laikagumman

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2014

Vardagssysslor...

Av Laika - 3 augusti 2014 19:07

Nu har verkligen vardagen återgått till det normala. Lediga helger tillbringas bland annat till att byta lakan, tvätta och städa. Snabeldraken försöker skrämma bort mig men jag har bestämt mig för att inte bry mig längre, matte får städa runt mig eller flytta på mig om hon hellre vill det. Fast när matte började röja bland tvätten och göra iordning ett byte av lakan i sängen hoppade jag snabbt upp och krafsade ihop en skön plats att ligga på. Det där med byte av lakan och massor med tyg i sängen, kuddar överallt, obäddade täcken...jo, det är kalastrevligt att lägga sig då. Konstigt att matte och husse inte kommit på hur enkelt det skulle kunna vara. Hålla på och puffa kuddar och bädda sängar, vilket trams egentligen.


Matte ville att jag skulle flytta på mig men jag slog dövörat till och tittade helt oförstående på henne.

Nu har vi inte bara tråkiga städhelger bara för att vardagen återgått till det normala. Vi ser till att hinna med andra saker också så klart. Nu i helgen var vi på tre olika besök i affärer bara för mig. Anledningen till de tre besöken var att jag brukar ha något som heter Dental Fresh i mitt dricksvatten, det hämmar plackbildning och fungerar lite som substitut till tandborstning. Min flaska hemma börjar ta slut och det var dags att införskaffa en ny, men tro inte att det var så lätt för det var slut överallt. Nu ska ni inte tro att vi kom hem tomhänta bara för det. I en av affärerna skulle en tjej packa upp burkar fyllda med småbitar av oxhjärta. Till min förtjusning tappade hon en burk där locket flög av och ut for en massa gottis till mig. Jag som är väluppfostrad hjälpte naturligtvis tjejen att städa upp. Vi kom även hem med en sån burk till mig nu när jag fått provsmaka och godkänna.


Så förutom lite inhandling och städning då, så har vi gått våra långrundor på kvällarna och tagit det lugnt mitt på dagen när solen värmt som mest. Vi har också varit och hämtat husses kompis Magnus på centralen i Stockholm. Han ska hälsa på oss en vecka för han ska gå på en massa fotboll tillsammans med husse. Jag och matte stannar mer än gärna hemma och gosar eller går ut i skogen. Det som är så bra med honom är att han är duktig på att klappa mig, hihi.


Ett sista voff, min middag idag blev köttfärspiroger. Hur gott som helst, även om matte gav mig alldeles för lite, hihi.



 
 
förspel

förspel

3 augusti 2014 20:49

kram på dig Laika! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

Fortsätt skriva! Kram <3

/Lina

http://xn--frspel-wxa.se

Laika

3 augusti 2014 22:48

Vad trevligt med nytt besök :D Så glada vi blir :)

 
Melody

Melody

3 augusti 2014 21:54

Oj, oj vad du ger min matte många idéer! Denta fresh i dricksvattnet har hon aldrig hört talas om, men nu säger hon att det måste vi nog skaffa. Undrar om det inte är ditt fel att hon köpt en liten konstig sak jag ska i halsbandet för att inte fästingarna ska krypa upp på mig! Det blir ju mindre pengar kvar till godis på det här viset och några köttfärspiroger lär det väl inte heller bli, för hon måste ju köpa två av allt så Shakira också får!
Hoppas i alla fall att du får en riktigt skön vecka med mycket gos!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

3 augusti 2014 22:55

Av allt besvärligt, äckligt och jobbigt jag provat i tandhygienväg så är detta medel i vattnet det bästa. Det sköter det den ska utan en massa bismaker. Vi kan absolut rekommendera den. Hihi, ger vi din matte en massa ideér, då ska jag lova dig Melody att jag ska ge mer godistips också :D

 
Aamor

Aamor

3 augusti 2014 22:37

Toppen med en gäst i en hel vecka, bra för dig :-)
Så duktigt av dig att hjälpa till att plocka upp godiset. Du gav väl det till tjejen igen, hihi ?
De tvåbenta kan prova med att lägga alla sängkläder i en hög som du sa och ligga i det för visst är det mysigt men de ska ha det så slätt och oknöligt att det blir oskönt, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

3 augusti 2014 22:50

Ja hur dom bäddar förstår jag egentligen inte, det dom pysslar med tar ju bara en massa onödig tid ;)
Det där med att jag plockade upp och gav till henne, hmm...tjaa tanken fanns ju men när kinderna blev fulla med gottis råkade jag liksom svälja dom bitarna ;)

 
Anita

Anita

3 augusti 2014 22:55

Vilken härlig blogg du har.

http://anitas.bloggplatsen.se

Laika

3 augusti 2014 22:57

Tackar så mycket, vi ska titta in hos dig också och läsa lite. Så roligt :D

 
Ludde

Ludde

4 augusti 2014 09:42

Vilken tur att oxhjärtsburken föll ned! Ibland behöver mattarna en påminnelse om vad en hund behöver. Däremot föredrar jag nog märgben som tandrengörare om jag får välja! Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

4 augusti 2014 19:58

Själv har jag märgbensstopp fram till hösten igen, såvida jag inte är hemma hos matteföräldrarna för där får jag äta mitt märgben ute. Här hemma vill inte matte ha märgben inomhus för en gång hade jag gömt undan ett ben och det hade hunnit bli larver i när matte upptäckte den. Det var mitt i sommaren också.

 
Aamor

Aamor

4 augusti 2014 18:22

Den där "förspel" skrev exakt likadant hos mig. Matte kollade sidan och det är en sex-sida så hon tog bort deras kommentar från min sida för jag vill inte ha det hos mig - jag är ju så oskyldigt naiv, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

4 augusti 2014 19:54

Jaha, tack för infon :D Vi glömde bort att klicka in oss på sidan efter att vi läst alla braiga bloggar :D Och klart att du är oskyldigt naiv Aamor, hur skulle jag tro annat, hihi.

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

5 augusti 2014 21:38

Här har snabeldraken kraschat, åtminstone handtaget på snabeln. Nytt kommer visst imorgon så då är lugnet slut.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

5 augusti 2014 22:55

Ja, det var med andra ord skönt så länge det varade :) fast jag har lärt mig att snabeldraken inte gör något om jag ligger still, flyttar jag på mig finns det risk att den börjar jaga mig.

 
Kim

Kim

6 augusti 2014 09:57

Tänk att du får ligga i mattes säng. Det får inte jag. Men så är du ju lite mindre än jag. ;-)

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

6 augusti 2014 19:56

Ja, jag tar ju inte så stor plats...för det mesta, hihi.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards