laikagumman

Direktlänk till inlägg 6 juli 2014

Solsken och bad

Av Laika - 6 juli 2014 16:50

Vad gör ett vattendjur som jag dagar som dessa när solen skiner så gott? Säger till matte och husse att nu åker vi och badar naturligtvis.

 


Hundbadet ligger allra längst bort på min strand, man får gå nästan en kilometer längs med stranden för att komma dit. Jag behöver väl inte säga att jag försöker dra ner till vattnet femtielva gånger på vägen till hunddelen. Dessutom finns det många sol och badgäster där som ligger och väntar på att jag ska springa fram till dom och säga hej, kanske bjuda mig på det som doftar så gott i deras pick-nickkorg. Det här är ett sådant tillfälle där jag måste gå i koppel heeeela vägen till mitt bad.


När vi kom fram sprang jag snabbt ut och lekte med en pinne som guppade i vattnet. Jag var förresten ensam hund just då.

 


Matte kopplade av linan och jag fick springa fritt och bada, sandrulla och bada igen. När jag till slut började bege mig längre och längre bort från vattnet var det dags att åka hem. Jag sprang som en tok, ja det är ju så härligt att få springfnatt efter ett bad.


Helt plötsligt kom där en kompis, en unghund som hette Milo. Han gick utan koppel och kom springandes mot mig i all världens fart. Vi började busa som tokar, passade mig perfekt eftersom jag hade springfnatt efter badet. Matte fick stoppa mig och koppla lös mig så hon inte skulle behöva flyga och fara efter mig när jag lekte med Milo. Jag förlåter matte för att det inte blev några foton på oss när vi busade, hon försökte i alla fall men den bilden hon tog blev jättesuddig. Sedan kom hon av sig för hon började prata med Milos matte och hon tyckte att jag var en jättefin fröken, och så himla pigg för min ålder...min ålder??!! Milo var bara sex månader så det är väl klart att i förhållande till honom så är jag väl lite äldre då.


När vi sagt hej då till varandra tog jag täten när vi började gå mot bilen. Matte ropade att jag skulle vänta för att jag skulle bli kopplad innan vi kom till den andra delen av stranden....suck.


När vi kom hem störtdök jag ner i sängen och tog en lång eftermiddagslur. Snart blir det mat för det doftar kött. Förresten så har matte köpt hem en delikatess till mig från Finland, torkat renkött. Fantastiskt gott. Nu säger matte att det ju inte direkt är till mig, hon älskar torkat renkött och tycker om att ta en bit då och då.... det där då och då sker alldeles för sällan för min smak, men när det kostar nästan 900 kr kg så ska man njuta säger matte. Jag njuter även om jag kan äta upp allt på en gång, hihi. 


Nospussar på er :D

 
 
Kasper

Kasper

6 juli 2014 18:40

Verkar nästan värt att gå i koppel en bit, för att komma till ett sånt bad! Sandstrand!!! Det bästa jag vet!!
Klart att Milo är lite yngre än du, men lite ofint tycker jag, att säga det där om ålder!!
Förstår att du sov som en stock när du kom hem. :)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

6 juli 2014 21:24

Det är det verkligen :) Stranden är så lång och även hundbadet är stort, dessutom ganska långgrunt så det passar mig helt perfekt :D

 
Melody

Melody

6 juli 2014 20:01

Visst ser det ut som om du har det riktigt härligt i vattnet, men jag håller nog fast vid att det är bättre att sitta på en soffa i hamnen och äta glass än att bada!
Din kompis verkar vara en kul prick som jag gärna skulle ta ett bus med.
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

6 juli 2014 21:22

Sitta vid hamnen och äta glass låter verkligen inte fel det heller :) och med ett dopp till så blir det helt perfekt, hihi.

 
Ludde

Ludde

6 juli 2014 23:27

Vilken härlig dag! En strand alldeles för sig själv är toppen. En strand med en kompis är toppentoppen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

7 juli 2014 22:08

Verkligen toppentoppen :) Hoppas vi åker dit snart igen, för det är den bästa badstranden enligt mig :)

 
Edith

Edith

7 juli 2014 08:10

Vilken tur du har Laika att det finns ett hundbad på din strand. Vilket härligt bad för dig. Och vad kul att du träffade en ny kompis. Förstår att det var svårt för matte att fånga er på bild eftersom ni sprang som tokar. Ha' en bra dag!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

7 juli 2014 22:07

Det är riktigt skönt att kunna ta lite dopp nu när vi har det så jättevarmt. Jag skulle kunna åka fram och tillbaka till stranden bäst hela tiden men matte säger att hon vill använda bensinen till andra saker också, hmpf ;)

 
Kim

Kim

7 juli 2014 11:13

Dessa dagar är ett svalkande bad en räddning för pälsklädda djur som vi. Snart åker vi och badar, tror jag. Min matte har äntligen insett värdet med kalla bad - för egen del alltså - hon premiärdoppade sig igår.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

7 juli 2014 22:06

Min matte har inte insett värdet i det, eller ska jag säga att hon förlorade känslan av värdet i det, för badkruka var hon inte i barndomsåren precis.

 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

7 juli 2014 16:13

Vilken lyx att ha en så fin badstrand inom promenadavstånd - även om det blev en rätt lång promenad :-)
Klart man är värd både en god tupplur och en god middag efter att ha motionerat så mycket :-)
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

7 juli 2014 22:04

Ja, vi njuter för fulla muggar för snart ska matte börja jobba igen. Då ska jag nog sura lite... hon med, hihi.

 
Aamor

Aamor

7 juli 2014 18:14

Ska man behöva gå så långt för att bada är det inte konstigt att du studsade i vattnet. Till och med jag hade nog provat på det lite efter det.
Kul att du fick en kompis att busa med.
Du är väldigt pigg, piggare än vad jag är säger matte, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

7 juli 2014 22:03

Ja, det är mycket jobbigare att gå dit än att ha badat och sedan gå till bilen ;)

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

8 juli 2014 11:19

Vilken paradisstrand du har att åka till. Tur att matten din har semester några dagar till nu när det är fint väder!

Semesterhälsningar från
BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

10 juli 2014 19:45

Ja, det är vi verkligen glada och tacksamma för, det vill jag lova :D

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

8 juli 2014 17:36

Skönt för hundarna med bad nu när det är så himla varmt. Hjo-Hjo simmade igår för första gången.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

10 juli 2014 19:45

Åh, heja, heja. Hoppas du blir en badhund Hjo-Hjo :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards