laikagumman

Direktlänk till inlägg 20 september 2014

Kalas

Av Laika - 20 september 2014 20:00

Idag tog vi oss en långprommis hem till matteföräldrarna för att grilla och äta gott. Det är så att matte fyller år på tisdag så vi blev bjudna på middag. Jag gick ut på altanen där grillen fanns, för det doftade så gott därifrån. Jag fick en grillkorv till middag. Dock hade mattemor delat korven i för stora bitar så jag satt bara bredvid min tallrik och tittade på korven ända tills mattemor förstod att jag ville ha mindre bitar. När det var fixat åt jag upp allt på ett ögonblick, mums! Mattemor klappade mig och sa att jag är deras lilla diva.


Matte fyller inget märkvärdigt och ville inte firas på något märkvärdigt sätt heller, bara en god middag med hela familjen samlad. Det var verkligen trevligt och min grillkorv var supergod. Vad de tyckte om sin mat vet jag inget om, jag var i korvkoma, hihi. Men nog om det. Tillbaka till promenaden som vi gick för att komma hem till matteföräldrarna.


Man kan gå förbi ankdammen som vi kallar det. Det är ett litet naturreservat med en hel del små dammar/sjöar. En del ställen är perfekta att ta ett dopp på, andra ställen är det fullt av änder och då passar det inte lika bra med bad... Observera att detta är mattes ord. Jag hundligen, har ju helt andra åsikter om den saken som ni vet. Vi stannade till vid den dammen där inga änder brukar finnas. Jag gick ner till vattent för att plaska mina tassar lite. Det var ju så väldigt varmt och skönt idag.


Vet ni vad jag höll på att göra? Sätta min tass på en and. Den satt precis där jag tänkt gå ner i vattnet, helt i skymundan. Den simmade iväg efter att vi överraskat varandra. Jag tänkte simma efter men det tog tvärstopp i mitt koppel. Jag vände mig om och frågade matte vad hon pysslade med, men hon skyllde ifrån sig och sa att kopplet nog bara trasslade sig lite. Hmmm....

Nåväl, jag tappade i alla fall badsuget för jag fick syn på en svart shih tzu-kille som kom gåendes med sin matte. Vi hälsade på varandra och kvinnan sa att han inte är så lekig av sig för han är nio år gammal. Matte tröstade kvinnan med att jag inte alltid heller vill leka så mycket för att jag är 15 år. Då höll hon på att sätta sitt tuggummi i halsen för hon trodde att jag var yngre än hennes hund. Då ska ni gissa att min matte var snabb med att säga: Sådan matte, sådan hund, hihi.


Vi fortsatte promenaden i solskenet och lägger man inte nosen i blöt, får man inget heller veta. Därför passade jag på att tjuvkika på dom som var på andra sidan staketet, mycket spännande. De fixade och donade i trädgården och det jamade dessutom en katt på deras tomt. Jag ville inte alls gå därifrån.

 

Matte sa till mig att jag snart kommer få lägga nosen i blöt oavsett om jag vill eller ej, för nu ska det regna ganska ordentligt i några dagar framöver. Jag hoppas matte har fel. Jag vill inte bli blöt om min nos, inte om mina tassar, inte på min mage eller på min rygg heller. Ingen regnkappa i världen kan få mig att vilja gå ut i regnrusk.


Nu är vi i alla fall hemma igen efter både promenad och kalas. Alla med mätta magar. En alldeles prefekt lördag, i min smak!


Nospussar på er!

 
 
Ludde

Ludde

20 september 2014 22:12

Vilket härligt kalas du hamnade på och vilken härlig väg dit det blev. Aldrig har jag trampat på några änder men det vore nog spännande. Visst är det besvärligt när man får för stora korvbitar. Man ska väl få lagom bitar att svälja utan att behöva tugga... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.com

Laika

21 september 2014 19:24

Hihi, precis Ludde. Allt ska vara lagom, precis så man kan bestämma om man bara vill svälja bitarna hela eller tugga lite på dom innan :D

 
Melody

Melody

21 september 2014 07:51

Min matte har ju också fyllt å, så barn och barnbarn kom hit och bjöd på knytkalas i fredagskväll! Inte en enda korv hade de med sig till mig!
Men nu fick matte några ord att lägga på minnet "sådan hund sådan matte"!
Sådant yrväder som jag är så måste hon ju vara väldig ungdomlig, trots att hon fyllde ganska många år!
Önskar er en härlig söndag!
Puss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

21 september 2014 19:23

Med din fart och fläkt, och är matte bara en tiondels lik dig så är hon rena rama ungdomen ju, hihi. Det tror vi absolut.

 
Aamor

Aamor

21 september 2014 13:13

Vilken härlig dag du hade och ett stort grattis till din matte så här i förskott! 🍰
Tänk om du trampat på ankan och den simmat iväg mig dig på ryggen 😄
Matte skrattade åt din nyfikenhet och sa att det var precis som jag när jag kikar igenom staket, man får ju inget veta utan att kolla in, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

21 september 2014 19:21

Åhh, åka anka, det hade jag velat, hihi.
Visst ska man se sig om, annars vet man ju inte vad man kanske missar :D
Matte tackar så mycket för gratulationerna :)

 
Lillian

Lillian

21 september 2014 20:43

Så heldig du var som fikk grillmiddag i dag ;)

http://www.sognafaret.no

Laika

21 september 2014 21:02

Ja, och grillmiddag som ju är så gott också :D

 
Kasper

Kasper

21 september 2014 22:51

Åh, sicken fest, och sicken hemväg. Nästan trampa på en and - åh, så överraskade och snopna ni måste ha känt er, båda två!
Korvkoma - hihi det låter allt något, det! Hoppas jag också snart får hamna i nån sån!
Hälsa och gratta matte, även om det blir på fel dag. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

22 september 2014 21:43

Matte tackar så mycket :) Jag hoppas hon bjuder på korvtårta :D Korvkoma det är bra och härliga grejer kan jag lova. Hoppas du får uppleva en snart :)

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

4 oktober 2014 08:55

Vilken superbra dag med korvkoma och närkontakt av tredje graden med en and!

Grattis i efterskott till matten din från Matte och mig

http://Bellas dogblogg

Laika

4 oktober 2014 17:36

Min matte tackar så mycket :)
Det var verkligen en superdag :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Skapa flashcards