laikagumman

Direktlänk till inlägg 7 juni 2015

Fördelar

Av Laika - 7 juni 2015 13:45

Det fina vädret har hållit i sig, på sätt och vis. Det blåser dock så otroligt mycket hela tiden och det om något hade jag kunnat vara utan. Ja, jag är ju gärna utan regn också men det vet ni ju.

Blåst eller inte, vi trotsade de starka vindarna och gav oss ut i skogen. Man blir i alla fall inte för varm om kroppen när det blåser så, en ganska bra fördel.


En annan fördel är att det är jag som kan välja väg om jag springer lös. Det finns en stig i skogen som matte så många gånger sagt nej till, men den här gången tog jag sats och bara sprang. Jag stannade långt borta och väntade på att matte skulle komma ikapp lite. Jag blev så glad när jag såg att hon valde att följa med in på stigen, det är inte alltid man vet med matte så lite koll måste jag ju ha.

 

Ni förstår ju hur spännande det är att gå på sådana här stigar i skogen. Vi gick och vi gick, ibland sprang jag framför och ibland sprang jag ikapp efter att ha hamnat på efterkälken.

Fördelen med att komma hem efter en sån runda är att jag sover riktigt gott. Sedan finns det en till trevlig fördel med hela helgen och det är att jag alltid äter så extra god mat då, igår blev det kyckling och idag ska det bli kött. Jag tror jag vill ha min köttbit medium rare, hihi. Vilka tillbehör det blir till är inte så viktigt. Kan man förresten kanske tro att det kan bli mycket blåbär i skogen nu när det regnat så mycket? Matte kan ju inte det där, men oj vad vi är sugna på blåbär allihop. Och ge sig ut för att plocka ihop sina egna litrar med blåbär är ju härligt, speciellt när matte matar mig med någon näve bär då och då.


Nu ska vi ta till fördelen av helg och ledig tid, nu blir det gos på balkongen. En kopp te tänker inte jag ta, men gärna en godispinne.


Nosgos!

 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

7 juni 2015 15:28

Din stig verkar vara jättemysigt och blåbär är ju sååå gott. De köpta är nästan lika goda, men bara nästan...
Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram å nospussar

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

7 juni 2015 18:31

Den var jätterolig att gå på :D Den kommer jag välja fler gånger :)

 
Aamor

Aamor

7 juni 2015 15:55

Vad kul att du fick med dig matte denna gången, gäller att vara ihärdig.
Blåst är lite bättre än regn men tusan så lite. Blåser en hel del hos oss med och gå i motvind är väldigt jobbigt fast inte bättre att ha blåsten i baken så nä ingen blåst heller ;-)
Matte gillar blåbär men jag hoppar nog gärna över dom, hihi!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

7 juni 2015 18:30

Ja fy för blåst. Motvind, medvind... hur man än vänder och vrider sig så blåser det. Fönsterrutorna skakar till och med emellanåt.

 
Kasper

Kasper

7 juni 2015 19:52

Jag plockar mina blåbär själv, det är jättelätt och jättegott. :)
Klart att du ska få välja väg, för det är ju du som själv vet bäst var du vill gå!!
Fast det är allt en himla blåst! På altanen blåste lilla citronträdet onkull!!!
Kasper

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

7 juni 2015 20:06

Några välta citronträd vill man ju inte ha, knäcka ett sådant är ju mindre roligt och inte så gott om man inte får goda citroner på det. Nej nu får det allt sluta blåsa så mycket. Vi bestämmer det :D

 
Lillian

Lillian

7 juni 2015 20:28

Alltid spennende med nye stier å følge. Her blåser det veldig her også og plutselig så kommer det en regnskur også!

http://www.sognafaret.no

Laika

7 juni 2015 21:30

Det är något speciellt med stigar, hihi.

 
Edith

Edith

8 juni 2015 16:49

Att gå på okända skogsstigar är väl härligt! Man vet aldrig vart dom leder. Och det är ju alltid en fördel om man får med sig sin matte. Hos oss har det inte regnat på länge, så det börjar bli torrt i markerna. Idag har det också varit väldigt varmt.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

8 juni 2015 21:42

Så skönt med värme. Vår värme ska visst gömma sig några dagar och ge plats åt lite mer regn. Kanske kommer solen tillbaka till helgen :D Det hoppas jag i alla fall :)

 
Melody

Melody

8 juni 2015 21:50

Här blåste det på nationaldagen så flagglinan gick av och flaggan flög iväg ut i bondens rapsfält! Det ser helt underbart ut att få springa lös på skogsstigar.
Matte är rädd att jag ska jaga iväg efter alla små harbarn som bor runt oss på landet, så nu är det koppel som gäller för mig!
Önskar Er en fortsatt härlig vecka!
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

9 juni 2015 11:13

Ja fy som det kan blåsa. Säkert jätteroligt att springa och leka med harbebisar men jag tror inte dom tycker samma sak, så bra att du är kopplad ;)

 
Gunilla, Simba och Tasse

Gunilla, Simba och Tasse

11 juni 2015 13:07

Underbara bilder på dig i skogen! Vi håller tassar och tummar att det kommer massor av blåbär :-)
Kramar och tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

11 juni 2015 20:00

Ja, oj så gott det skulle vara om det gjorde det :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

11 juni 2015 16:00

Medium rare blir bra säger Hjo-Hjo också. Presentationen är inte så viktig faktiskt. Men smakerna ska sitta.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

11 juni 2015 19:59

Kan inte säga det bättre själv :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards