laikagumman

Direktlänk till inlägg 13 september 2013

Svamplös, hårlös men mätt

Av Laika - 13 september 2013 18:50

Ut i skogen, leta svamp men vi är visst för tidigt ute för inte kom vi hem med något att hurra för. Nu är det som så att matte och mattemor inte är några svampmästare precis och håller sig enbart till kantareller som de i vanliga fall brukar kunna få hem i mängder, men inte idag inte. Vi får nog ge oss ut på jakt igen om några veckor, kanske behöver dom bara växa på sig lite?? Däremot sken solen i skogen och det var så fint och mysigt.


Jag lägger mig gärna ner hela tiden och vill svalka magen på alla skuggiga platser när vi är ute och matte piper lite om att vi inte kan stanna till precis överallt så fort jag blir lite varm i rocken. Jag tycker att det går alldeles utmärkt... men när vi kom hem så plockades det fram både trimmer, sax och borste. Jag friserades, så nu är alltså all päls kort och magen är nästan bar. Tassarna är pälsfria och fina undertill så nu halkar jag inte omkring på golven hemma heller. Öronen toppades lite, svansen likaså. Jag tenderar att bli lite uttråkad när matte klipper mig för det tar lite längre tid när hon gör det i jämförelse med min frisör vill säga. Men med en och en annan godis som åker ner i magen under tiden så går ju det också bra. 


Sedvanligt springfnatt efter friseringen- check!


Till middag fick jag dessutom något helsmarrigt, nämligen makrill i tomatsås. Det gäller att rensa tallriken ordentligt, inget lämnas kvar när så god mat serveras.


Nu är det helg fast både matte och husse jobbar imorgon. Men det gör inte mig så mycket för jag ska få vara hemma hos matteföräldrarna och ligga i trädgården, tjohoo!


Önskar er alla en härlig helg fylld med solsken! 

 
 
Melody

Melody

13 september 2013 21:20

Då kan jag berätta att jag var med matte och plockade kantareller igår! Och jag kan faktiskt avslöja hennes svampställe också: hon plockade dem ur en trälåda hos farbron som säljer grönsaker på torget i Ystad! Sedan stekte hon dem i smöret som skulle ha varit i blåbärskakan och jag kan intyga att de blev väldigt goda!
Hoppas du får en riktigt bra dag i morgon, medan din matte och husse sliter!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

13 september 2013 21:32

Men vet du? Där tänker min matte nog också införskaffa sig lite kantareller :) Hon är så sugen på kantarellpaj säger hon :)

 
Kasper

Kasper

13 september 2013 22:55

I morgon är kanske sista sommardagen, säger matte, så det är tur att du får ligga ute i matteföräldrarnas trädgård då! :)
Du är väl synlig från nån väg, hoppas jag, så att alla kan se hur söt och fin du blivit! :)
Svampen kommer snart, men då blir det väl mest trattkantareller, kan jag tro. - Men trattispaj är också gott. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

14 september 2013 18:04

Trattkantareller fungerar alldeles utmärkt, riktigt smaskens det med säger matte.
Jodå, jag kan allt synas från vägen :) Hejar fint på alla killar som går förbi :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards