laikagumman

Direktlänk till inlägg 20 februari 2015

Skogspromenad

Av Laika - 20 februari 2015 11:53

Jippiee säger jag över långhelgen jag får med matte och husse. Tre dagar ledigt och det invigde vi med en lång sovmorgon. Sedan sa matte att vi skulle ut i skogen. Ännu mera jippiee. Plusgraderna ute har fått snön att smälta bort från trottoarerna nästan helt och hållet, annat var det i skogen. Där var det bara is överallt och ett tunt vattenlager över, halt!


Men det stoppade inte mig i min frammarsch. Förbi hästgården i en väldig fart. Helt plötsligt stod där en häst i en hage som alltid annars är tom. Mycket spännande.

Sedan sprang jag vidare och visade vägen för matte och husse. När vi kom till trevägskorsningen i skogen tog jag mig en funderare åt vilket håll jag ville gå. Det gäller att stå stadigt på det hala underlaget.

 

Tanken på skogspromenad tog slut vid den här korsningen. Vart man än tittade var det is, så vi valde att försiktigt halka oss ut ur skogen, helskinnade. Ja, det var matte och husse som kinkade, inte jag. Min balans är det inget fel på. Vi fortsatte vår promenad fast på säker mark, kors och tvärs, hit och dit. Till slut var vi hemma igen och då fick jag duscha, så nu är jag helgfin. Jag bad matte om en föning men efter dryga två sekunder gick jag iväg för jag hade ångrat mig, jag ville förresten inte fönas. Däremot var jag sååååå hungrig efter en långrunda ute. Matte tog fram en godispinne och frågade om jag ville ha den.

"Ja, snälla matte".

Efter detta är det bara en sak som är det enda rätta om man heter Laika, och det är vila. Det är skönt med helg. 


Massa nospussar och trevlig helg till alla! 

 
 
Julia

Julia

20 februari 2015 14:20

Ni har ju "broddar" i tassarna och glider inte omkring lika lätt som vi 2benta :)
Egentligen var det en lite dum fråga matte ställde, för NÄR vill du INTE ha en godispinne. Det händer väl inte sååå ofta ;-)
Ha nu en underbar helg och njut av att ha husse å matte hemma och ta med dem på promenad några ggr per dag, fast ni får nog skippa den halkiga skogsvägarna i några dagar till...

Kram å puss på söta nosen, GulleFia

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

20 februari 2015 17:43

Nu när snön håller på och smälter så hotar de med ny snö. Nej, nej... vi vill ju ut i skogen och få gå på annat än is :)
Tacka nej till godis... det har nog kanske aldrig hänt, hihi.

 
Ludde

Ludde

20 februari 2015 17:17

Härligt med skogspromenad men det är isigt här också. Nu ska vi snart ta fram fredagsörat... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

20 februari 2015 17:41

Ja, jag längtar till jag kan springa där helt isfritt :D Smaklig fredagsöra :D

 
Aamor

Aamor

20 februari 2015 18:22

När det är så halt så halkar man bara man står stilla, benen bara glider men det är kul.
Så gott med tre dagar ledigt för er, det är ni värda.
Godis är nödvändigt i alla lägen när man är sugen ;-)

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

20 februari 2015 19:48

Ja, det var verkligen halt där. Matte och husse halkade omkring. I och för sig gjorde jag det också men jag tycker till skillnad från dom att det är roligt ;)

 
Melody

Melody

20 februari 2015 19:51

Härligt med långpromenad, men den där isen verkar väldigt besvärlig.
Här springer jag på gröna gräsmattor och har knappt sett någon is den
här vintern, vilket faktiskt är riktigt skönt.
Önskar dig och de dina en riktigt skön helg med långa sovmorgnar.
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.seht

Laika

21 februari 2015 14:24

Snön är ju härlig, men ska den smälta så får den gärna smälta på en gång och inte hålla på som nu, minusgrader ena dagen och massa plus andra dagen för att sedan bli minus igen. I den här takten kommer ju isen ligga kvar hur länge som helst.

 
Edith

Edith

21 februari 2015 09:55

Oj vilken isig väg. Jag förstår att matten och husse ville vända. Härligt med skogspromenader. Hilda och jag tar en skogspromenad varje morgon och det gör gott. Ha' en trevlig helg.

http://parisercollie.blogg.se

Laika

21 februari 2015 14:22

Det var verkligen isigt, så den rundan har vi lämnat för finare och varmare vårdagar. Vi håller oss till asfalten istället ;)

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

21 februari 2015 17:21

Isigt på dina skogsstigar. Här är all snö borta och isen också. Vättern kav lugn idag. Snart kan man bada, säger Hjo-Hjo. Husse och matte väntar till temperaturen stigit till 22 grader. I august eller så.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

21 februari 2015 23:07

Jag väntar nog lite till med det där badandet. Nu kommer det dessutom mer snö igen så någon vår verkar det inte vara ute än.

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

22 februari 2015 11:25

Usch vilket halt underlag. Där får du allt vara rädd om dig så du inte halkar och får en sträckning!

BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

22 februari 2015 12:58

Nu har vi fått mera snö, så det är riktigt blaskigt och halt överallt på nytt, men vi går försiktigt :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards