laikagumman

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

På besök...

Av Laika - 30 augusti 2014 20:13

På besök hos matteföräldrarna, japp det var min lördag det. Matte jobbade några timmar idag och husse jobbade några fler. Jag hamnade alldeles rätt som fick gosa med mattemor och mattefar. När min matte väl kom in på tomten satte jag mig i hallen och inväntade henne. När vi tagit igen förlorad tid började vi gå vår långpromenad hela vägen hem. Det är en promenad på runda sex kilometer och jag hittar precis hela vägen oavsett vägval, för jo det finns några olika vägar att välja mellan.


Vi började lite lugnt och fint så att jag kunde läsa eftermiddagens nyheter.

När jag var klar blev jag busig och full med spring. Började lite långsamt även här. Det är viktigt att värma upp matte först.

     
När jag märkte att hon hängde med så lade jag i en växel till.

Vi sprang och vi sprang.

Så här lång tunga kan man få efter en sådan springtur. Att titta på matte som blixtrar mig i ögonen ville jag inte det minsta lilla, hur mycket hon än bönade och bad. Men nu är det ju min imponerande tunga som är det viktiga, inte att titta på matte heller.

När vi gått genom en liten skog och kommit in på den asfalterade skogsrundan så träffade jag på den här lilla sötnosen. Matte minns inte vad vovven hette, så oförskämt va! Hade jag vetat att hon skulle glömma det skulle jag ju sett till att jag kom ihåg. Hon var i alla fall tolv år gammal och en väldigt lugn och kelig fröken. Hon berättade att hon precis kommit från det håll vi var på väg åt och att där fanns några trevliga ställen att läsa nyheter på. Hon hade rätt.

När vi sedan kommit så långt att vi var i höjd med min å var det naturligtvis dags att dricka lite. Jag sa till matte att jag faktiskt blir törstig av att gå på en solig eftermiddagspromenad. Att vattnet råkar vara extra gott en bit ut i ån kan ju inte jag rå för.

 

Jag tog ett litet extra varv i min å, kollade in ifall där fanns någon annan som badade men det var bara jag den här gången.

Sista biten hem och så fort vi kom innanför dörren ville jag ha middag. Husse kom hem precis lagom och vi åt lite extra gottigt med hamburgare till middag en härlig lördag som denna.


Nospussar och mätta kramar!

 
 
Aamor

Aamor

30 augusti 2014 21:51

Härlig promenad hem ni fick. Bra att du värmer upp matte lite innan ni kutar för fort, hihi!
Springer man så fort blir man både törstig och varm under tassarna och då passar det att du vadade ut en bit i ån, hjälper inte vara att doppa dom i alltför grunt vatten, hihi!
Då sover du gott efter din långa runda!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

30 augusti 2014 22:02

Ja vet du, matte säger att jag sprang i min sömn också, hihi. Snart ska vi ut på kvällsrundan och sen ska jag sova på mattes duntäcke hela natten och jag tror jag kommer sova riktigt gott :D

 
Ludde

Ludde

30 augusti 2014 22:18

Det var en ordentlig runda du fick gå. Skönt att få släcka törsten i ån när du haft sån fart... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

30 augusti 2014 23:00

Ja, det är tur att jag har min å, så svalkande och gott :D

 
Kasper

Kasper

31 augusti 2014 16:44

Tur att du tänker på att värma upp före springet. Värma upp matte, alltså. Tjusig tunga du har, förresten. :)
Mattar är hopplösa med namn, tycker jag.
Händer till och med att min matte kallar Myse för Kasper - kan du tänka dig så nästan sanslöst hopplös hon kan vara!
Klart förresten att vattnet i ån är godare lite längre ut - sånt fattar ju varenda fyrbening!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

31 augusti 2014 18:03

Hihi, då är det nog tur att min matte bara har mig för hon skulle nog också blanda ihop namnen hur som. Men hon har aldrig sagt fel på mig och husse i alla fall och det är ju alltid nåt ;)

 
Första året i Hjo

Första året i Hjo

1 september 2014 12:56

Det är härligt att dricka rinnande vatten i det fria, hälsar Hjo-Hjo.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

2 september 2014 12:16

Så sant Hjo-Hjo, så sant :D

 
Melody

Melody

1 september 2014 20:01

Wow vilken fart du håller! Du skulle allt gilla hänga med mig här uppe på fjället!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

2 september 2014 12:15

Ja, i fjällen hade jag älskat att få springa med dig och din syrra :D Hoppas ni har roligt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards