laikagumman

Direktlänk till inlägg 4 mars 2014

Vår och fettisdag!

Av Laika - 4 mars 2014 14:28

Nu är den här, våren alltså. Matte och jag hittade krokusar som snart slår ut i blom och det om något är väl ett säkert vårtecken. Hade jag inte fått bestämma att vi skulle gå ner till min å och sedan fortsätta in i skogen så hade vi inte vetat om att det är vår ute, för då hade vi missat krokusarna.

 


Eftersom matte är ledig idag hade vi inte bråttom någonstans och promenaden blev en riktig njutarpromenad. Jag kände mig som lejonkungen när jag stod och tittade ut över min å där uppe på höjden.


När vi väl fortsatte promenaden in mot skogen läste jag lite roliga nyheter längs med buskarna. Efter en kortare runda i skogen gick vi förbi hästgården och hem den vägen. En häst gnäggade åt mig, tror den berättade att det var gott hö som den åt. Kanske ville den bjuda på lite hö? Nej, tack... hö är inte min grej, men det är semlor däremot. I alla fall locket med lite grädde och eftersom det är fettisdagen idag blev det självfallet en bit semla.


Har man då myst på en lång morgonrunda med nästan en timme ute och sedan fikat semla på det, så blir bädden perfekt. Matte väcker mig säkert sen om jag råkar somna djupt, för ut ska vi ju igen. Då vill jag nog gå förbi rastgården och kolla om jag har några kompisar att leka med. Träffade förresten på mina collie-kompisar Ninjo och Kotten i går. Skönt att veta att där finns andra hundar ute än bara jag ;) Blev ju orolig där ett tag, hihi. 


 
 
Simba och Tasse

Simba och Tasse

4 mars 2014 15:58

Så roligt att vårblommorna har kommit! Nu måste väl solen snart vinna över den dumma kylan... Vilken härlig promenad du och matte fick och vilken perfekt avslutning med semla och slappande :-)
Tassklappar

http://gunillaofrasse.allas.se

Laika

4 mars 2014 16:46

Ja, visst är det. Nu känns det som att det bara kan gå åt ett håll :D

 
Aamor

Aamor

4 mars 2014 19:23

Såg också krokusar i helgen, de fick lite bevattning, hihi!
Härlig promenad du fick till där!
Du får säga till matte att vänta med att gå ut tills du vaknar för det är inte helt kul att bli väckt när man sover som bäst!

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

4 mars 2014 19:34

Hihi, vilken tur att du vattnade dom, då växer dom snabbare :D

 
Kasper

Kasper

5 mars 2014 01:29

Min trista matte har minsann inte gett mig nån semla inte. Inte sig själv heller, för den delen.
I morgon ska jag leta blåsippsknopp, säger matte. Och hasselns hängen har slagit ut.
Du ser verkligen ut som en riktig lejonkung, där på höjden! Fast du är inte bara ståtlig förstås, du är ju väldans söt också. Som sagt, väldans söt... ;)

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

5 mars 2014 20:00

Hihi tackar :D
Hoppas du hittar blåsippsknopp då :D Så roligt att få ge sig ut i skogen och leta. Jag själv, jag drog med husse på en längre runda idag, tvärvägrade gå den korta rundan en gång till :D Skam den som ger sig, husse haltade efter mig även på den längre rundan, tjohoo

 
Kim

Kim

5 mars 2014 08:42

Lugn! Där det finns människor finns det hundar. Hundens bästa vän är ju människan - oftast i alla fall.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

Laika

5 mars 2014 19:58

Jo men visst är det så alltid :D

 
Ludde

Ludde

5 mars 2014 14:11

Det var ett fint vårtecken du hittade, och visst ser du ut som lejonkungen när du blickar ut över din å! Mumsigt med semla men såna får inte jag. Mina människor har fått för sig att det inte är bra med socker så jag fick några bitar kalvkött och ett stort ben från kalven istället så jag klagar inte... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

5 mars 2014 19:57

Men åhh, jag hade lätt bytt ut min semla till samma som dig :D Så i det sammanhanget missar du absolut ingenting vill jag lova, hihi.

 
Melody

Melody

5 mars 2014 14:14

Jag tycker det ska vara semmeldag varje tisdag! Lite grädde och en bit av locket det är sådant som får en liten hund att känna livet i sig! I år är jag en stor tjej, så jag har inte ätit en enda blomma (ännu i alla fall).
Puss från Melody

http://melodyshihtzu.blogspot.se

Laika

5 mars 2014 19:24

Åh Melody, vad roligt att läsa :D Det kommer komma många frestande blommor men kan du låta bli dom alla så är du verkligen en stor tjej :) Vi hurrar för dig för att du är så duktig :D

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

7 mars 2014 17:00

Jag har en "vettskrämd " ensam liten krokus på min baksida. En krokus gör ingen vår, eller hur var det gamla ordspråket ;) Men grannen har säkert tusen snödroppar, så det nog lugnt hihi! Och Matte nyser och tårarna rinner och det är i allafall ett säkert vårtecken!

BELLA

http://Bellas dogblogg

Laika

7 mars 2014 20:16

Ja, men då är ni nog också på det lugna vad gäller våren :) Inte för att din mattes nysande kanske är ett roligt vårtecken förstås.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards