laikagumman

Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

Utflykt

Av Laika - 29 mars 2015 14:47

Med tre dagars ledighet kan det hända mycket. Bilen som köptes som en tillfällig bil, ja i brist på annan bil, är numera såld och en ny har inhandlats. En ny som både matte och husse ville ha. Jag har också godkänt den. Snabba ryck alltså.


Vi åkte ner till Kristianstad i fredags för att sälja den andra bilen och köpa den här nya, även den en Nissan fast en Primera istället för en Almera. Den här är lite mer rymlig och mer praktisk. På vägen ner gjorde vi en del stopp, här stannade vi till så att husse kunde köpa kaffe medan jag kollade in alla bilar som åkte förbi rastplatsen.


 

Nästa stopp blev Tabergs rastplats. Åh, vad jag var kissnödig.

 

Efter lite kissepaus var det raka vägen ner till sjön. På sommaren brukar jag bada där men den här gången nöjde jag mig med att bara dricka en slurk. Visst är vattnet spegelblankt och vackert, det var även riktigt kallt och gott.

Vi gjorde även ett stopp som vi tänkt göra många  gånger men ändå bara åkt förbi i alla år. Vi stannade till vid Braehus och kollade på ruinen.

 

Det var verkligen spännande grejer vill jag lova. För att inte tala om utsikten.

   

Vi bilade vidare mot Kristianstad och körde på en del småvägar som förde oss längre och längre in i skogarna, men fram kom vi till slut, gjorde det där bilbytet och valde sedan att ta oss vidare mot Helsingborg för att hälsa på min kompis Penny och hennes husse. Vi åt gott, busade i trädgården och gick på promenader. En av dom i Pålsjö skog som är en jättefin bokskog. Lite annorlunda i förhållande till våra gran och tallskogar.


Lite stockposering får jag bjuda på. Det är roligt att balansera på stockarna och det bästa av allt är att man ser så bra där uppe.

Efter en övernattning sa vi tack och hej då för att bila tillbaka hem igen. Cirka två minuter efter att vi åkt fick jag nästan panik i bilen, jag grät jättehögt och matte fick stanna bilen. Jag hade glömt att göra nummer två innan vi åkte. Jag hade ju så mycket att nosa på och kolla in att jag liksom bara glömde bort allt annat. När det var avklarat kunde vi åka vidare.


Nu är vi hemma igen och vilket trist väder det är. Det bara regnar och regnar, men vi tog oss på en regnig promenad i alla fall. Matte hämtade ut ett paket, ett jättestort paket. Det är tydligen till mig men jag får inte öppna den än. Åhhh, vad jobbigt. Jag måste vänta äääända fram till den 11 April, för då fyller jag år. Jag har nosat på det riktigt noga men det doftar ingenting så det är nog inte fyllt med godis i alla fall. Jag får nog kanske sova på saken och se om jag kommer på vad det kan vara.


Nospussar!

 
 
Aamor

Aamor

29 mars 2015 16:26

Nä men Laika, var du i Skåne och missade mig! Du var bara ca 5 mil från mig, suck!
Kul att du fick åka bil så långt och vilken häftig sjö, ser nästan inte att där är vatten så blankt som det är.
Hoppas ni är nöjda med den nya bilen.
Undras om vi kan gissa vad det kan vara i ditt stora paket, hihi! Jaja vi får se när det blir dags att öppna det!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

29 mars 2015 20:07

Nej men vad säger du? Var vi så nära dig? Var i skåne bor ni? :D
Det ska verkligen bli spännande med presentöppningen sen :D

 
Kim

Kim

29 mars 2015 17:59

Åh, va spännande med paket.
Den där bilden där du dricker - ser ut som om himlen har ramlat ner i vattnet.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

29 mars 2015 20:04

Ja, jag är jättespänd, jag älskar verkligen paket :D

 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

29 mars 2015 19:45

Så bra att matte förstår genast vad du vill, men du har haft många år på att fostra dina 2benta ;-)
Ni hade en härlig utflykt och visar finfina bilder. Du är söt som en sockerbit på dem!
Skönt att ni har den bil ni ville ha och blev av med den tillfälliga så smidigt!
Ha en mysig söndagskväll.

Kram å puss på söta nosen

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

29 mars 2015 20:01

Jo, hon har haft många år på sig att lära sig, hihi. Utflykten var mycket trevlig :D

 
Kasper

Kasper

29 mars 2015 20:38

Hoppas den nya bilen bara blir till glädje. :)
Visst är det fint där vid Brahehus, säger matte. Jag har aldrig varit där. :( Men det har hon. Massa gånger. Men det ser fint ut, med Visingsö och Vättern.
Du är så söt på bilderna,och bokskogar är vackra. Nu är jag också nyfiken på vad det är i ditt paket... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

29 mars 2015 20:56

Det är verkligen fint där :) Jag försöker övertala matte om att jag ska få öppna mitt paket tidigare :D men hon verkar svårflörtad

 
Ludde

Ludde

29 mars 2015 21:24

Värst va du avverkar bilar då! Men det är bra. Man ska inte ge sig förrän man fått det som man vill ha. Att vänta så där länge på att få öppna paket är ju djurplågeri! Nog tycker jag att du kan få smygtitta lite... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

30 mars 2015 20:06

Jag har försökt smygtitta lite :) Men det fick jag visst inte göra. Håller med om att det är lite plågeri. Matte gillar ju inte heller att vänta och vänta...och ändå gör hon så mot mig, hmpf.

 
Melody

Melody

30 mars 2015 06:27

Tänk om jag vetat att du skulle till Helsingborg! Då hade jag övertalat matte att åka dit och ge dig en puss! Hon tycker om att åka dit och fika på Fahlmans konditori där de har så goda wienerbröd!
Både ny bil och stort paket! Vilka härliga dagar du har! Hoppas att du också har bättre väder än vad vi har!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

30 mars 2015 20:05

Fahlmans gillar min matte och husse med :D Där har de gott minsann :D Jag har dock inte smakat något, inte ens följt med dit om jag ska tänka efter.

 
Edith

Edith

30 mars 2015 13:44

Det var en händelserik utflykt du kom ut på. Matte hälsar att hon också har varit vid Brahehus och där är verkligen fint. Visst är det vackert med bokskogar. Jag undrar vad det är i ditt stora paket. Nu blev jag och Hilda nyfikna.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

30 mars 2015 20:03

Man ser så bra i bokskogar också, här i våra barrskogar är det mer igenvuxet, fast det är ju roligt det med :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards