laikagumman

Direktlänk till inlägg 17 september 2014

Soliga dagar

Av Laika - 17 september 2014 17:45

Igår gick vi till skogen för att leta efter Frolicbuskar, precis som matte lovat.

Klara, färdiga, spriiiing!

Här någonstans luktar det typisk Frolicbuske...

 

Jag nosade och letade men hur jag än försökte så kunde jag inte hitta en enda Frolicbuske. Mycket underligt.

Helt plötsligt nosade jag upp en Frolic som låg på marken.... och en till...

   

Men vart hade Frolicbusken tagit vägen? Någon som ätit upp hela busken och bara lämnat kvar några stackars bitar på marken? Jag försökte se mig om, men ingen buske så långt ögat kunde nå. Däremot hittade jag fler Frolicar längs med vägen. Någon måste ju varit jättehungrig och slukat buskarna på en gång, jo så måste det vara. Men jag var glad att det trillat av lite Frolic här och där som jag kunde leta upp och äta direkt från marken.

Det var gårdagen. Idag tog vi bilen direkt på morgonen och åkte iväg på en utflykt. Även här hamnade vi i en skog. Åhh så spännande.

Jag sprang upp och ner för backar, på stora stigar och på små stigar. Genom en lerpöl, genom en till...och genom en tredje. Väldigt mysigt för labbarna att klafsa i lervälling. Jag tvättade mina tassar i lite vatten till mattes glädje.

 

Sedan stannade vi till vid en bänk vi fick syn på. Där blev det fikadags. Matte packade upp lite gottis och jag höll glatt koll på henne.

Varsågod, sa matte och jag ställde mig upp för att ta min godis.

Efter fika, gräsrull, bus med matte och springfnatt fortsatte vi vår promenad ute i naturen. Vi hade ett riktigt kanonväder. När vi gått en stund hörde jag ett ljud jag väl känner igen. Änder!!!

Vi gick över bron och jag försökte kika åt båda hållen för att hålla koll på var mina vänner simmade någonstans.

Här var dom ju. Ser ni att matte kopplat mig nu? Hon sa att jag hade hoppat ner till änderna och simmat med dom om jag inte haft kopplet på mig, (vilket i och för sig är sant). Jag är ju redan halvvägs ute med överkroppen.

Dom var lika nyfikna på mig som jag var på dom. Fikat hade vi ätit upp så vi hade tyvärr inget att bjuda på. När jag tittat klart och sagt hej då gick vi vidare.

Återigen upp och ner för backar, genom lervällingar och in på små och mysiga stigar. Mot eftermiddagen hittade vi tillbaka till bilen och då bar det hemåt igen. På vägen hem stannade vi till och köpte oxbiffar med oss. Matte har redan förberett min mat med små bitar av köttet, ris och mörötter. Nu ska det bara svalna innan det hamnar i min hungriga mage.


Nospussar!

 
 
Aamor

Aamor

17 september 2014 19:14

Härlig dag, kul att vara på äventyr i skogen. Tänkte du verkligen hoppa i till änderna, du är ju snöbilder, hihi!
Jag undrar också över de där frolicbuskarna för jag misstänker att matteföräldrarna har såna i sin trädgård för jag hittar ganska ofta frolicar på plattorna på framsidan men jag ser inga buskar. Äter dock inte frolicarna, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

17 september 2014 19:40

Jodå, vid två tillfällen har jag vid helt andra vatten slängt mig i vattnet när jag sett änder. Så nära änder har jag koppel på mig. De är lite tråkiga för de simmar bara iväg och jag simmar inte lika fort som dom. Jag vill ju bara nosa och kolla in vad de är för ena :)

 
Ludde

Ludde

17 september 2014 22:12

Vilken otur att någon snott alla frolicbuskar! Det var väl tur att det blev några kvar på marken i alla fall så du inte blev alldeles lottlös. Jag hade aldrig hoppat från bron ned i vattnet, hur många änder det än var där nere. Även om jag inte haft nåt koppel... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

17 september 2014 22:52

Ja, matte tröstade med att hon dessutom hade några frolic i sin jackficka, om jag inte hittade tillräckligt många ute i naturen. På granar sa hon att det inte växer frolic så där var det ingen idé att leta, och som sagt buskar var där ont om, men jag fick så det räckte av naturen ändå :D

 
Lillian

Lillian

18 september 2014 11:07

Det er så trivelig å være med deg på tur. Koselig at du sjekker ut hvordan endene har det også!

http://www.sognafaret.no

Laika

18 september 2014 16:29

Ja visst, dom måste man ju hålla koll på :D

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

18 september 2014 16:44

Frolicbuskar, det låter ju jamarhäftigt! Förargligt att någon redan länsat dem, det måste vara någon spökhund i farten :-)
Härliga bilder, vilken fin promenad ni fick!
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

18 september 2014 20:13

Måste varit någon spökhund, eller en björn kanske ;) Men det är ju tur att min matte var så väl förberedd som hade frolic i sin ficka :)

 
Kasper

Kasper

19 september 2014 11:41

Tänk att du är så förtjust i änder! Det är inte jag. :)
Fin prommis med både lervälling och en sjö!
Tur att Frolicarna ramlade av innan buskarna försvann. Hos mig finns inte en enda Frolic för närvarande, jag får ju bara dietmaten... (tur att den är så god...)
Men snart lättas kanske lite på alla restriktioner. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

19 september 2014 20:52

Jo, men dom där änderna är väldigt spännande :) Verkligen tur att ditt foder är gott, men jag hoppas du får börja äta lite annat snart också.

 
Edith

Edith

19 september 2014 13:47

Låter som en underbar promenad! Oh vad härligt att hitta Frolic ute i naturen bara sisådär. Det har aldrig hänt mig och Hilda. Men nu tror jag matte fått en bra idé.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

19 september 2014 20:50

Det är jätteroligt att hitta sånt när man är ute och promenixar :D Ladda på förrådet lite :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards