laikagumman

Senaste inläggen

Av Laika - 22 augusti 2016 17:12

Vet ni vems päls det här är? Och varför den är så ren?

 

Det är min päls, och ren är den för att matte tyckte det var dags att duscha mig. Så inte nog med att jag blivit blöt utomhus på regniga rundor, jag har blivit blöt inomhus med.


Nu är inte jag den som gömmer mig när det kommer till duschning, men protestera lite kan man ju ändå alltid. Förr älskade jag att duscha, kammas och fönas. Numer är det bara kamning som är roligt och mysigt. Allt det andra kan jag vara utan, däremot tycker inte matte likadant. Därför sa hon till mig igår kväll att det var dushen som gällde. Ska jag vara helt ärlig så kändes det väldigt skönt att få bli ren efter två dagars regnpromenader och några blöta gräsrullningar.


Men att fönas, nej det skulle jag minsann inte gå med på. I alla fall inte när matte ville. Jag gick till henne efter dryga timmen och sa att det var okej att fönas nu, hihi.


Här är projekt föning på full gång.

När jag var färdig tog jag min godis, mallade mig lite för matte och sedan gick jag för att lägga mig. Då hade matte bytt och gjort rent i min bädd också, så härligt.

Min makrillsmustasch duschades förresten också bort, riktigt tacksamt tycker husse som inte alls gillar makrill. Jag som tycker det är så mysigt med nospussar när jag ätit en burk makrill i tomatsås, hihi.


Idag har sommaren kommit tillbaka, så jag har varit ute med min skinande rena päls och bländat folk.

Nu ska jag se till att husse lagar lite middag för jag börjar bli hungrig. Undrar bara vad jag vill ha, köttbullar kanske, eller kyckling.


Nospussar   

ANNONS
Av Laika - 16 augusti 2016 14:24

Vet ni vad min matte hittat på? Jo, jag ska minsann berätta, för till en början visste inte ens jag något.

Allt började med att jag gick och lade mig för att sova efter middagen och som ni säkert vet- är magen mätt så sover man gott, speciellt om man gått en långpromenad innan.


Så, jag somnar gott i min bädd, liggandes på rygg. Jag vaknar till lite lätt av att matte sitter på golvet vid min bädd och kittlar mig lite på magen, skönt. Jag somnar om. MEN... sedan vaknar jag av en smäll, ett dån, ett till. Knips... Knips... och sedan förstår jag vad som händer, matte klipper mina klor. Kan ni tänka att hon kan hitta på något sådant när jag ligger och sover.


Jag vänder mig om från ryggläge så att jag kan gå och byta sovplats. Vet ni vad jag får se då? En pälshög på golvet. Vart kom den ifrån? Jag känner att det fläktar om magen och förstår att matte trimmat min päls på magen. Svansen och bakbenen hann också tydligen få sig en omgång, allt när jag sov. Vi har en alldeles för tyst trimmer och en matte som luras med att klappa mig på magen när hon i själva verket klipper mig.


Jag talade om för matte att jag skulle ha en godis för att jag uppfört mig väl, att jag sov hör inte saken till. Matte är snäll så jag fick till och med två godisar.


Vädret då? Jo, idag skiner solen även om det blåser rejält. Jag och matte och lilla Oscar gick ut för att lufta min mage, kändes skönt.

 

En gräsrullning eller två fläktade också riktigt skönt om magen.

 

Sedan satte vi oss i gräset och njöt av sensommarvädret. Matte grunnade lite att det ju inte alls syns att hon pulat med min päls, men jag kan lova henne att jag minsann ska sova med ett öga öppet.

 


Nospussar!
ANNONS
Av Laika - 12 augusti 2016 11:42

Igår var en dag som ingen annan dag. När matte hade klätt på Oscar och lagt honom i vagnen, tagit på sig sina skor och sin jacka och slutligen kopplat mig så skulle vi gå ut. Men... hissen var trasig. Så vi fick snällt gå in igen för inte kunde vi släpa oss upp och ner för fyra våningar med barnvagn och allt.


När hissen väl blivit lagad, vilket skedde ganska snabbt så tog vi på oss igen för att gå ut. Men... då försvann solen och ett störtregn kom. Jag har nog aldrig blivit så blöt i mitt liv, eller jo i duschen förstås.


Vi skyndade oss in och så fort matte öppnat dörren och kopplat loss mig samtidigt som hon sträckte efter handduken som hon skulle torka mig med, så var jag redan inne i lägenheten och torkade mig på mattes nytvättade matta. Fast att kalla det mattes matta är lite en överdrift för den är faktiskt min.


Matte frågade varför hon inte fick torka mig i hallen, men jag bara tittade på henne och undrade varför hon skulle det. Jag kan ju faktiskt torka mig själv, på en alldeles nytvättad och goddoftande matta.

Efter den regnpromenaden krävde jag faktiskt en godis, för att bli utsläpad på promenad när regnet helt plötsligt kommer och överraskar, nej det är inte okej med mig. 


När godiset var i magen gick jag för att sova en stund. Jag drömde om soliga och varma gräsmattor medan regnet smattrade på rutorna. Jo, det hörde jag minsann och jag vägrade gå ut igen förrän regnet hade upphört.


Men idag skiner solen även om jag istället nästan blåser bort, fast så länge jag håller matte i kopplet så vet jag i alla fall att vi inte blåser ifrån varandra.


Nospussar!   

Av Laika - 5 augusti 2016 20:08

Som dagarna rusar iväg, det är knappt så att någon av oss hänger med vilken dag på veckan det är. Det vi vet är i alla fall att min lillebror blivit fyra månader. Matte tog ett fint syskonfoto på oss.

 

Han har börjat uppmärksamma mig mycket mer och tittar gärna ner på mig när han är uppe i mattes famn. Då brukar jag gå fram så att han kan få klappa mig om han vill. Han tycker dessutom om att titta på när jag äter. Tvärtom tror jag det blir när han börjar äta, hihi.


Det är svalare ute men vi har ändå sparat långpromenaderna till kvällarna. Igår kväll gick vi förbi ett radhus där ytterdörren stod på glänt och när vi passerade så rusade det ut en stor hund som morrade åt mig. Han sprang fram och började nosa direkt, men jag var inte ett dugg intresserad av honom, så som han morrade. Fast sedan började han vifta på svansen men jag ville ändå inte leka med honom. När ingen kom ut för att ta in honom fick husse ropa efter den hundens matte och husse. Då kommer hundens matte ut och ber om ursäkt samt säger att han är lite argsint på småhundar. Hmpf... att han fick möjligheten att springa ut på det viset då var ju inte bra. Inte lyssnade han heller ett dugg på sin matte som sa åt honom att gå in. Då gick jag in på hans tomt och han följde efter, sedan fick jag visa honom vart han skulle gå in och när han gått in genom dörren vände jag mig om och skulle fortsätta min promenad. Hundens matte skrattade och tyckte jag var en speciell liten vovve. Det har hon ju förstås alldeles rätt i.


Vi har haft en del regn också här i dagarna, varav en skur var riktigt rejäl men som tur var sov jag gott inomhus när det hemska svepte förbi. Nu ska jag vila upp mig inför kvällens långpromenad, inget regn så långt ögat kan nå och inte den argsinta hunden heller för där tänker jag inte gå förbi idag igen.


Nospussar

Av Laika - 31 juli 2016 22:21

Man ska dra nytta av att ha en lillebror, en lillebror som fraktas framåt i en vagn. Min frisör har semester och jag är lurvig. Matte vill klippa mig men jag låter henne bara klippa delar av min päls så som huvud, rygg och svans. Mage och ben samt tassar får hon inte röra för då blir jag såååå trött och lyder inte ens det minsta. Så ja, jag är ganska lång i pälsen för tillfället. Kanske får jag en ny frisyr snart, lång päls på ben och mage men kort på resten av kroppen. Huh, vilken hemsk tanke, men med matte vet man aldrig. Jag hoppas vi väntar tills min frisör är tillbaka.


Ett långt utlägg för att komma fram till varför en vagnliggande lillebror är bra att ha. Kolla in bara vad jag hittat på.

När det är varmt ute och vi precis påbörjat en rolig runda som är så otroligt tråkig i början, ja då är det bara att hoppa upp och åka lite snålskjuts fram tills att rundan börjar bli rolig att gå, ungefär vid min å. Allt innan det är bara en låååång och tråkig raksträcka utan någonting roligt att nosa på.


Jo, ibland är jag bra finurlig och jag måste själv få säga att jag är mycket nöjd med detta tilltag. Dock har jag inte utövat det mer än en gång än så länge.


Nospussar

PSSST! Ludde Svartnos Vad roligt att få följa din blogg, men vet du? Vi kan inte kommentera på din sida hur vi än försöker. Vi brukar behöva klicka på "namn/URL" för att kunna kommentera på bloggsidor som din, och det valet finns inte :(


Av Laika - 24 juli 2016 17:49

Nu har vi verkligen sommar, temperaturerna ligger på en 29-30 grader och solen skiner så härligt. Men jag ska inte glömma bort att nämna molnen och träden som ger så härlig skugga, lite av ett måste när det är så är varmt. Jag har ju inte precis min sommarskrud på mig men jag trivs bra ändå.


I skuggan kan man bli lite extra busig, som att gömma sig bakom trädet och invänta någon rolig kompis att överraska.

Jag väntade och väntade, väntade lite till... och lite till, men där kom aldrig någon. Matte kallade och frågade om vi skulle gå vidare på vår promenad. 


Jaaa...

Det blir inga långa promenader i värmen, de spar vi till kvällarna. Då brukar vi gå en hallonrunda. En lång stig bakom ett radhusområde och längs med hela den stigen växer det hallon. Nu har inte så många hallon mognat riktigt ordentligt för den stigen ligger i en så tät skugga, men vi promenerar där nästan dagligen och äter ett och ett annat hallon. Ja, inte jag då. Jag inväntar maten när vi kommer hem.


Vi tar också en och en annan runda förbi min å så att jag kan doppa mig lite, men än har vi hör och häpna, inte åkt förbi någon strand, fast fortsätter värmen så här så tar det nog inte lång tid innan vi åkt förbi mitt hundbad.


Nu ska jag skynda till middagen som är en liten specialare till mig eftersom matte och husse äter svalkande sallad. Jag ska få en fläskfilé-omelett. Mums!


Nospussar!   

Av Laika - 14 juli 2016 21:54

Jag sov så gott i morse och vaknade knappt när matte och husse frågade om jag ville ut. "Klockan är ju redan halv elva", hörde jag matte säga, "kom igen nu Laika", "dags att gå upp".


Jaja, jag hasade mig till hallen och tänkte att en kort promenad nog kan passa bra ändå. Men så slutade vi vid bilen, och efter en liten färd klev jag ur på en stor parkering alldeles intill ett naturreservat. Den skogen har många och roliga slingor att gå. Det var länge sedan vi var där så jag blev väldigt glad över att det inte blev den där korta morgonrundan jag först tänkte mig.


Eftersom Oscar var med i vagnen valde vi barnvagnsslingan som vi aldrig gått innan, men inte var den plan och enkel att gå för det. Backe upp och backe ner, riktigt branta sådana och stora stenar och gamla trädrötter skumpade vagnen över. En del lite snårigare stigar och lutande sådana klarade vi också av. Men titta en så fin skog det ändå är.

Sedan kom vi till en sjö och självklart ska sådant kollas in. Det var en ganska lerig och mjuk botten så jag ville inte doppa mer än labbarna. Provsmaka vattnet gjorde jag inte heller. Nej, för jag hade kranvatten med mig i en alldeles egen Laika-flaska.

 

Något väldigt spännande var detta:

Det var inte så att jag hade mest bråttom upp och ville springa före på något sätt, utan jag ville bara lotsa mina tvåbenta så de inte skulle hamna vilse på något sätt. Vi passerade två till sådana broar, men denna var roligast för den var längst.


När rundan väl var avklarad hade vi gått närmare sex kilometer. Jag behöver väl inte säga att jag slukade alla mina frolic som låg i min skål när vi kom hem.


Jo, den här rundan ska vi gå om fast då ska vi gå den åt andra hållet, för då möter vi inte lika många och branta uppförsbackar. De lite snåriga och lutande stigarna blir man väl van vid efter ett tag, inte så att matte och husse haft körkort på barnvagn så länge. Jag har däremot koll på alla mina ben i alla fall.


Nospussar!Av Laika - 9 juli 2016 13:12

Sommarvärmen fortsätter att lämna plats åt både kalla vindar och rejäla regnskurar, men inte rår det på mitt humör i alla fall. Skiner solen på morgonen brukar jag gåvägra och väljer hellre att ta matte, husse och Oscar på en långrunda på kvällen istället. Är det solsken ska man också njuta. Det kan jag.


Först stannar man bara rakt upp och ner, lägger sig ner på lämplig plats och ser sig omkring ifall det kanske händer något spännande värt att resa sig för.

Om inte, så är det dags att gräsrulla lite.

Matte brukar fråga om jag är klar och så drar hon lite i kopplet, men jag brukar ligga kvar. Ja, förutom just denna gång för solen försvann och molnen som täckte solen var mörka. Jag följde snällt med matte.


En regndroppe, två regndroppar och sedan öppnade hela himlen sig. Vi sprang in vill jag lova. Tur att vi har en balkong som det inte kan regna in på, för då kan jag ligga där och ändå njuta av att vara "lite ute".   


Vi har gjort lite utflykter i veckan också, till skärgården. Dock fanns det inga stränder för mig där jag kunde undersöka vattnet så ett dopp i havet har jag inte fått känna på i år. Men jag har ju min å som är både grund och djup så jag kan välja om jag vill simma eller bara plaska. Den är bra att ha så nära för idag är det riktigt fint väder så kanske går vi dit i eftermiddag och plaskar lite, men först ska jag lata mig lite på balkongen och känna vindbrisarna i pälsen. Gäääsp...


Nospussar!

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Följ laikagumman med Blogkeen
Följ laikagumman med Bloglovin'

Bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se