laikagumman

Direktlänk till inlägg 5 februari 2013

Mer veterinär...

Av Laika - 5 februari 2013 17:59

Ja, i eftermiddags så var vi då hos veterinären igen. Jag blöder ju fortfarande och matte sa till veterinären att hon tycker att jag beter mig som när jag löper, även om jag alltså gjorde detta senast i november. Är det verkligen möjligt undrade matte då.


Det blev ultraljud med koll av både njurar och lever, äggstockar och livmoder. Allt såg kanonfint ut. Kissblåsan var bra, liksom magen i övrigt, ögon och tänder likaså. Hjärtat slår och jag är pigg. Ni ska veta att jag gjorde allt för att veterinären skulle känna att han fick lön för mödan, hihi. Det var så att matte skämdes lite. Jag pep och låg inte still och så vidare.


Nu visar det alltså sig att jag visst löper. Detta säger veterinären kan hända (hmpf...) gamla hundar. Det kan bli hormonella rubbningar och allt som oftast kan detta också då leda till livmoderinflammation vilket är jätteallvarligt. Han tyckte att jag kanske borde genomgå en kastraktion, alltså operera bort livmodern samtidigt som jag ändå ska sövas den 18 februari och ta bort mina knölar på magen. 


När vettisen säger att jag absolut inte är en riskpatient, är i god kondition och att vovvar som jag kan bli ganska gamla så kan han absolut rekommendera en kastraktion. Matte och husse känner att detta är en självklarhet, så nu ska det vändas och vridas på pengarna till tusen. När man inte har någon inflammation i livmodern så täcker inte försäkringen en sådan operation, men varken matte eller husse vill vänta och riskera att jag ska få en inflammation bara för att det ska täckas av försäkringen. 


Nåja, vi är alla lättade att jag trots allt är "frisk" och att detta är förebyggande åtgärder. Ja, det enda som kan spöka efter operationen är om mina knölar skulle vara elakartade, men det håller vi både tassar och tummar för att det inte är. Matte är en sån tokmatte som oroar sig så dant.


Trött är jag efter ett intensivt vettisbesök och ett belöningsbesök till djuraffären, där jag för övrigt såg till att få min belöning på en gång och inte när jag kom hem. Jag tog en sån där torkad kycklingkorv och smaskade på den direkt i affären. När vi fick betala skrattade killen i kassan när vi sa att det fanns en korv i min mage som vi också skulle betala för.


Nu ska nog vi alla ta det lugnt resten av kvällen, kanske får jag lite extra god mat till middag nu när det varit så synd om mig idag. 


  

 
 
Kasper

Kasper

5 februari 2013 19:35

Tur att det "bara" var löpning på gång - även om det också får lite jobbiga följder. Men om du nu ändå ska opereras, så är det förstås lika bra att få allt fixat på en gång.
Himla söt du var när du hade duschat, förresten. Fast himla söt är du ju alltid.
Du ska se att allt går bra vid det där vettisbesöket om ett par veckor.
Livmoderinflammation är jättesläskigt säger min matte, hunden hon hade före mig fick det. Hon blev så sjuk, så sjuk... Men sen blev hon pigg igen, efter operationen.

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

5 februari 2013 21:28

Hihi, tack för komplimangen :)
Så skönt att höra hälsar matte, ja med din mattes tidigare vovve. Det lugnar hennes oroliga själ lite.

 
Aamor

Aamor

5 februari 2013 21:33

Vad bra att det bara var löpet som spökade men det är nog bra att du bli opererad så inget händer sötnosen!
Bra att vettisen fick jobba för brödfödan och du var verkligen värd din korv, hihi

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

5 februari 2013 22:54

Tack Aamor :)
Ja, vettisen hade inte helt lätt att se mina organ på ultraljudet för jag pep och spände magen så mycket så han kunde inte riktigt trycka ner apparaten på magen så som man helst ska när de gör ett ultraljud.

 
Melody

Melody

6 februari 2013 20:26

Det är nog väldigt bra att göra allt på en gång för min Berner Sennen kusin höll på att dö när hon fick livmoderinflammation! Trist bara att det kostar så mycket pengar, men det kostar mycket pengar att bli sjuk också!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

6 februari 2013 20:36

Visst är det så och ingen vill ju bli sjuk, så matte och husse har sagt att jag ska opereras... Jag personligen tycker ju inte om att bli lämnad hos vettisen och komma därifrån med stygn :(

 
Ludde

Ludde

6 februari 2013 22:36

Ojoj! Värst va dom tänker operera när dom ändå håller på! Det kanske är enklare än att göra det akut i alla fall. Då kan jag räkna med att få läsa din blogg i många långa år framöver! Dessutom kanske det blir billigare att göra det när dom ändå håller på... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

7 februari 2013 18:46

Jo, matte och husse är lite rädda. Men de som vettisen vet att jag är stark och skulle detta inte rekommenderas så ja... men vänta, vad är det matte syftar på? Nej, bättre att göra det med inrådan av vettis och bättre att göra det när man är frisk än när det blivit någon inflammation för då tar läkningen längre tid.

 
Gunilla och Frasse

Gunilla och Frasse

7 februari 2013 16:45

Det verkar vara ett mycket bra beslut som dina människor har tagit i samråd med vettisen. Hoppas att det ordnar sig med pengarna, för det är ju mycket värt att kunna förebygga tråkigheter i framtiden. Förstår att du blev trött efter vettis- och djuraffärsbesöken, så söt du är där du ligger och pustar ut! ♥
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

7 februari 2013 18:44

Matte säger att hon borde sälja lite av mina leksaker på loppis för hundar, för då skulle vi få in hur mycket pengar som helst... Vad menar hon med det? ;) Men det kommer ordna sig ändå, för jag är visst värd vartenda öre :D

 
Kim

Kim

7 februari 2013 18:47

Så besvärligt att vara tik. Hoppas att det blir bra allting.

http://http:kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

7 februari 2013 21:29

Så roligt med mer finbesök :)
Ja, det är inte alltid lätt nej :/ Men vi håller alla tassar och tummar för att det ordnar sig på bästa sätt.

 
Gulliga Katten

Gulliga Katten

4 mars 2013 10:28

Alltid lika trevligt att höra när veterinär besök går som de ska och inte husdjuren blir alldeles för uppröda

http://gulligakatten.wordpress.com

Laika

4 mars 2013 18:29

Ja visst är det så :)
Gulliga katten, så gulligt :) och en bra idé att starta en sådan sida.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards