laikagumman

Alla inlägg under juli 2014

Av Laika - 10 juli 2014 20:37

Solen skiner utan ett enda moln som hotar, och värmen gör mig alldeles lat. Det är så en sommar ska vara om jag får bestämma. Jag har varit på stranden varenda dag. Förutom en massa bad ligger jag gärna på balkongen och myser tillsammans med matte som brukar lösa några korsord eller bläddra i en tidning medan hon solar sig.


Jag har en liten dyna där som jag kan ligga och slappa på. Dessutom har jag skaffat mig en godisgömma som matte inte visste om. Jag brukar inte få nya godispinnar förrän jag ätit upp de jag fått, men så tänkte jag att om jag gömmer dom lite så tror ju matte och husse att jag ätit upp allt, och då får jag ju nytt. Då kan jag själv välja vilken godis jag ska äta från gömman, beroende på vad jag är sugen på. Smart va?


När matte gått ut på balkongen för att slappa följde jag efter, men sedan försvann jag för en stund. Jag kom tillbaka med en godis, sedan gick jag igen... kom tillbaka med en till.... en till...

"Mmmm, visst har jag en mumsig samling?"


Undrar vilken jag ska börja med?

Ni ser väl att jag värdesätter mina godsaker högt när jag själv knappt får plats på min dyna.


Jag åt bara en av mina godisar, sedan lade jag mig bland alla blommande pelargoner och tog en lur, matte gungade sig till sömns i hängstolen. Vi passar på, för nedräkningen har börjat. På tisdag ska det jobbas igen. Men så fort den nedräkningen är gjord påbörjar vi en annan nedräkning, nämligen nedräkningen till den femte semesterveckan som ska infinna sig i september. Tjohooo :)


Av Laika - 6 juli 2014 16:50

Vad gör ett vattendjur som jag dagar som dessa när solen skiner så gott? Säger till matte och husse att nu åker vi och badar naturligtvis.

 


Hundbadet ligger allra längst bort på min strand, man får gå nästan en kilometer längs med stranden för att komma dit. Jag behöver väl inte säga att jag försöker dra ner till vattnet femtielva gånger på vägen till hunddelen. Dessutom finns det många sol och badgäster där som ligger och väntar på att jag ska springa fram till dom och säga hej, kanske bjuda mig på det som doftar så gott i deras pick-nickkorg. Det här är ett sådant tillfälle där jag måste gå i koppel heeeela vägen till mitt bad.


När vi kom fram sprang jag snabbt ut och lekte med en pinne som guppade i vattnet. Jag var förresten ensam hund just då.

 


Matte kopplade av linan och jag fick springa fritt och bada, sandrulla och bada igen. När jag till slut började bege mig längre och längre bort från vattnet var det dags att åka hem. Jag sprang som en tok, ja det är ju så härligt att få springfnatt efter ett bad.


Helt plötsligt kom där en kompis, en unghund som hette Milo. Han gick utan koppel och kom springandes mot mig i all världens fart. Vi började busa som tokar, passade mig perfekt eftersom jag hade springfnatt efter badet. Matte fick stoppa mig och koppla lös mig så hon inte skulle behöva flyga och fara efter mig när jag lekte med Milo. Jag förlåter matte för att det inte blev några foton på oss när vi busade, hon försökte i alla fall men den bilden hon tog blev jättesuddig. Sedan kom hon av sig för hon började prata med Milos matte och hon tyckte att jag var en jättefin fröken, och så himla pigg för min ålder...min ålder??!! Milo var bara sex månader så det är väl klart att i förhållande till honom så är jag väl lite äldre då.


När vi sagt hej då till varandra tog jag täten när vi började gå mot bilen. Matte ropade att jag skulle vänta för att jag skulle bli kopplad innan vi kom till den andra delen av stranden....suck.


När vi kom hem störtdök jag ner i sängen och tog en lång eftermiddagslur. Snart blir det mat för det doftar kött. Förresten så har matte köpt hem en delikatess till mig från Finland, torkat renkött. Fantastiskt gott. Nu säger matte att det ju inte direkt är till mig, hon älskar torkat renkött och tycker om att ta en bit då och då.... det där då och då sker alldeles för sällan för min smak, men när det kostar nästan 900 kr kg så ska man njuta säger matte. Jag njuter även om jag kan äta upp allt på en gång, hihi. 


Nospussar på er :D

Av Laika - 4 juli 2014 20:02

Idag kom jag hem efter att ha tagit semester från matte och husse. Jag har bott hos matteföräldrarna i tre dagar medan matte och husse tog en snabbresa till Finland. Solen sken i tisdags när jag blev lämnad så jag kände på mig att det skulle bli riktigt bra. De har ju trädgård där jag kan ligga och gräsrulla och äta godis bäst jag vill. Hur skulle det kunna bli fel??


Jo, ordet har fyra bokstäver... r-e-g-n.

Vi skulle gå en långpromenad på tisdag eftermiddag och helt plötsligt kom det mörka moln och himlen öppnade sig.

Jag blev inte så där väldigt glad.


Här surar jag på en handduk i min bädd....alldelels blöt.

Jag fick faktiskt soliga dagar också, även om jag känner att det är viktigt att betona hur synd det var om mig efter att ha gått ute på långpromenad i ett hällregn.


Förutom solen som till slut visade sig på himlen så fanns där en till sol, min kompis Nitro förgyllde mina dagar. Mattes syster var hundvakt åt honom och vi spenderade dagarna tillsammans. Vi var ute i matteföräldrarnas trädgård där vi fick lyxen att söka efter gottis.

Ja, den där röda linan sitter kopplad till mig, men ser ni att Nitro är lös? Ganska orättvist va?

Nu är det ingen annan som tycker att det är orättvist för "tar man egna friheter" som dom så fint kallar det så måste man sitta fast i en lina. Jag gillar ju att gå lite på egen tass, det är ju inte så att jag inte hittar hem igen. Utanför tomtgränserna brukar man dessutom möta på fler tvåbenta som kan uppmärksamma en, men jag trivdes faktiskt väldigt bra i trädgården trots linan.


När matte sedan till slut kom och hämatde mig idag låg jag återigen ute i trädgården, den här gången solade jag tillsammans med mattemor och mattesyster. Ni kan ju gissa vilken fart jag fick när jag såg matte :)

Vi tackade så mycket för oss och sedan åkte vi hem för en stund. Senare på eftermiddagen åkte vi iväg så att jag kunde få ta mig ett dopp i vattnet. När det är så här fint sommarväder som idag, ja då ska man passa på att bada.


Nu inväntar vi att mattes creme brulee som är i ugnen ska bli klar innan vi går på vår kvällspromenad. Ibland kan väntan bli lååååång...


Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards