laikagumman

Senaste inläggen

Av Laika - 18 maj 2016 19:04

Med en shihtzu på bilden och med texten: my dog is a foodlover. Ja, då kan man ju nästan tro att det är min matte som specialdesignat denna matpåse till mig som innehåller fyra middagar med två olika smaker att välja mellan.

Men inte då, hon hittade den i affären sa hon. Betyget då?

Skulle nog ge den fyra leversnittar av fem. Kanske skulle den få fem leversnittar en dag då jag inte trodde att jag skulle bli serverad lasagne-rester till middag. De där resterna fanns liksom inte. Vem åt upp dom då tro? Ingen säger matte, för det blev inget över men återigen undrar jag om inte matte luras med mig. Hon är lite för busig för sitt eget bästa tror jag minsann.


Annat bus, ja det är jag och Oscar. Vi har myst tillsammans på golvet.

 

Vi har tittat på varandra...

 

... och jag har låtit Oscar klappa mig.

     
Ibland när han är ledsen går jag fram till honom för att trösta. Han kanske vill klappa mig och för det mesta blir han tyst efter ett tag, då är mitt uppdrag utfört och storesyster kan gå och lägga sig igen, hihi. 


Nospussar! 

ANNONS
Av Laika - 14 maj 2016 11:09

Igår var det alldeles underbart väder, solen värmde gott och det var helt vindstilla. Klart att jag såg till att vi åkte hem till matteföräldrarna så att mattesyster och mattemor som befann sig på plats kunde gosa med min lillebror. Men matte undrade om inte jag med ville bli gosad med. Jo, klart att jag ville det... bli gosad med av trädgården. Jag ville inte ens komma in utan började rulla mig i gräset på en gång. Matte satte fast löplinan i mitt sele och så fick jag "fritt fram" att röra mig hur jag ville i trädgården utan att kunna rymma. Jag låg i solen och tittade ut på alla som passerade.


I takt med att solen ändrade läge och skuggorna flyttade på sig, så gjorde jag detsamma. Jag somnade med ryggen från staketöppningen och efter ett tag frågade matte mig om jag verkligen missat alla hundar från hunddagiset som passerade precis utanför. Matte säger att det är sant, men jag tror hon bara luras lite med mig, bara för att jag sov så gott i solen. Inte utan att jag dock låg och funderade på om det verkligen kunde vara sant att jag kunnat missa alla dessa hundar utanför tomten, hmmm...

Äsch, solen sken och gräsetv var rullvänligt. Jag somnade helt enkelt om igen och fortsatte njuta av att bara vara ett med naturen. Bra var väl det, att jag passade på med tanke på att det idag faktiskt är kallt ute, bara 7 grader mot gårdagens 20 grader.


Ikväll blir det mellomys, men jag gör nog som vanligt och stoppar in lite päls i öronen och somnar gott. Men jag hoppas att matte och husse kalasar till det lite med extra god middag för det är i alla fall något jag inte tackar nej till.


Nospussar!

ANNONS
Av Laika - 9 maj 2016 18:16

Man ska passa på när solen är så snäll och värmer så gott. Ja, passa på att vara ute så mycket som möjligt. Därför gjorde jag en liten protest när vi kom ut och jag förstod att vi var på väg ner till bilen. Inte vill man väl åka bil i strålande solsken och med en temperatur på lite över 20 grader. Dock vann jag inte den kampen utan vi hamnade i bilen och började åka.


När vi kom fram såg jag att vi ju åkt ut till skärgården. Där brukar matte och husse köpa glass och sedan går vi längs med kajen och vattnet, förbi några bryggor och ner till parkbänkarna som står i trädens skugga. Där mellan några ekor kan man gå ner i vattnet och bada. Gissa om jag blev glad när jag såg att det var dit vi åkt.


Mitt första dopp i havet för i år. Jo, det var rätt kallt och jag lät bli att doppa hela mig. Bara ben och mage fick sig ett plask. Jag jagade den där pinnen i bakgrunden en del. Det var roligt.

När jag var klar gräsrullade jag i sedvanlig ordning. Sedan åkte vi hemåt igen och väl hemma blev det något så enkelt som hemlagad potatismos med köttbullar till middag. Oj vad jag blev nöjd, men min mage hade gärna kunnat äta en till portion.


Det ska visst bli lite kallare igen, mot slutet av veckan. Men jag har nog för mycket ludd i mina öron för det där tänker jag inte höra, sånt trams.


Nu ska jag lata mig på balkongen ända tills solen inte värmer mer.


Nospussar! 

Av Laika - 6 maj 2016 17:38

Matte har fått sådana tidiga rutiner att det inte är klokt. Förr sov vi ända tills jag ville gå ut. Ja, inte vaknade vi tidigare än halv nio då inte. Numer väcker min lillebror henne nästan mitt i natten och sedan är det full rulle för då ska han äta, rapas, få sin blöja bytt och sedan går vi ut på promenad...med mig i släptåget. Förstår inte varför jag ska med ut så tidigt som sex på morgonen. Det är för mig helt jätteovanligt, jag som är natthund och allt. Fast när vi kom in igen så gick jag ut i vardagsrummet och sov för matte började fixa och dona istället för att gå och lägga sig. På förmiddagen när jag kände lugnet infinna sig så gick jag in i sovrummet igen och då fick jag till min glädje se att matte tvättat rent alla mina saker i bädden och bytt lakanen till mitt täcke. Då bjöd jag ner Oscar på förmiddagsgos.

Vi har det bra, jag och Oscar.

 

Tänk så lycklig man kan bli av sådant sällskap och tänk så lycklig och sprallig man kan bli i kroppen av sol och värme. Jag vill helst vara ute mest hela tiden och promenera, gräsrulla och ja, till och med äta ute. Idag hade jag den fina turen att jag fick göra allt av det. Vi tog en promenad och stannade till vid en fin grillplats på ett öppet fält mitt i skogen. Där fick jag leta korv och det är något jag är jättebra på.

 

Jag hittade varenda bit och sedan tog jag raska steg till matte och husse för att se om där fanns mer att bjuda på.

 

Det fanns det minsann. Jag fick smaka på några köttbitar också.

Efter att vi myst och gosat klart gick vi hem med mätta magar. Egentligen ville jag inte gå in eftersom det var så varmt och fint väder, men matte har lovat att vi snart ska gå ut igen.


Soliga nospussar!

Av Laika - 1 maj 2016 19:58

Det tar lite tid att vänja sig vid vårklippningen och visst visar jag för matte att jag är lite frusen bara för det. Då gosar hon extra med mig och jag får ha på mig min fina kofta. Dessutom letar vi upp de soligaste ställena när vi är ute och då kan jag gräsrulla och sola nosen lite. Dock har vi fått fly undan regnet vid några tillfällen. I fredags var ett sådant tillfälle men senare på dagen klarnade det upp som tur var.


Vi satte oss i bilen och åkte till matteföräldrarna och hälsade på mattemor och mattes syster. Jag ville ut på altanen och sola eftersom jag alltid ligger där vid fint väder. Även om regnet hade gett sig av och solen visade sig så var det inte vidare varmt där ute. Jag gick in igen och sa till matte att jag var kall, men hon hade glömt min rosa kofta, kan ni tänka?!


Jag gick in till matteföräldrarnas walk-in closet och ut kom....

Ja, ett lejon! Roar...

 


Matte blev så skrämd att hon säkert gjorde i byxan tror jag. Hon bara låtsades att hon varken blev rädd eller skrämd. Jag hittade mattemors fårulls-halsduk som värmde gott. Visst fick jag en snygg lejonman med halsduken på, hihi. Tror jag ska låna den fler gånger.


I lördags var det däremot riktigt perfekt "kort i pälsen väder". Då sken solen och den värmde helt fantastiskt. Vi åkte ännu en gång hem till matteföräldranrna. Denna gång för att grilla, fika och fira mattemor och mattebror som fyllde år. Jag åt en hel biff och fick till och med en välfylld doggybag med mig hem.


Idag har det också varit varmt vårväder med massa solgassande. Jag har lämnat både kofta och fårullshalsduk och använder bara min egen päls när vi går ut. Matte visade mig kommande veckans väder och luras hon inte med mig så kanske jag till och med tar mitt första dopp för i år.


Soliga nospussar!

Av Laika - 27 april 2016 16:44

För några dagar sedan försökte matte lura mig till en klippning, men den gick jag inte på. Klok som matte är så gav hon upp och jag fick ha min stökiga päls ifred. Fy hundan för att bli helkropps-klippt av matte som är så långsam. Glad blev jag som kom undan men igår efter att vi varit ute på långprommis i solen så gick vi ner till bilen. Vi stannade inte förrän vi kom till min frisör. Min frisör är mycket bättre än matte, och snabbare. Så hej då till vinterpälsen och hej till vårskruden för visst måste det väl ändå vara vår nu när maj närmar sig och allt. Vi ska ju ha grillkalas på lördag och då tänkte jag minsann ligga i eftermiddagssolen och bara gosa. Mer dåligt och kallt väder vill jag inte veta av.


Men... tro inte att vi vaknade upp till strålande solsken idag inte. Kalla, så kalla regndroppar har störtat ner från en grå himmel, brrr så eländigt. Helt lika lycklig för den där klippningen är jag inte idag. Visade matte klart och tydligt att jag frös och fick därför min fina kofta på mig som extra värme. Då blev jag riktigt gosig i hela kroppen och orkade knappt hålla mig vaken.

Tror bestämt att jag kan sova tills middagen blir serverad. 


Nospussar!


Av Laika - 21 april 2016 15:33

Nu är det så där blandat väder igen, lite så att man inte vet från gång till annan om det är rullvänliga gräsmattor där ute eller ej. Just idag var gräsmattorna riktigt rullvänliga, knappt fuktiga alls från regnandet som varit. Vi tog oss en långpromenad efter att jag gräsrullat klart... första gången alltså. Jag rullade naturligtvis i gräset flera gånger under promenaden. Man ska inte gå miste om en bra gräsmatta.


När vi kom in igen fick matte kamma bort lite souvenirer från min päls. Sedan hade hon mage att säga att jag blivit en pälsboll igen. Jag klipptes ju nyss. Precis samma sak sa matte, att jag ju klipptes nyss. Tänk att det kan växa så fort, fortsatte matte. Nej, usch vad trött jag blev på det pratet. Jag fick sätta stopp för det hela innan saxar och trimmers kom fram, så jag gick med ens för att lägga mig i min bädd. Men blandningen av gräsrullande, långpromenad och mattes tröttande tjat om klippning fick mig att stupa innan jag hann kliva in helt i min bädd.

 

Men alla sätt att sova på är bra sätt att sova på, hihi.


Den här långpromenaden var förresten extra trevlig för den innehöll en del små hundmöten. Först passerade vi rastgården där två chihuahuor lekte men när de fick syn på mig rymde de mellan grindarna och sprang fram till mig. Det var skoj, men det tyckte inte deras husse och matte som blev arga på vovvarna som rymt. Sedan när vi nästan var hemma mötte jag en shihtzu-blandning. En dam som var helt grå och nästan lika söt som jag, hihi. Hon var bara fem år fyllda så hennes matte blev väldigt glatt överraskad över att jag fyllt hela 17. Dom hoppas jag vi möter fler gånger för det var ett roligt möte.


Matte och husse ska vara duktiga och äta sallad till middag idag, så jag håller mig glatt till min hundmat denna gång.


Nospussar!


Av Laika - 17 april 2016 18:42

Den här killen, min lillebror är en underlig liten prick. Ibland är han tyst och ibland gnyr han. Sedan finns de där tillfällena då han bara skriker. Då blir jag lite orolig i kroppen och undrar vad som händer, kollar på matte om det är något jag kan göra. Jag tittar ofta på honom och funderar på vad denne lille kille är för en filur. Att han har stannat hos oss för gott har jag ju förstått.


Matte har börjat bädda med filt på golvet och lägga Oscar på golvet så att han och jag kan umgås. Jag tycker om att sitta bredvid honom och nosa igenom hela honom. Han tycker nog om min päls tror jag, för den kittlar honom lite och då ler han.

Vid detta tillfälle, efter att matte lagt ner honom på golvet hos mig så smet hon på toaletten. Jag följde med henne in i badrummet men helt plötsligt så började Oscar gråta. Som den storesyster jag är så tassade jag snabbt ut till honom igen och satte mig bredvid honom för att trösta det lilla knytet. Jag fick en godis av matte för att jag gjort ett så bra jobb med min lillebror. Tänkt vilken bra barnvakt jag kommer bli. Eller kommer bli, jag är ju det redan!


Oscar blev tyst när han fick mat i magen, så med andra ord är han och jag ganska lika varandra. Jag låter kanske inte lika mycket men nog gnyr jag alltid när min mage blir alltför hungrig. Fast något jag inte alls förstår mig på är att han inte verkar vilja ha någon efterrätt efter maten. Hur konstigt är inte det då?


Något jag däremot förstår mig på, det är min mage. Den vill ha mat nu, och nog ska den i alla fall ha minst en godis till efterrätt minsann.


Nospussar!    


Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Följ laikagumman med Blogkeen
Följ laikagumman med Bloglovin'

Bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se