laikagumman

Direktlänk till inlägg 14 april 2016

Ren i pälsen!

Av Laika - 14 april 2016 17:44

Tänk vilka fina dagar jag haft den här veckan. Den började först med min födelsedag och sedan har dagarna fortsatt lika härligt med solsken och ganska varma temperaturer. Vi har varit ute massor och gått på både långpromenader och bara stannat upp och njutit. Jag har gräsrullat, mossrullat, sandrullat och ja till och med jordrullat. Det i sin tur ledde till att jag i förmiddags bars in i badrummet och fick mig en dusch. Oj så mycket smuts det kan fastna i ens päls, men nu är jag så skinande ren och doftar underbart gott igen. Ja, mattes ord. Jag själv tycker att jag doftar som bäst när det finns lite skog i min päls.


Efter duschen tog matte fram både borste, sax och fön. Då förstod jag att detta skulle kunna ta hela dagen om jag skulle gå med på hennes fasoner, så jag flydde in i vardagsrummet och tog skydd vid soffbordet. Matte kom in i vardagsrummet och frågade om jag inte ville fönas. Hon kom några steg närmare och jag backade några steg runt soffbordet. Den här "leken" vet matte att jag vinner för hon är inte lika snabb som jag på att springa runt bordet, hihi. Så det slutade med att matte plockade undan sina grejer och jag fick självtorka.


En självtorkning leder också till att man börjar frysa efter ett tag. Den här gången hann jag nästan torka helt innan jag började frysa massor, men självständig som jag är så bäddade jag om i min bädd och kröp halvvägs in under mitt duntäcke istället för att ligga på det.

Mmmm, varmt och mysigt.

Husse tyckte så synd om mig att han tog upp mig i sin famn och gosade med mig ett tag, och naturligtvis visade jag för honom hur mycket jag frös. När jag blivit lite mer varm i kroppen åkte husse och handlade medan jag stannade hemma och vaktade matte och Oscar. Under tiden gav matte mig mat, men jag tänker vänta tills husse kommer hem för jag vet att där brukar finnas spännande saker i matkassarna, och då kan jag ju inte vara alldeles för mätt i magen heller.


Nospussar! 

 
 
Aamor

Aamor

14 april 2016 20:18

Ja vattenrulla är ju inte lika spännande som de andra rullningarna. Själv passade jag på att se till att få mycket nyklippt gräs i håret nu ikväll, konstigt nog var inte matte lika imponerad.
De där undanmanövrarna känner min matte också till och jag vinner också varje gång så efter bad kommer jag aldrig ner på golvet förrän hon är klar, suck!
Hoppas du blivit varm igen nu.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

15 april 2016 18:14

Nu är jag varm igen och jag hoppas det dröjer till nästa dusch ;) Men det lär det väl inte göra antar jag ;)
Rulla i nyklippt gräs, oj så gott man doftar då. Min matte reagerar precis som din matte... undrar om de har något emot gräs?!

 
Amanda å Matte Julia

Amanda å Matte Julia

14 april 2016 20:37

Du ÄR en liten filur och har god tass med matte. Självklart får du som du vill (oftast), BusFia :)
Gullig bild på dig... vi undrar när Oscar också ligger där... men det lär dröja lite... Tills han blir stor nog att ta sig dit själv ;-)

Kram å pussar

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

15 april 2016 18:09

Ja det kommer nog ta lite tid innan han kommer krypandes till min bädd, fast jag kan ju förstås ta mig fram till hans :D

 
Ludde

Ludde

15 april 2016 13:47

Du gör alldeles rätt som syälvtorkar efter duschen. det är väl inte så kul att åka på en blåsning. Matte brukar torka mig med mitt badlakan och det bästa jag vet är att få gnugga in nosen i handduken. Klart att du måste ha plats i magen för nyinköpen... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

15 april 2016 18:07

Nej några blåsningar vill man ju inte råka ut för :) Jag gjorde rätt i att vänta in matkassarna för där fanns goda köttbullar och lite gottis till mig :D

 
Kasper

Kasper

17 april 2016 01:06

Min päls renar sig ju själv, så det där med bad och fön och sånt ligger helt utanför mitt erfarenhetsområde. :)
Men du ser ut att ha det härligt, där under duntäcket, så där brukar Myse också göra!!
SötisFia!!!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

17 april 2016 17:55

Jag vill också ha din päls Kasper :)

 
Edith o Hilda

Edith o Hilda

17 april 2016 18:51

Det är visst populärt med vårbad. Både jag och Hilda har genomlidit det. Det där med att självtorka är perfekt, tycker jag. Matte brukar låta både mig och Hilda torka i solen. För mig tar det lite lång tid eftersom jag har en superduperpäls. Men stackars dig som frös så hemskt. Till slut, stort GRATTIS till hela 17 år. Det har vi missat. Det är helt fantastiskt!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

19 april 2016 11:53

Tack för gratulationerna :D
Ja, kan tänka att det tar tid för dig att torka, med så mycket päls :) Tur att ni har så soligt och fint väder i alla fall så du inte fryser medan du torkar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards