laikagumman

Direktlänk till inlägg 25 september 2016

Härliga höst

Av Laika - 25 september 2016 13:01

En kanonfin vädervecka har vi haft, lite regn har det kommit om nätterna men då sover jag ändå så det gör inget. Gräset frodas och är så grönt och fint så jag gräsrullar på nästan varenda promenad. Några älgar har vi inte stött på trots att vi gått där de verkar hålla till. Däremot såg vi dom från bilen när vi varit ute på galej.


Matte fyllde år i veckan så jag har smakat på god mat, fast det gör jag mest hela tiden faktiskt när jag tänker efter. Efter besöket i min djuraffär fick jag hem mat med hjort, och som det smakade. Jag har även fått en tub med paté som jag älskar nästan mer än matte, hihi. Nej då, så ska jag inte säga för det är mattes hand som klämmer tuben.


Oscar fyller sex månader på tisdag, tänk så fort det går. Han har till och med börjat försöka åla efter mig. Jag är ganska snäll och går inte så fort förbi honom. Ganska ofta måste jag till och med vända tillbaka för han hinner liksom inte med annars.

Ibland när jag lägger mig bredvid honom så försöker han klappa mig men han har lite svårt att släppa greppet om min päls. Matte hjälper till att lära honom hur man ska göra. Jag tycker att matte kan ge honom en karda på en gång. Då kan jag ligga intill Oscar hela dagarna, hihi. 


Igår kväll blev jag duschad men jag ville inte föna mig efteråt utan jag gick och lade mig på en gång för att sova. När jag vaknade igen på morgonen var min päls alldeles ostyrslig. Matte kammade lie grann men det hjälpte knappt. En sån tur då att gräset var både högt och fuktigt för då ordnade jag upp det alldeles själv.


Vi ska visst snart ut på långpromenad säger matte för vädret är så fint och det är alldeles vindstilla. Då får man passa på för i morse såg vi på tv att det ska komma in stormvindar i mitten på veckan. Då gäller det att hålla hårt i kopplet.


Nospussar

 
 
Ludde Svartnos

Ludde Svartnos

25 september 2016 13:58

Fina Laika, du är nog världens bästa storasyster och barnvakt 😊!
Men vilka ruskiga älgäventyr som ni är ute på. Akta dig för dom, de kan sparkas ordentligt!

Höstliga hälsningar från
Ludde & Mari

http://Ludde Svartnos

Laika

27 september 2016 15:53

Ja, de där älgarna är lite läskiga allt. Vi har sett dom en gång till, fast denna gång på långt håll så då kunde vi strosa på i lugn och ro.

 
Aamor

Aamor

25 september 2016 16:45

Grattis till din matte och till Oscar på halvårsdagen!
Snart kommer du att ha Oscar gående efter dig, hihi! Det går fortare då.
Hihi, du gillar verkligen mat men att du vågar ens tänka att paté är bättre än matte, oj oj oj ;-)
Min matte behöver inte bekymra sig över att jag väljer mat framför henne, däremot kanske katter, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

27 september 2016 15:51

Hihi, man kan alltid göra matte lite nervös, för även om matte är go så går hon ju inte att äta. Slicka på lite kanske, hihi.

 
Amanda å Matte Julia

Amanda å Matte Julia

27 september 2016 16:29

Vi säger som Aamor. Grattis matte och Liten Oscar!
Kul med lite extra gottisar när andra har bemärkelsedagar 😉
Snart kryper Oscar jättefort efter dig! Tiden går fort, när man är liten...

🐈 Kram å puss på söta nosen och på den söta lilla näsan 🐾

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

29 september 2016 22:04

Tiden går så fort att ingen av oss hänger med, men vi njuter varje dag, även om jag blir dragen i öronen lite, hihi.

 
Ludde

Ludde

28 september 2016 09:40

Oj va tiden går! Redan sex månader och börjar åla. Avancerad liten valp det där. Tänk så. Kul ni ska ha det när du han börjar krypa så du kan ta med honom på en kryptor i lägenheten. Du får se till att matten lärt honom släppa taget bara, för det är visst riktigt svårt i början... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

29 september 2016 22:03

Ja det går verkligen undan. Släppa taget går inte alltid så bra nej, hihi. Han tycker om mina öron och är matte inte där på en gång så lägger jag mig ner och inväntar henne så länge han har ett grepp om min päls där det kan göra ont om jag går ifrån ;)

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

29 september 2016 12:21

Härligt att det är så bra väder och att du kan gräsrulla varje dag! Och bra att Oscar håller på att lära sig det rätta tasslaget när han umgås med dig <3
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

29 september 2016 22:00

Han är faktiskt ganska duktig på det, men även om han inte alltid är det så gör det inte heller någonting. Matte finns alltid där och kan hjälpa mig om det behövs :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards