laikagumman

Senaste inläggen

Av Laika - 10 december 2016 12:53

Opp och ner, ner och opp... lite så har vädret varit var dag, alltid en överraskning när man kliver ut genomm dörren för att se vad vädret bjuder på just den gången. Idag fick jag lite av två världar, höstblött på ena sidan och snö på den andra. Jag som älskar snö blev väldigt förtjust och drog med matte och Oscar på en långpromenad.

Husse har börjat gå ut med mig så där alldeles ruskigt tidigt på morgonen, redan vid sju, halv åtta. Jag är så trött vid den tiden, ni vet ju att jag är ganska morgontrött av mig. Oscar däremot är inte morgontrött för han brukar vakna där omkring vid sjutiden. Husse säger att det är för min skull som vi går ut så tidigt, för om jag får bestämma när vi ska gå ut så blir det inte förrän efter nio och då kissar jag direkt utanför porten utan att ens sätta mig på gräsmattan. Det tycker husse är lite onödigt. När jag beklagade mig hos matte så höll hon bara med husse om att det är bra att jag kommer ut tidigare och kan tömma min blåsa. Det är nog faktiskt så att min kissblåsa blir kissig lite snabbare nuförtiden mot hur det var förr när jag tänker efter.


Den tidiga morgonrundan leder i sin tur till att lunhpromenaden också blir flyttad framåt i tiden, men sen går vi de andra promenaderna som vanligt. Vet ni mer som förändras med tidig morgonrunda? Jag blir ju superhungrig på morgonen, det har jag inte riktigt varit innan. Jag har tidigare bara ätit ett mellanmål innan middagen, men nu måste jag få frukost också. Idag fick jag äta en leverpastejsmörgås. Tänk vad jag missat som inte direkt ätit frukost vidare ofta innan. Tror förresten att det blir kycklinggryta till middag idag, så gottigt.


Jag håller på att lära Oscar lite bus, men det ska jag berätta om vid ett senare inlägg. Annars kanske matte kommer på oss innan jag hunnit lära upp honom ordentligt, hihi.


Busiga nospussar!ANNONS
Av Laika - 4 december 2016 17:20

Min nya bädd som jag fick, ja den har jag verkligen legat in under veckan som gått. Inte enbart legat in, jag kräktes ner den också. Så nu är min nya bädd även tvättad och doftar rent och gott. Den hann med mycket på bara en vecka men håller den måttet? Absolut!


De där bilderna som matte pratade om i förra inlägget blev av, tänka sig. Jag samarbetade som bara den under villkoret att jag skulle få massa godis om jag inte lekte linslus eller fotovägrade. Matte höll sitt löfte, som alltid. Om jag höll mitt löfte? Mjaa, lite linslus måste man väl få vara.

Idag gjorde vi lite julmiddag faktiskt. Köttbullar och prinskorv och lite annat av det som brukar finnas på julbordet, dock långt ifrån allt, men inte klagade jag för det. Jag åt snällt upp alla mina köttbullar, prinskorvarna och ägget.


Jag ska lägga mig i min bädd och jäsa lite innan vi går kvällsrundan.
Trevlig andra advent önskar vi er!


Nospussar! 

ANNONS
Av Laika - 27 november 2016 11:55

Söndag och första advent, ja det är det idag såvida inte matte bara luras och ändå vill ställa till med fotoscener bara för att. Det är sant, hon har sagt att hon ska fota mig och Oscar, ni vet såna där uppställda och arrangerade foton. Jag linslusar ju bäst framför kameran när jag får göra som jag vill, när jag vill, hihi.


Blir det några sådana bilder så får jag väl bjuda på dom vid senare tillfälle. Nu har jag dock mycket viktigare nyheter att berätta. Jag har fått en ny bädd, det var på tiden. Min gamla och jättestora bädd i sovrummet var riktigt bra men dynan i den hade liksom gjort sitt och så säger matte att jag ändå bara numer sover i ena hörnan på den bädden så kanske vore det på tiden att minska ner storleken lite för att öka mysfaktorn. Sagt och gjort, vi åkte och köpte en ny bädd.


Provsittning innan den hamnar på sin rätta plats, det är viktigt. Ja, så man vet om det är lönt att ens byta ut den gamla menar jag.


Jag funderade ett tag på hur den kändes och helt plötsligt slog tröttheten till. Jag gäspade så fort att gäspningen knappt hann bli fångad på bild. (läs: matte och hennes mobilkamera hängde inte med)

 

Det slutade i alla fall med att vi slängde ut den gamla slitna och tog in den nya bädden på sin rätta plats även om jag nästan föll överbord vid en längre provliggning i bädden. Fast den är bra mjuk och gosig den här bädden, sen har jag ju kvar mitt duntäcke som jag kan bädda extra gosigt med, så nog gillar jag detta allt.


Jag gillar det ungefär lika mycket som jag gillar pepparkakor. Och när det är första advent så står en pepparkaka inklämd på min meny också. Oj oj, vilken dag detta är. Inte nog med det, ute har det  snöat lite också och imorse åt jag små smörgåsbitar med leverpastej på som Oscar tappat. Nu ska jag bara bli genomkammad i pälsen så jag är extra fin på bilderna matte vill ta, kanske hinner jag stöka till pälsen igen innan bilderna, hihi.


Glad första advent och massa nospussar på er alla!

Av Laika - 24 november 2016 09:37

Men ojsan vad dagarna springer ifrån oss, jag springer också men mest utomhus. All snö har försvunnit och det har regnat en hel del. Just idag skiner solen så då blir man lite lycklig och får lite extra spring i benen. Fast solen har också blivit lite jobbig för mina ögon då jag har gråstarr. Det ter sig så att jag ibland tror att skuggan från en lyktstolpe är ett hinder på vägen och att jag då hoppar över skuggan. Men vadå, jag har ju världens fjädring i benen så klart att dom ska hoppas med.


Fick faktiskt bekräftat redan när jag var tolv år gammal att jag hade begynnande gråstarr. Men vettisen sa då att jag inte skulle komma att hinna påverkas av det, men tji fick hon allt. Dock gör de inget åt det nu i min högaktningsfulla ålder. Nej, hua nu lämnar vi vettis-pratet. Det gör mig ju rent av nervös. Det räcker med att matte viftar omkring med kloklippen och då vet vi alla vad som är på gång.


Jag måste ju berätta vad som hänt här hemmavid. Min Oscar får börja äta lite själv nu och det går ju bra.... ja bra för mig i alla fall. Kolla bara vad mycket lättvänd omelett jag kan äta från golvet. Undar om Oscar fick något i sin mage alls. I min mage fick han massor i alla fall.

 

Han är allt en bra kille den där lillebrodern. Vi brukar leka lite och umgås en hel del på golvnivå vi två.

Nu tog matte fram kardan också, undar om hon glömt kloklippningen då eller om det är en skenmanöver på gång. Måste nog ändå vara på min vakt.


NospussarAv Laika - 10 november 2016 14:33

Jag ser det snöar, eller gör jag? Allt jag egentligen kunde se igår var bara en massa vitt. Jag kunde inte ens se mina egna labbar för de var snöklädda. Det kom runt 20cm snö på knappa dygnet.


Idag har allt lugnat ner sig och plusgraderna pressar ihop snön. Solen till och med tittade fram ett tag. Vi passade på att gå ut på Oscars första pulkarunda. Jag gick bredvid honom och kollade så allt var okej.

Sedan hoppade jag lite i djupsnö för det är ju hur roligt som helst. Kolla bara:

 

Sedan blev jag sittandes i några sekuder och tänkte på vad jag gjort. Skulle jag fortsätta eller hoppa ner på trottoaren igen. Det var visst lite djuare än jag trodde.

Jag valde att fortsätta...

Och så här såg jag ut när jag till slut kom upp på stigen.

Matte drack varm choklad när vi kom in, Oscar somnade gott och jag tog mig en godis. Ja okej, två om jag ska vara helt ärlig.


Snöpussar på er!

     


Av Laika - 5 november 2016 15:44

Vi har haft en ganska fin höst när jag tänker efter. Det var bara här i övergången till vintern som det blev så där trist med massa regn och åter regn. Till slut byttes regnet ut mot en mindre snöstorm, men det bev knappt kvar något på marken eftersom det regnat så otroligt mycket dagarna innan.


Stormvindarna då, ja dom biter knappt på mig längre. Ut, bara ut och springa av sig, nosa lite, rulla lite och sen vägra gå in, hihi. Husse uppskattade inte det tilltaget för han var iskall sa han. Matte däremot bylsade på sig ordentligt när vi gick ut idag, så mycket att hon blev alldeles svettig av att hålla mitt tempo.

Men ni ska veta att man inte tvunget kommer undan regnet bara för att man kommit in. Det regnet jag blev utsatt för kom från duschslangen, eländes elände. Men det mysiga var att jag och Oscar gosade tillsammans på golvet efter duschningen, men det var bara jag som fick en godis, hihi.


Det är höstlov här nu och vi har haft finbesök av min Elise också. Vi har gosat massor och jag har till och med blivit buren i hennes famn. Den tjejen vet vad jag gillar. Det hoppas jag att matte också vet. Igår tvivlade jag starkt då jag fick tråkig blöt hundmat. Dock vet jag inte vem som vann kampen i envishet, jag tror jag. Någon ny mat fick jag inte men till slut kom det i alla fall fram en tuggpinne från matte, så hon vek sig nog allt. När de sov åt jag av maten som stod kvar på golvet men jag lämnade lite grann för att matte inte skulle märka att jag ätit av den. Tror inte hon gjorde det för jag fick en riktigt smarrig frukost, smörgås med leverpastej.


Nu ska vi ut på en kisserunda innan middagen serveras.


Nospussar!


Av Laika - 29 oktober 2016 19:33

Ni vet när man är så där jättetrött, väldigt väldigt supertrött... Så trött är jag på allt regn som vi fått. Det prasslar inte det minsta om löven när jag försöker springa igenom högarna, det är bara blött och otrevligt.


Jo, så här trött är jag:

Att ge någon respons på när mina tvåbenta vill ut är fullständigt onödigt, för vem vill ut i regnväder? Min husse och matte uppenbarligen, annars hade jag väl inte hört på sådant ihärdigt tjat om att gå ut.


Men så en morgon, närmare bestämt denna morgon så fick jag mig en överraskning när jag kom ut på morgonrundan. Solen sken. Förvisso blåste det halv storm kändes det som, men solen sken. Kan ni tänka vilket spring jag fick i mina ben. Jag blev ju tvungen att springa av mig allt spring som lagrats de dagar då det regnat.


Idag kom matte förresten hem och luktade valp, hundvalp. Det kunde jag minsann känna. Vadan detta, och så fick jag inte ens följa med. Mattes kompis mamma har köpt en liten vovve, en lhasa apso som matte blev tvungen att åka och nosa på. Hon kom av sig helt och glömde fota så hon åtminstone kunnat visa mig en bild, men hon lovar att jag ska få följa med nästa gång. En sån liten kille har jag ju en plikt att lära massor av hyss. Gösta heter han förresten.


Söndagssteken blev en lördagsstek så jag är väldigt mätt och belåten må jag säga, Oscar blev också mätt på mat för han kräktes på golvet och hann sedan krypa igenom det. Jag kanske råkade trampa med tassarna igenom det också. Hur som så slutade det med en dusch för oss båda. Nu är jag slut i rutan och tänker sova ända till vi går på kvällsrundan.


Nospussar!


Av Laika - 22 oktober 2016 10:12

Nu när hösten kommit på riktigt och löven börjat ändra färg och falla ner till marken, jo då fick matte en idé. Ut och fotografera! Oscar har lärt sig sitta och då tyckte matte att det kunde vara roligt att sätta honom bland löven och knäppa lite bilder. 


Sagt och gjort!

Ehm ja, jag kanske råkade hamna i bild några gånger. En si så där femtioelva gånger eller så tyckte matte, hihi.

När Oscar var klar sade matte åt mig att komma och sätta mig ner, att det nu var min tur. Bah, skulle inte tro det va. Jag var ju med femtioelva gånger på Oscars bilder, hihi. Nej, det var en dag med för mycket spring i benen så inte ville väl jag heller sitta stilla och fotas bland massa löv, inte när man kan springa genom löven och få de att prassla så där roligt. Vi packade ihop oss och fortsatte vår promenad, men med mattes lovord om att det visst kommer bli ännu en fotografering....med mig! Man är ju ingen linslus heller om man inte själv får bestämma vilka bilder man vill vara med på, hihi.


Oscar har även börjat krypa lite smått så nu lever mitt dricksvatten farligt, min säng också för den delen. Vi har redan gosat i min säng en gång när han ålade och kröp fram till mig. Han kunde inte ta sig upp i min bädd helt och hållet så han lade bara ner huvudet på min bädd och låg med kroppen utanför, ja lite som jag också brukar sova i min säng, hihi.


Nu ska vi ta på regn och rusk-kläderna och ge oss ut på en ruggig promenad. Får jag bestämma så går vi bara ut på närmaste gräsmatta. Jo, man ska akta sig för att gå för långt, häromdagen var det ett filmklipp på aftonbladet på en av de där älgarna som jagat upp en man i en lyktstolpe. En av de älgar vi har i området, kanske rent av någon av de vi stötte på häromdagen. Jag vet inte varför, men jag blir så hungrig när jag pratar om älgar, vilken tur att jag vet att jag ska få crepes ikväll, jag har beställt två stycken på min tallrik.


Nospussar i höstrusket!

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Följ laikagumman med Blogkeen
Följ laikagumman med Bloglovin'

Bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se