laikagumman

Direktlänk till inlägg 23 mars 2016

Fårskinn på näsan...

Av Laika - 23 mars 2016 18:30

Ni vet mattar och hussar som har svårt att somna ibland? När de bara vänder och vrider på sig, går upp och rör sig och börjar dona med både det ena och det andra, sätter på tv:n eller börjar läsa i någon bok... blädder, blädder bland sidorna. Inte är det alltid så lätt att somna själv i lugn och ro då inte, men igår kväll tog jag till ett bra knep. Det var matte som inte kunde somna och när hon till slut lade sig ner i sängen igen så tog jag över hennes tofflor och vaktade dom så att hon inte skulle kunna ta dom på sig och stiga upp än en gång.


Matte har flera olika par tofflor men dessa fårullstofflor är både hennes och mina favoriter. Jag lade mig tillrätta på den ena tofflan för att se till att hon inte skulle kunna ta tillbaka den, mjuk och skön, precis som en kudde.

Men så upptäckte jag att jag inte heller kunde somna.Typiskt


Vet ni vad man kan göra då? Räkna får ska ju vara tröttande och vad är väl bättre än att lägga huvudet på en fårullstoffla, känna doften av får och dessutom börja räkna dom. Sedan minns jag inte mer... tror nog att jag somnade på en gång. Ett smart knep, dessutom fick jag det mörkt om ögonen så även om matte hade lampan tänd och låg och läste så kunde jag sova så gott, så gott.

Idag har jag vaktat tofflorna medan matte och husse var iväg och handlade. Jag gjorde ett jättebra jobb för jag fick en godis när de kom hem, och tur var väl det eftersom jag fick en så tråkig middag. Bara vanlig blöt vovvemat.

Förresten så vaknade vi till ett riktigt snölandskap idag, det hade snöat över en dm snö under natten men plusgraderna och regnet idag har hjälpt till att få bort det mesta av snön under dagen. Ska bli spännande att se hur det ser ut imorgon. 


Nospussar!


 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

23 mars 2016 19:49

Mjuka gosiga tofflor är jättebra att låna, man sover så gott i dom... Nåja det lilla som får plats i den :) Din söta lilla nos tycks passa perfekt i tofflan!

Kram å puss på nosen, som du hade gömt ;-)

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

23 mars 2016 21:38

Ja, jag får plats med ansiktet helt perfekt i tofflan, hihi :D

 
Aamor

Aamor

23 mars 2016 20:18

Haha, ja nog ser du ut att sova gott med nosen i fårtofflan. Det är inte så att du slocknade för att de luktade mattes fötter. Själv kan jag sova jättegott på/i mattes jobbeskor, luktar gott efter en hel dag hon gått i dom, somnar då gott på kvällen, hihi!
Hoppas er snö är borta nu!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

23 mars 2016 21:37

Hihi, matte undrade detsamma, om det inte var tåbiran som jag slocknade av ;) snön är nästan borta nu, ligger lite kvar på gräsmattorna bara, skönt.

 
Ludde

Ludde

23 mars 2016 22:44

Åh! Perfekta insomningstofflor. Härligt med mattar som väljer rätt sorts tofflor. Speciellt om dom är lättpassade också... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

31 mars 2016 23:06

Ja, dom här är verkligen passvänliga. Hade det varit mattes förra tofflor så hade dom inte varit så värda att passa ;)

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

24 mars 2016 14:54

Mycket bra insomningsmetod, måste vi jama! Enkel, avkopplande och mysig - precis som det ska vara när det handlar om att sova :-)
Vi önskar dig och din familj en riktigt fin och mysig påsk - och glöm inte vakta tofflorna :D
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

31 mars 2016 23:06

Det är en kanonmetod :) Men jag förstår att ni också har en hel del bra insomningsmetoder :)

 
Melody

Melody

25 mars 2016 20:39

Mycket märkligt det här, men det ser faktiskt ut som det är min mattes tofflor som du vaktar! Kan det vara så att din och min matte har likadana?
Själv tog jag till ett annat knep igår kväll när matte hade svårt att somna, jag la mig helt enkelt ovanpå henne så hon blev tvungen att ligga still!
Önskar dig och de dina en riktigt Glad Påsk!
Påskpuss från Melody!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

31 mars 2016 23:05

Ja, tänk om de har likadana tofflor. Min matte tror att din matte gillar skor lika mycket som min matte, kan det måtte vara så? :)
Ditt knep om att lägga sig ovanpå var ju kanon, då vet man att de håller sig stilla, hihi.

 
Kasper

Kasper

26 mars 2016 02:04

Min matte har två olika sorts fårskinnstofflor, kanske jag skulle ta och prova åtminstone ena paret, ser ju jättemysigt ut! Fast du klär nog bättre i tofflor än jag gör. Fast det förstås - dom kanske behöver passas - och tydligen kan man få godis då. Himla god idé, nu fick jag något att tänka på! (Fast så söt som du i en toffla, det blir jag föröstås aldrig.) -

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

31 mars 2016 23:03

Nej men vet du Kasper, inte kan du gömma din nos och dina snygga svarta ögon i en toffla heller ;) Du får hitta på annat att passa hemmavid som kan resultera i gottis :D

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

27 mars 2016 15:43

Ser verkligen helskönt ut när du sover med nosen i toffeln. Nu får det vara slut med snön, tycker Hilda och jag.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

31 mars 2016 23:02

Ja men det tycker verkligen jag också. Vi har haft en del fina dagar igen men nu ska det åter bli snöigt och dant. Men någon gång måtte väl den där våren komma, visst :)

 
Lillian

Lillian

28 mars 2016 12:58

Spørs om du får ønske deg egne tøfler til bursdagen din!

http://www.sognafaret.no

Laika

31 mars 2016 23:01

Det ska jag verkligen göra, en fin fin idé

 
Tredje året i Hjo

Tredje året i Hjo

30 mars 2016 11:24

Hjo-Hjo älskar husses tofflor - och mattes skor. Men vaktar, nej det gäller att byta dem genast mot ett eller två minifrolic.
Mors från Hjo-Hjo!

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

31 mars 2016 23:00

Ja, byte med frolic är alltid bra deal det med :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards