laikagumman

Direktlänk till inlägg 21 juli 2014

Det där med klippning...

Av Laika - 21 juli 2014 17:45

Jag må vara bra på att förhala saker och ting men till slut är det matte som vinner, i alla fall när det kommer till klippning. Hur jag än försökte hitta på andra saker att göra och till och med sova så kom jag inte undan trimmer och sax. Eller jo, i lördags kom jag undan och trodde i och med det att matte glömt bort det, men i söndags åkte jag alltså på en omgång. Till mattes fördel ska jag erkänna att det gick både snabbt och smidigt denna gång.


"Ehmm, matte... ser jag inte lite tunn ut nu när pälsen blev så kort? Det beror faktiskt på för lite godis matte... jo, så är det."

 

Den här gången var matte som gjord av sten, det gick inte att rubba henne hur jag än bad om gottis. Hon sa att jag fick vänta på middagen som visade sig bli hemmagjorda hamburgare, mums. Till frukost åt jag mattes leverpastejsmörgås och till mellanmål åt jag upp min sista konserv med makrill. Sinar inte godisförrådet så sinar ett annat... Vilken tur att jag sett inköpslistan på kylskåpet, för där står allt viktigt till mig. Lammfärs, lever, morötter och mer makrill och tonfisk. Matte brukar göra storkok och lägga mina maträtter i portionspåsar för att sedan frysa in. Då är det bara att plocka fram en påse när jag inte har något annat att äta. Variation är min melodi :) Det är viktigt för en som jag, som är så matglad.


Om någon eller några timmar, när det börjat bli lite svalare så ska vi gå vår kvällsrunda. Vi har börjat gå en riktig långrunda på kvällen eftersom dagens alla promenader mest bara blir gräsrull i värmen. Innan dess ska jag leta fram någon godbit från min godisgömma, hihi.


Nospussar!


 
 
Aamor

Aamor

21 juli 2014 17:56

Så fin du blev!
Kan din matte verkligen motstå din blick eller hon tittade inte in i den tillräckligt, hihi!
Du hade säkert fått plats med både innan och efter maten godis, hihi!
Att gå några längre rundor i värmen är inte att tänka på här heller, knappt man orkar vara ute!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

21 juli 2014 19:11

Ja, hur hon lyckades med det vet jag inte, hihi. Hon tittade bort så mycket hon kunde. Fast mina gömmor som jag har är bra vid dessa tillfällen ;)

 
Melody

Melody

21 juli 2014 20:45

Matte klagar på att jag har så tunn och dålig päls, men nu blir jag allt lite orolig att du inspirerar henne till att klippa mig kort! Tur att hon inte har någon trimmer!
Din matsedel hoppas jag att hon tar större intryck av för här är alldeles för mycket torrfoder! Nog blir jag bra avundsjuk på dina maträtter! Lammfärs, jo jag tackar jag!
Puss till dina dig från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

21 juli 2014 21:07

Men alla kan ju inte vara lika tjockhåriga ;) dessutom tycker jag din päls ser ut att vara riktigt fin, men jag lovar dig att en klippning sitter riktigt skönt :) Liksom min matsedel, hihi.

 
Ludde

Ludde

21 juli 2014 22:10

Snygg frisse! Blir nog skönt i sommarvärmen! Din mattes inköpslista verkar riktigt välplanerad! Visst är det skönt att det finns lite i frysen att trolla fram ibland... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

22 juli 2014 21:51

Åhh, jag är så lycklig som är så kort om pälsen nu när det är så varmt. Jag springer ute som om det bara vore tio grader, hihi. Matplanering är ju superviktigt, men det brukar matte vara bra på för jag har aldrig blivit utan mat i alla fall ;)

 
Kasper

Kasper

23 juli 2014 00:45

Du är supersöt, till och med som nyklippt. Och den där blicken du har - den skulle jag behöva lära mig. :)
Fantastiskt så mycket gottigt du får - där skulle min matte verkligen behöva lära sig något!
(Fast jag skulle bli tjock som en tunna, jag går faktiskt upp rejält i vikt av dietfodret också, fast matte inte alls ger mig lika mycket som rekommenderas!) Snålmatte! Men liiite intryck tar hon kanske ändå. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

23 juli 2014 19:57

Men du har den blicken Kasper :D Det kan jag lova...bara din matte som nog blundar när du tittar på henne, hihi.
Jag fick ju äta seniormat en gång som matte ville testa, men jag var konstant hungrig och så gick jag ner i vikt. Matten däremot, hon skulle också gå upp i vikt av dietmat...jobbigt när det är så där.

 
Lillian

Lillian

25 juli 2014 07:42

Synes du ble riktig så fin jeg ;)

http://www.sognafaret.no

Laika

25 juli 2014 21:35

Vad roligt att ni hittade hit, få sådant finbesök och från Norge dessutom :) Vi har redan kikat in hos er och läst :D

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

25 juli 2014 11:47

Du blev jättefin, Laika! Värmen är bedövande, särskilt för en hund så det kan nog vara skönt att bli av med lite päls. Hjo-Hjo hälsar!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

25 juli 2014 21:37

Det är mycket skönt att ha det så här nu :D Svalkar snabbt och bra i fläkten, i gräset och i badet :D

 
Edith

Edith

25 juli 2014 16:11

Vilken tjusig sommarklippning du fått. Passar väl perfekt i sommarhettan. Härligt att du har en sån fin aptit. Du verkar gilla det mesta. Precis som min Hilda.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

25 juli 2014 21:36

Tackar :) Jo, det är väldigt skönt att ha kort päls och snabbt kunna svalka sig. Jag har aldrig tyckt att min långa päls svalkar, föredrar kortkort ;)
Aptit har jag minsann, vet inte om det finns så mycket som jag inte äter faktiskt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards