laikagumman

Direktlänk till inlägg 10 januari 2015

Massor med snö...

Av Laika - 10 januari 2015 19:03

Morgonrundan bjöd på grått men vindstilla väder. Någon minusgrad och hala vägbanor, likadant vid lunchtid.

Inomhus höll matte på att städa bort julen, när det var gjort tog hon tag i min päls och städade bort den med. Nu är jag friserad lite överallt. Pälsen på tassarna och mellan trampdynorna är kortklippta på nytt, just för att jag ska hålla rent där så att inte en ny inflammation kan gynnas att gro. Nu har min tass varit helt bra ända sedan kuren med droppar, salva och shampo avslutades. De där vettisarna kan sin sak.


Helt plötsligt började det blåsa en massa och det började snöa på tvären. Efter dryga timmen ville jag gå ut och gissa om jag blev överraskad när jag fick se hur mycket snö som hade kommit.

Jag plöjde och sprang rundor både hit och dit. Åh, vad det är roligt med mycket snö. Till slut kopplade matte mig och vi passerade rastgården. Jag försökte se om där fanns någon kompis att busa med, men det var inte mycket man såg igenom det igensnöade staketet.

Jag tog till nosen istället men insåg att jag och matte var ganska ensamma där ute. Ingen vovve i rastgården. Vi fortsatte vår runda och jag sprang och skuttade fram i den djupa snön. Det har säkert kommit dryga decimetern snö om inte mer.


Väl inne igen blev jag jättehungrig. Matte ställde ner makrill till mig. Åh, mums vad gott.

Matte hade tänkt att koka makaroner till mig också, samt ställa ner maten på mitt underlägg men hon kom av sig gällande allt eftersom jag beklagade mig så mycket över min jättehunger. Snabbt fick det gå.


Men ingen fara på taket. Jag städar alltid efter mig själv när jag ätit och spillt utanför tallriken. Fast har jag mitt underlägg brukar jag inte städa.

Efter lite vila ska vi ut på en kvällsrunda. Ännu mera snöbus. Vi håller tummar och tassar för att det kommer ligga kvar ett tag nu. På vädret ändras det hela tiden från plusgrader till minus och till plus igen, så vi får se hur det ser ut i morgon. 


Trevlig helg och massa nosgos!

 
 
Aamor

Aamor

10 januari 2015 20:53

Det blev ju en ordentlig städrunda för matte, hihi! Bra om du kan hålla skit borta så du slipper ont i tassen.
Vad orättvist, jag vill också ha snö, här har vi bara bassänger med vatten överallt, går man på gräset säger det slurp för så blött är det. Blåser kanske bort nu för det låter som rena rama storfläkten där ute.

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

10 januari 2015 21:43

Nej fy, såna blöta gräsmattor är inte roligt alls. Nu in mot kvällen har snön packat sig lite eftersom det är plusgrader så nu ligger det lite hårdare och det är riktigt trevligt att snörulla sig ute. Sedan träffade jag på mina colliekompisar också :) Vi snörullade tillsammans, hihi. Nu kommer jag sova gott i natt.

 
Amanda å matte Julia

Amanda å matte Julia

11 januari 2015 07:11

OJ, så mycket snö ni hade fått. Riktigt så mycket kom nog inte här. Vi gissar att du hade buskul ute. Vi vet ju hur kul du tycker att de är med snö.
Inte undra på att matte inte hann med mer än makrillen. Tänk att du är så fötjust i fisk med. Finns det NÅN mat som du inte äter???
Du är duktig som städar upp efter dig, när du spiller mat på golvet, bra jobbat Sötnos :)!!!
Jättebra att tassen har blivit bra, nu får du vara rädd om dom alla fyra ;-)

Kram å puss på söta nosen

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

11 januari 2015 12:06

Det har snöat mer på morgonen men det är plusgrader så gångbanorna börjar bli lite blaskiga. Inte så som vi vill ha det, men jag har ju gräsmattorna att snörulla på :D Och i skogen är det jätteroligt att springa nu.
Sån där grön kost med sallad och gurka...det får matte behålla för sig själv. Annars så glider nog allt annat ner i min mage :D

 
Ludde

Ludde

11 januari 2015 10:29

Man kan ju faktiskt säga att det blivit Laikaväder nu! Jag förstår att du gillar när det går att snörulla. Inte konstigt att du blev så hungrig sedan... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

11 januari 2015 12:00

Det är verkligen Laikaväder nu :D Och riktigt soliga och varma sommardagar är också Laikadagar :D Det gäller att se det bästa i varje årstid. Snön ligger kvar idag så jag ska ut och busa mera :)

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

11 januari 2015 10:34

Makrill är säkert mums för en liten hund. Hjo-Hjo kräktes innan vi kom ut på morgonrundan. Utan mat i magen. Men nu verkar han må bra. Snö idag igen.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

11 januari 2015 11:59

Skönt att det verkar vara bra igen, hoppas det även gäller efter frukosten.

 
Kim

Kim

11 januari 2015 22:48

Hysssss! Om matte hör att det kommit så mycket snö, kommer hon inte att åka till fastlandet. Vi hade tänkt hälsa på min gamla vän Simson inom kort.

http://kimsdogblogg.bloggplatsen.se

Laika

12 januari 2015 22:27

Det är plusgrader igen så vem vet hur länge det ligger kvar. Vädret har visst svårt att bestämma sig. -8 grader på morgonen med snöfall för att på kvällen bli regn och +4...

 
Berit E

Berit E

12 januari 2015 12:51

Snö är härligt, men inte när det regnar på den. Tänk om vädret ändå kunde bestämma sig!!!
Mysig är den i alla fall att rulla sig i, och det är fint att se att din tass mår bra. Liksom hela du.
Du är duktig som städar efter dig, fast varför skulle du egentligen låta sån där god mat ligga kvar på golvet och skräpa när den ju helt klart egentligen hör hemma i din mage!

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

12 januari 2015 22:27

Så sant som det är sagt. Är det kanonmat så åker allt ner i magen, precis allt ;)

 
Edith

Edith

12 januari 2015 16:57

Vilket fantastiskt snöväder. Ser härligt ut. Jättefin bild på staketet med all snö. Hos oss är det ganska varmt och soligt väder, så matten sitter och lapar sol.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

12 januari 2015 22:26

Just nu njuter vi av det fina snövädret, men sol och värme är alltid trevligt det med :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards