laikagumman

Direktlänk till inlägg 16 juli 2014

Dagvild

Av Laika - 16 juli 2014 12:21

Nu blir jag ju alldeles dagvild. Matte började jobba igår, men åkte inte till jobbet idag. Är det redan helg?

Nej, matte förklarade för mig att hon är ledig idag för hon jobbade så lång dag i går och ska även göra det både torsdag och fredag, så den här lediga onsdagen rätar liksom ut arbetstimmarna lite.


När solen inte vill visa sig det minsta lilla får man hitta på lite annat än att bara ligga ute och gräsrulla sig. Jag föreslog att vi skulle åka till min affär och handla upp dom där 500 kronorna på godis. Jag förklarade för matte att jag ju inte kan hålla på och portionera ut mitt gottis på det här viset bara för att jag inte vet när jag får mer nästa gång. Matte skrattade när hon såg min skål och så sa hon att vi väl kan åka och handla då.

 

Väl i affären drog matte iväg till alla skålar, borstar, koppel och sånt trams. Husse var på väg åt det gottiga hållet. Jag satt fast med matte men jag gjorde mitt yttersta för att dra med henne till den andra avdelningen. Matte förklarade sig med att hon bara ville titta på vad som fanns där. Helt utan att jag såg hade hon plockat på sig en skål, ett underlägg och glucosamin till mig.


På godisavdelningen är det så bra att mycket av "plockgodiset" är på ganska låg höjd så jag kan nosa in i lådorna och visa vad jag vill ha. Ibland tjuvar jag en godis redan i affären som matte och husse får betala för. Oftast är de i affären så snälla att de bjuder mig på den. Vi plockade och plockade av allt det goda innan vi gick till kassan och betalade för oss.


Hem kom vi med den fina skålen som absolut är värd att visa här.

 


Men det viktigaste av allt är så klart det goda som vi kom hem med. Chokladpastiller, miniben med kyckling, mjuka godisar, torkade pinnar och mina små korvar. Dom är supergoda och finns med två smaker, biff och kyckling.

Sen fick jag också en annan sorts godispinne men den åt jag upp i bilen på väg hem. Nu är mitt förråd välfyllt igen, liksom min mage snart kommer att bli, hihi. Glad och nöjd, det är så livet ska vara. Kanske ska jag dra med matte och husse ut i skogen idag också, kolla om det blir några blåbär i år eller om kantarellerna börjar ta sig. Det är inte matte som är en kantarellexpert, det är jag. Får jag nosat på en kantarell kan jag hitta flera när vi är i skogen, dock gör jag det bara på skoj och slutar precis när jag behagar.


Ikväll ska jag äta en annan matfavorit till middag, ravioli. Mmmm, får nog springa av mig ordentligt i skogen så jag orkar äta världsmycket ravioli.


Gottiga pussar på er alla!


 
 
Aamor

Aamor

16 juli 2014 19:32

Lediga dagar är ju inte helt fel även om det innebär att din matte måste jobba längre andra dagar.
En massa gotter, mums! Jag älskar de där från planet pet och miniben med kyckling. Korvarna har jag smakat men det passade inte mig - inte just då i alla fall!
Väldigt söt skål du fick och den passar dig ju perfekt!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

16 juli 2014 19:34

Planet pet har nog det allra godaste godiset, för allt deras slukar jag :D (Fast kanske, kanske tror jag att Ludde med sina kex har det godaste gottiset)

 
Ludde

Ludde

16 juli 2014 23:22

Vilken shoppingrunda! En skogspromenad på det gör en naturligtvis hungrig både på ravioli och godis... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

17 juli 2014 21:27

Ja, matte brukar undra hur mycket mat det kan få plats i mig, jag åt lika mycket ravioli som hon gjorde...undra hur stor mage matte har då ;)

 
Kasper

Kasper

17 juli 2014 01:42

En så söt och fin skål du har fått - och en massa godis också. Om du är nöjd med det, så är det ju bra. :D
Misstänker att det egentligen aldrig råder godisbrist hos dig...

I själva verket tycker jag att du fick jättemycket godis, och det tycker jag är helt rättvist! För att du är så himla söt! ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

17 juli 2014 21:26

Helt tomt i mina skåp brukar det väl egentligen inte vara, det ska jag allt erkänna. Men nöjd är jag absolut med inköpet :D

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

17 juli 2014 13:31

Oh, så mycket fint ni fick köpt! *klappar tassarna* Matte är helt såld på skålen och vill köpa en sådan till oss, men vi tycker kanske att benet inte riktigt funkar för oss, eller vad säger du?
Härligt att skafferiet är så välfyllt nu :-)
Hoppas kantarelljakten blev lyckad!
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

17 juli 2014 21:24

Vet ni? Det fanns likadana sådana skålar fast med en tass på istället. Det vore en skål till er, fast klart att ni också kan ha en med ben på :D
Kantarelljakten blev det inte så mycket med, vi kom liksom av oss helt och glömde bort det :)

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

17 juli 2014 22:35

Godsaker är aldrig fel. Skålen är väldigt fin. Borde nog köpa någon trevlig skål till Hjo-Hjo också.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

17 juli 2014 22:40

Allt blir så mycket trevligare med en fin skål, hihi.

 
Edith

Edith

18 juli 2014 13:43

Det är klart att butiken måste bjuda en bra kund på godis. En väldigt fin matskål fick du. En sån vill jag och Hilda också ha. Inte visste jag att du var en kantarellhund. Det är bra att ha för matte och husse. Hej hopp!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

18 juli 2014 21:01

Jo, jag är bra på att hitta kantareller, det är min moster som lärde upp mig en gång i tiden, men jag gör det mest när jag vill och ända tills jag hittar på något roligare att göra i skogen, hihi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards