laikagumman

Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

Lång sovmorgon

Av Laika - 26 januari 2014 14:11

Som vi har sovit idag, morgonpromenaden blev nästan till en lunchpromenad. Inte för att jag är den som klagar för jag var den som sov längst, hihi.


Solen har visat sig idag och vi gick förbi min å. Den har islager lite här och där men man hör hur vattnet forsar undertill. Längre bort är det fortfarande helt isfritt och antagligen väldigt kallt. Vi tittade på avstånd idag, för jag var inte törstig på isvatten. Inte bad heller för den delen.

 


På tal om is och kyla. Matte grejade lite i frysen och jag höll koll på om där fanns något spännande och rätt vad det är så tar hon fram ett märgben som hamnat långt där bak. Meningen var att den skulle tina innan jag fick den, men så länge ville jag inte vänta så matte gav den till mig ändå. 


Allt smälter ju inte av min söthet hur gärna jag än ville det just i detta ögonblick. Åhh vad märgbenet var kallt och fruset, det gick ju inte att tugga på. Inte alls som jag tänkt detta...

Men...om jag blundar och tänker att det är tinat när jag tittar igen... det kanske funkar.


Till min besvikelse så var den fortfarande frusen. Det där med samarbetsvilja kan inte alla. 

Matte flyttade undan märgbenet för hon ville inte att den skulle ligga på mattan, hon tyckte att jag kunde ha den på min egna matta... men det där är ju min matta! Återigen...samarbete. Kanske är det för att det är söndag som det ska trilskas lite? Inte kan det bero på för lite sömn i alla fall med tanke på hur länge vi sov idag.


Jag var förresten i min affär igår och köpte lördagsgodis. Det fanns massor med folk där inne och jag såg till att så många som möjligt ville hälsa på mig. Ibland krävdes det lite konster för att jag skulle få uppmärksamhet men i det stora hela blev jag lite av en mittpunkt där inne och det är precis så jag vill ha det, hihi. Bäst är också när man blir bjuden på godis :)


Skön söndag på er allesammans!

 
 
Aamor

Aamor

26 januari 2014 17:52

Så gott med sovmorgon, det behöver man ibland - rätt ofta egentligen, hihi!
Vattnet ser riktigt brrrrrrr ut så det var nog tur att du inte var badsugen.
Det är väl härligt att vara mittpunkten!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

26 januari 2014 20:22

Det kommer nog ta tid innan jag blir badsugen så kallt som det är nu, men jag drömmer mig bort :D Fast snöbad duger alldeles utmärkt ett tag framöver :)

 
Kasper

Kasper

26 januari 2014 20:07

Jg gillar frysta märgben, ungefär som glass. Skojigt när dom tinar och börjar smaka mer och mer.
Våra morgonpromenader är alltid nästan-lnchpromenader, så blir det eftersom jag har den matte jag har. Sista kvällspromenaden brukar vi göra först efter midnatt, framemot ettiden. :)
Nu har Grynet också anpassat sig, känns väldigt bra. (Undrar om hennes matte kommer att kännaigen henne när hon kommer hem.)

Klart som korvspad att du blev medelpunkten i godisaffären! Fattas bara annat... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

26 januari 2014 20:20

Hade matte fått bestämma hade det sett ut likadant här, men nu måste hon jobba också och då får hon inte sova lika mycket och vara vaken lika länge. Jag gillar annars också den typen av dygnsrytm mer än väl.

 
Ludde

Ludde

27 januari 2014 10:25

Vilken lycka att hitta ett märgben så där! NU har det väl tinat så det känns bra att tugga på. Jag håller med om att man måste ha ett mjukt underlag när man ska gnaga ben. Absolut inte på golvet! Tur att du har gott om mattor... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

27 januari 2014 20:08

Ja, nu är mitt märgben hur kanon som helst :) Fast...snart slut också :/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards