laikagumman

Direktlänk till inlägg 18 februari 2013

Oj vad jag är trött...

Av Laika - 18 februari 2013 15:50

Nu är jag hemma igen, eller? Jo, jag är hemma för matte och husse är här och inga vettisar springer och tittar till mig hela tiden. Och visst är det min bädd jag ligger i, jo... äntligen hemma.


Dagen började med att vi skulle upp tidigt i ottan för att köra till vettisen och lämna in mig. Jag visade skarpt vad jag tyckte om vetskapen att bli lämnad där, men det var helt okej ändå för alla där pjoskar så dant med mig. Jag fick till och med gå på en liten promenad med en av sköterskorna innan jag skulle sövas ner även fast jag nyss blivit rastad av matte. 


Sedan minns jag inget mer än att jag vaknade upp och låg i en bur. Det tog en stund innan jag kom på vart jag var och när den poletten trillat ner var det dags att göra sig hörd. Med ostadiga ben sa jag till alla att det var dags att ta hand om mig. Sedan bad jag snällt att de skulle ringa efter matte och så visade jag vad jag tänkte hitta på om dom inte skulle ringa henne. 


Då fick matte ett telefonsamtal som löd:
Laika är vaken nu och operationen har gått bra. Vi trodde att hon skulle vilja sova lite men hon är alldeles för pigg och nu börjar hon tycka att vi är lite tråkiga här och ja... du får jättegärna komma och hämta henne lite tidigare än beräknat, ja nu på en gång om du vill.


Matte och husse slängde sig i bilen och åkte för att hämta mig. Det visade sig att min livmoder hade små förändringar och matte och husse andades ut för att de valt att genomföra operationen nu och inte väntade. Dessutom fick dom en liten bonus i form av att försäkringen nu täckte denna kostnad så nu har jag säkert många pengar över att köpa godis för. 


Jag har tre sår på min mage, en från kastrationen och två från knölarna som togs bort. Tratten är ju inte rolig alls och jag känner mig så trött från min narkos. Matte säger att jag fått mycket smärtstillande med och att det är därför jag är lite groggy. Mer smärtstillande ska det bli ikväll när vi måste åka in till vettisen igen för en spruta. 


Efter ett tag ville jag ta några rundor i hemmet för att kolla läget och hur lätt är det med en tratt som krockar överallt? Att dom ska vara så osamarbetsvilliga. Vad har jag gjort den tratten?


Sedan kom matte på tipset från Aamors matte  om att jag kan ha en tröja på mig som täcker stygnen för då behöver jag kanske inte ha tratten på mig lika mycket. Åh, så glad jag blev när matte tog av mig tratten. Jag har mycket hellre en tröja på mig. Än så länge kliar det ju inte heller så vi får se hur det går när det börjar läka mer.


Det är inte lätt att hålla sig vaken, så nu ska jag nog sova ut ordentligt. Hungrig är jag också men jag fick bara en tuggpinne när jag kom hem. Åh, lyssna förresten på detta. Vet ni vad vettisen sa? Jo, att jag ska få äta vaniljglass om jag vill. Gissa om jag vill det va? Mums. Det var ett tips för att mildra och kyla min hals lite efter att jag varit sövd och haft en slang nere i halsen. Det gör mig lite rosslig och hostig så här efteråt.


Nej just det, sova var det ja. Skönt att få vara hemma igen och att allting gick bra.

  

 
 
Aamor

Aamor

18 februari 2013 17:14

Lilla söta gumman! Vad glada vi blev att du är hemma igen och mår rätt så bra i alla fall!
Matte skrattade åt smatalet din matte fick för det lät nästan exakt som det hon fick när jag var sövd och opererad, hihi!
Sköt dig nu ordentligt så slipper du tratten mycket mer men börjar du tvätta eller försöker så kommer den på, för så sa matte till mig.
Vi har tänkt på dig hela dagen.
Självklart ska all mellanskillnad gå till godis och leksaker till dig och jag tror det kan bli massor av den varan, hihi!

Nospussar i massor

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

18 februari 2013 17:37

Hihi, tja... vi kanske är lite så där lagom fulla av egen vilja :)
Tack för omtanken idag och jag lovar att komma ihåg att låta såren vara så jag slipper bråka med tratten.

 
Kasper med flock

Kasper med flock

18 februari 2013 19:13

Så glada vi blir nu, och så duktig du var! Du visade dom minsann var skåpet skulle stå! :D

Tänk så bra att göra det här när du var frisk - mattes förra hund fick stanna tre dagar eftersom hon var jätteinflammerad i det där dom togt bort...
Jag tror att du nu blir helt återställd väldigt fort, och oj, vad du ska njuta av glass och gos och gottigt till dess!
Lilla gullegumman...

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

18 februari 2013 19:25

Ja, vi är alla tacksamma över att det gått så bra. Nu är jag heltrött och vill bara sova hela tiden. Fick lite middag med köttbitar och det slank förstås ner utan problem. Sedan gick jag och la mig igen. Matte eller husse klappar på mig hela tiden. Glassen smakar också mycket bra förresten :)

 
Melody

Melody

18 februari 2013 19:32

Lilla söta Laika, vad du har varit duktig idag! Och så himla bra att din matte tog beslutet att ta bort livmodern. Hoppas det läker fort på magen så du slipper ha
tratten. Massa massa krya på dig pussar från Melody!
Matte hälsar så klart!

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

18 februari 2013 21:32

Tack så mycket. Ja, vi är alla ganska lättade för tillfället. Så nu hoppas vi bara på att allt läker som det ska och att det inte blir några konstigheter med proverna på mina knölar heller.

 
Ludde

Ludde

18 februari 2013 23:10

Åh, va skönt att du är hemma igen och att allt gick bra. Väldigt skönt att slippa tratten! Tröjan passar dig sååå mycket bättre! Nu hoppas vi att det läker fint och att du snart är ute och snörullar igen - och käkar allt det där godiset du har råd med nu... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

19 februari 2013 00:11

Aptiten var det inget fel på när jag kom hem. fick lite köttbitar och dom slank ner hur lätt som helst. Men jag gör bäst i att sova, då snurrar inte världen lika mycket för mig. Men jag längtar absolut till alla mina godisar jag ska be matte köpa hem till mig nu :P

 
Gunilla och Frasse

Gunilla och Frasse

21 februari 2013 09:09

Åh, så skönt att höra att operationen är lyckligt genomförd! Och så duktig du är, tänk att du var så pigg att matte och husse fick komma och hämta dig tidigare *imponerade*
Tröjan är ju helt perfekt, jättebra tips och du är så otroligt söt i den <3 Hoppas du inte behöver ha "fåntratten" så mycket nu :-)
Många kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

21 februari 2013 19:00

Tack och lov har jag sluppit fåntratten. Bra att jag kan sköta mig, fast annat kanske det blir när såren börjar läka så pass att det börjar klia. Huh, vill inte en tänka tanken ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards