Jag tog ett varv till bland gästerna och såg till att alla fick förmånen att klappa mig, hihi. Mot sena kvällen tackade vi för oss och åkte hem. Frisk luft gör en trött och jag somnade på en gång. 


Idag har vi åkt till skärgården och ätit glass. Jag tittade till vattnet lite, eller ja okej då... jag letade efter änderna som brukar hålla till där i närheten.

 
 

Nähä, inga änder... men vänta, vad är det där som ligger i vattnet?


Till min glädje blev jag avbruten av en and som simmade förbi. Jag sprang längs strandkanten och försökte ropa in den, men den ville inte komma. Den hittade en andkompis att sällskapa med istället.

 

Jag ville inte doppa mig helt för vattnet var kallt och det åkte förbi motorbåtar som gjorde stora vågor som skvalpade mot strandkanten. Vi gick bort till bänkarna och satte oss och njöt i solen istället. Sedan tog vi en promenad och till slut kom vi tillbaka till bilen. Då åkte vi hem men tro inte att jag ville gå in när vi kom till porten. Nej, jag la mig i gräset och tyckte att jag låg bra där. Matte drog och drog men till ingen nytta. Det jobbiga med att vara liten hund är att man kan bli upplyft och inburen fast man har visat med största protest att "här ska ingen gå in". Jag får väl erkänna att det var ganska trevligt att komma in för vi gosade upp oss i soffan och tittade på film.


Matte är ledig imorgon med och det ska visst bjudas på fint väder då med. Får se vad vi hittar på då :)

 
 
Ludde

Ludde

27 april 2014 18:34

Ett sånt kalas skulle inte jag säga nej till! Att ligga i gräset och titta på ekorrar och käka grillat kött låter som ett riktigt fint kalas! Så bra att gå runt och bli ordentligt klappad också! Inte undra på att du somnade ovaggad! Om jag hade varit den där anden hade jag simmat in och hälsat på dig istället för att simma till andkompisarna. Lite otur bara när du kom hem och blev inburen. Jag tror inte att någon skulle komma på tanken att bära in mig... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

27 april 2014 19:54

Jo, klart att kalaset kunnat vara roligare om mina bloggvänner varit med mig i trädgården förstås :D

 
Kasper

Kasper

27 april 2014 19:49

Två strålande dagar (trots löplinan). :) Och så söt du blev till kalaset!
Och tänk, en solig och fin dag med matte hemma i morgon också! Härligt, ibland liksom leker livet. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

27 april 2014 19:50

Två strålande dagar, i dubbel bemärkelse :D

 
Melody

Melody

28 april 2014 07:52

Så söt du är i dina tofsar, fast egentligen tycker jag inte om när matte ser sådana där bilder på dig, för då vill hon piffa till mig också! Och så blir hon lite sur när jag direkt gnuggar mig i mattan! Klart att man ska se naturlig ut, men som sagt var himla söt är du!
I dag har jag rullat mig på nyklippt gräsmatta, det gillade inte matte heller,
men solen lyser och livet leker!
Önskar dig en härlig vecka!
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

28 april 2014 13:08

Men åhh, man luktar ju så gott när man rullat sig på nyklippt gräsmatta. Men det kinkas så när man ska gå in sen. Jag har då inget emot lite grönt gräs inomhus heller.

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

28 april 2014 16:18

Vilken härlig helg du har haft! God mat och trevligt umgänge och så en dag vid havet ovanpå det - undrar just vad ni ska hitta på i dag, blir spinnande att höra om :-)
Så fin du är i dina pippilottor! <3
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

28 april 2014 16:31

Helgen var verkligen bra :D Måndagen har vi hållit lugn och avslappnande. Även det behövs ;)

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

28 april 2014 17:45

Lite mysigt att bli buren också. Och gosa i soffan. Hjo blir buren upp till korgen på kvällen och ner och ut på morgonen. Man har det bra.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

29 april 2014 20:14

Ja, det är verkligen att ha det bra :) Perfekt om man är lite sömnig :D

 
Aamor

Aamor

28 april 2014 18:11

Så fin du var i de två rosetterna, syns inte att du gnuggat i mattan!
Härligt med kalas och särskilt när man kan välja mellan att vara ute eller inne.
Synd att inte anden ville snacka med dig men de är lite känsliga med "blandad" vänskap, hihi!
Har du också råkat ut för det hemska - bli buren för att man inte vill gå - suck!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

29 april 2014 20:13

Visst är det dåligt att bli buren mot sin vilja, hihi.

 
Edith

Edith

1 maj 2014 07:17

Oh vad du var fin med tofsarna när du skulle på kalaset! Ett härligt kalas verkar det ha varit med fint väder också. Skönt när man kan få välja att först få vara ute så länge och sen får gå in och gosa med gästerna.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

1 maj 2014 19:06

När man är så gammal som jag har jag bestämt att jag får bestämma precis hur jag vill ;) slutar en klappa går jag bara vidare till en ny gäst, hihi

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

1 maj 2014 18:03

Men guuuu va söööt du är i dina piffrosetter, säger Matte. Och jag glor på henne och undrar varför inte jag har fått så fina rosetter, någonsin! Lite surt alltså!
Men goa dagar har du haft, Laika - vadå grillad biff ;)

1a maj-hälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

1 maj 2014 19:05

Din matte får piffa dig också lite :D Du ska se hur mycket uppmärksamhet man får ute då, hihi :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards