laikagumman

Direktlänk till inlägg 15 mars 2014

Mumsig middag!

Av Laika - 15 mars 2014 21:07

Vilken tur jag haft som missat all regn och snö som kommit i natt. Matte tog en kisserunda i tidiga ottan och såg att regnet som piskat mot rutorna övergått till snö. När jag vaknade på förmiddagen och bestämde för att vi skulle gå ut så hade nästan all snö smält bort.


På tal om att sova... På natten är det mörkt och i mörker är det svårare att se. Jag har ju börjat få lite gråstarr så här i mina lite mindre unga år ;) Sedan har matte även köpt ett härligt och riktigt puffigt täcke till sig själv och halva täcket hänger ju utanför sängkanten vilket i sin tur gör att jag kinkar väldigt mycket när jag ska ner från sängen mitt i natten. Och min päls i ansiktet spretar åt alla håll och kanter och för det mesta spretar det så att det täcker sikten. (Min hundfrisör har slutat jobba på grund av förslitning och den nya som vi hittade är mammaledig, så nu får matte som är såååå långsam klippa mig trots allt.)

Nåväl... detta är några tänkbara anledningar till att denna införskaffats till mig:

 

Matte blev lite fundersam när jag inte ville hoppa ner från sängen på natten utan väckte henne hela tiden så hon fick lyfta ner mig. Detta har pågått sedan matte köpte hem det nya täcket så nog tror hon att det är det som är anledningen, men sedan lampan kommit på sin plats så har jag faktiskt hoppat ner från sängen på natten utan att väcka matte först, oavsett om täcket hängt över eller inte. Kanske är det en blandning av alla dessa orsaker? Hihi, det är det som är charmen med matte, jag behöver inte säga hur det ligger till för hon älskar mig ändå och gör precis allt som behövs för att jag ska ha det bra. Jag är i vilket fall som helst väldigt nöjd med att det är lite upplyst på natten för nu ser jag vart golvet är oavsett om min päls eller mattes täcke är i vägen :)


Vid middagsdags gick matte ut i köket och jag var snabb att hänga med. Det luktade så gott när hon fixade och donade där. Vet ni vad det blev för middag? Jo, köttfärssås och spaghetti, (makaroner till mig)

Mmmmm....


När jag ätit klart, torkat skägget på mattan, goserullat lite och hämtat en nalle att leka med så hoppade jag upp i mattes och husses säng. Lånade mattes kudde lite grann. Det är gott att sova en blund efter en så god middag.


Tror jag ska sova tungt ett tag till ifall matte får för sig att ta fram saxen och trimmern även om hon säger att det inte kommer bli gjort den här helgen utan får vänta till i alla fall nästa helg. Kanske har hon hunnit leta fram någon annan hundfrisör till dess? Fast det braiga med matte är att jag får massa gottis när hon klipper, som kompensation för att hon är så långsam ;)


Trevlig kväll på er alla :D

 
 
Aamor

Aamor

15 mars 2014 22:11

Det var bra att du sov lite längre så du slapp snön för nu vill vi ju inte ha snö.
Det kan vara lite klurigt när man inte riktigt ser när det är mörkt och då är en nattlampa kanonbra.
Jag har också en sån men den är bara tänd om/när matte ändrat nått i sovrummet som kan göra det svårt för mig. När jag sen vant mig släcks den för jag vill helst ha mörkt när jag sover.
Mumsig mat och jättebra att du torkade nosen innan du intog mattes kudde ;-)

Nospussar

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

15 mars 2014 22:28

Hihi, visst är jag omtänksam som torkade mig innan ;)
Jo, det där med nattlampa är en verkligt bra grej, jag uppskattar den mycket.

 
Kasper

Kasper

15 mars 2014 23:02

Här har matte en lampa tänk på toa om natten, och den ger liksom ledljus i nästan hela huset. Nästan i sovrummet också. :)
Men jag tror att lampan framförallt är tänd för att katterna också har sin toa där, och den är kolossalt viktig, säger matte.
Åh, så smarrig mat du får, och så snäll och omtänksam din matte är. Fattas bara annat, förresten, hehehe.
Förresten - vi tittade just ut, och nu är det vitt på marken igen! Och temperaturen är på nollpunkten! Inte så bra!
Kasper

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

16 mars 2014 10:44

Hoppas snön inte är kvar idag, här är det en minusgrad, solen skiner men det blåser så väldigt kallt men vi var duktiga ändå och tog en långpromenad.
Det där med ljus på natten är inte så tokigt alltså, jätteviktigt ju att katterna hittar toaletten om natten :)

 
Ludde

Ludde

15 mars 2014 23:40

Förmodligen får man inget godis hos frisören så det där med att bli klippt hemma tycker jag är att föredra. Smart av matten att skaffa en nattlampa till dig. Spagetti med köttfärssås är ju riktig festmat även om det fastnar lite i mustascherna... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

16 mars 2014 10:41

Jo hemmaklippning är allt lite mer speciellt ;) Fast jag undrar hur det kommer sig att matte inte blivit snabbare med åren, hihi.

 
Edith

Edith

16 mars 2014 12:23

Det är klart att man inte kan hoppa ner från sängen när det är becksvart. Då kan ju vad som helst hända. Bra att din matte skaffade en lampa till dig. Nere hos mig har vi 20 grader varmt idag och sol. Det är skönt! Trevlig söndag!

http://parisercollie.blogg.se

Laika

16 mars 2014 19:03

Åhhh, dit vill jag åka :) Det vill vi nog alla, hihi. Vi har det så kallt och blåsigt nu att det inte alls är trevligt. Våren bara liksom försvann.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards