laikagumman

Direktlänk till inlägg 13 juli 2015

Måndag igen

Av Laika - 13 juli 2015 18:55

Måndag, måndag... även fast det varit en ledig sådan, så var det jobbigt att kliva upp ur bädden. Tycker den där måndagen kommer ganska ofta. Det är nog något mystiskt med måndagar helt enkelt.

Morgonrundan blev en lång en, för skiner solen passar vi helt enkelt på.


Med soligt väder kan man omöjligt ha bråttom någonstans. Gräsrull är naturligtvis obligatoriskt. Den här gången en helt lerfri, hihi.

Bara att ligga och njuta i gräset hör ju också till det som är obligatoriskt.

Efter ett tag tyckte matte och husse att det var dags att röra på benen igen, så då gjorde vi det. När rundan var avklarad tog vi en tur med bilen för matte hade lite ärenden. Hemma har jag kammats och borstats. Gosat har jag också. Sedan blev det husses tur att åka iväg, några timmar senare kom han hem och då gick jag och matte ut för att möta upp honom. Jag tyckte vi kunde ta en liten runda samtidigt och det tyckte både matte och husse var en bra idé. Jag stannade till under ett skuggigt träd och väntade på husse som försvann in i affären. Matte satte sig på gräset med mig, men hon ställde sig snabbt upp igen och sa att det regnat så mycket att gräset nog inte vill torka alls. Jag tyckte det var svalt och skönt.

När husse kom ut från närlivsen låtsades jag inte känna igenom honom först, hihi. Men sen busade jag lite framför fötterna på honom.

Hem för att laga mat. Jag gick ut på balkongen och gosade under tiden, men när jag kände doften av crepes med kycklingfyllning så kunde jag inte längre hålla mig borta. Mums vilken god middag.

Jag har även följt med matte ut i skogen för lite blåbärsplock, men innan vi går dit nästa gång behöver matte skaffa lite myggmedel för hon har myggbett över hela sig. Jag klarade mig fint utan några bett men jag är också snabbare och bättre än matte på att både fly och finta myggorna, hihi.


Matte har gjort iordning på bordet för nu är det tydligen dags för lite ansning av pälsen. Tänk att något som jag tyckt varit så himla roilgt helt plötsligt blivit såååå jobbigt och långtråkigt, bläää. Stackars mig.


Nospussar på er!



 
 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

13 juli 2015 20:08

Visst känns det som om det var fler måndagar än fredagar i veckorna???
Så känns det i alla fall. Trots att fredagarna har förlorat sin speciella tjusning för oss, sedan sista helgen i april...
Mysiga bilder på dig, som alltid, Sötnos!

Kram å nospussar

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

14 juli 2015 11:04

Det känns definitivt så, lite trist. Förstår att fredagarna förlorat sin tjusning för er, men jag hoppas att ni med tiden finner andra sätt att känna glädjen med fredagar. Nospussar!

 
Ludde

Ludde

13 juli 2015 22:13

Låter som en helt underbar dag. Massvis med rundor och rull. Lite jobbigt med ansningen men att bli kammad och pysslad med är ju skönt... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

14 juli 2015 11:01

Ansningen gick ganska fort men oj så tråkigt det var. Matte försökte muta med godis efteråt och istället för en krävde jag tre, annars kan jag inte lova att uppföra mig nästa gång, hihi.

 
Melody

Melody

13 juli 2015 22:16

Det finns helt klart alldeles för många måndagar! Härligt väder ni ser ut att ha haft idag. Här började dagen med en regnskur på vår morgonpromenad och sedan har det varit både sol och moln. Vad det låter härligt med blåbärsplockning! Här i Skåneland har jag aldrig hittat några, men jag får väl dra med matte något annat landskap där det finns för jag är en riktigt duktig blåbärsplockare. Självklart äter jag upp alla jag plockar, men det gör väl du också! Önskar dig och de dina en riktigt härlig vecka.
Puss från Melody! Matte hälsar så klart!

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

14 juli 2015 11:00

Jo, plockar jag blåbär så äter jag upp dom på en gång, de liksom glider ner så lätt :) Enklast att äta är ur hinken matte plockar i, hihi.

 
Kasper

Kasper

13 juli 2015 22:48

Pälsansning är rätt pestigt, tycker jag. Gräsrull däremot är ju toppen! Kycklingcrepes vet jag inte vad det är. :( Men blåbär är gott. Mygg är hemska!
Jisses, så mycket du hann uppleva.
Du har väl inte glömt att jag tycker du är världens sötis ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

14 juli 2015 10:57

Hihi, jo det hände en del igår :D Idag ska vi ta det betydligt lugnare :)

 
Aamor

Aamor

14 juli 2015 17:53

Matt kan ju inte finta myggen lika lätt om hon samtidigt plockar blåbär så kanske därför hon blev så biten. Kliar nått hemskt säger matte för myggen älskar henne också fast den kärleken är obesvarad, hihi!
Min matte är lika kinkig med att bli blöt i baken när det är det minsta blött, jag håller med dig att det gör det bara svalt och skönt.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

14 juli 2015 18:24

Det finns tendenser som tyder på att våra tvåbenta är en aning mer kinkiga än vad vi någonsin skulle vara, hihi.

 
Edith

Edith

15 juli 2015 09:25

Det var minsann en riktigt aktiv dag för dig Laika. Ja, det är något speciellt med måndagar. Man laddar liksom om på nytt. Crepes med kycklingfyllning lät verkligen gott. Jag tror jag kommer förbi hos dig någon dag, hihi. Nu ska vi åka iväg till flygplatsen och hämta Hildahussen som kommer till oss på sin semester. Det blir kul!!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

15 juli 2015 20:04

Men vad roligt med semesterbesök :) Hoppas ni har fint väder, men det har ni säkert :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

15 juli 2015 17:37

Myggen är inte det värsta så här års - jo, det kan det förstås men inte hos oss. Det är fästingarna, för Hjo-Hjo. Bärnstenshalsbandet verkar inte hjälpa stort. Någon sorts tabletter nästa.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

15 juli 2015 20:06

Ja, fästingar är inte heller vidare trevligt. Till och med så att man föredrar myggbetten framför fästingbett. Jag kör med fästinghalsband som vi köpt på apoteket, fungerar kanon det :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards