laikagumman

Direktlänk till inlägg 28 november 2014

Veterinären

Av Laika - 28 november 2014 21:30

Då var vi där igen... med ett samtal till veterinären. Jag sa till matte att det inte behövdes, medan hon sa att det visst behövdes om jag skulle fortsätta halta på detta vis. Förra gången var det en muskel men i onsdags var vi ute och gick, det var minusgrader och frost. Efter gräsrull, spring och en liten tur på en grusgång började jag halta.

Matte avvaktade lite och tänkte att det skulle ge med sig när vi kommit in, att det var en liten köldkramp jag fått. Men inte slutade jag halta inne heller, matte och husse pjoskade så med mig. Sådant kan man utnyttja rätt bra ska jag få tipsa om, hihi. När matte inte såg hoppade jag upp i soffan och senare ner också. Det gjorde matte lite förvirrad, hade jag ont eller inte... Så hon ringde till veterinären i onsdags kväll och jag fick en tid i förmiddags.


Jag tvekade när vi kom till veterinären. Jo, jag tackar...det där stället kommer jag ihåg. De som vänder och vrider på mig, sticker mig i ben och tassar. Nej, dags att ladda för att ställa till med en scen, eller flera.

Sagt och gjort, tro inte att jag var tyst en sekund ens under undersökningen. Veterinären skulle försöka lyssna på mitt hjärta men jag sjöng klagosånger ända till han sa att han hade svårt att höra något alls. Att hålla min mun stängd hjälpte inte heller, för jag kan minsann gny och låta med munnen stängd också.


Veterinären kollade tassen och såg att jag var röd. Han kallade mig för en vessla, hihi. Mission completed. Matte däremot skämdes lite, jag är ju inte sån hemma. Matte kan vända och vrida på mig hur som helst utan att jag bryr mig minsta lilla. Veterinären försökte vidare se om jag fått nåt i tassen men han såg ingenting. Däremot var jag röd och inflammerad. I några veckor framöver ska det nu shamponeras tassar var tredje dag, torkas och smörjas in med salva två gånger om dagen, och därefter droppas en sorts vätska mellan trampdynorna. Blir det inte bättre får vi återkomma för att ta röntgenbilder.


När jag kom hem tyckte jag synd om mig själv. Matte hade bäddat rent i sängen och jag hoppade upp innan jag kom på att jag ju skulle ha haltat och gråtit lite. Kanske jag gör det när jag vill ner istället.


Fast vet ni? En sak var väldigt bra och det är att veterinären sa att jag skulle äta mer omega 3-fetter, för det skyddar tassarna bra. Han ritade och förklarade hur allt hänger ihop, men det enda jag kunde tänka på var makrill till middag. Och det var precis det jag fick, mums.

Imorgon börjar då den första dagen med shamponering och salva. Med matte kan jag samarbeta så det ska nog ordna sig. Nu ska vi ut på en kort kvällsrunda i gräset. Mjukt underlag för mina tassar är att föredra för tillfället. 


Nospussar och trötta kramar från en utmattad Laika. Det tar på krafterna att ge veterinärerna lön för mödan.

 
 
Ludde

Ludde

28 november 2014 23:35

Det låter som en ganska trevlig kur för att komma från vetten! Käka makrill och bli ompysslad av matten låter alldeles underbart! Men blir det för mager mat är du välkommen att flytta hem till mig ett tag. Det finns fortfarande lite gåslever kvar och matte har kokat en härlig kalvtunga. Duger inte det har jag köttbullar i frysen också. Hoppas att tassarna blir bra igen så att du inte haltar nåt mer... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Laika

29 november 2014 11:55

Ja, jag ska inte klaga :D Matte har sagt att jag ska få lax till middag också. Bara en massa gott, det är kanon. Kalvtunga har jag aldrig ätit men kan bara ana hur gott det är :D

 
Andra året i Hjo

Andra året i Hjo

29 november 2014 09:53

Men Lika då, hos veterinären måste man uppföra sig. Vi får hoppas att salvan hjälper + omega 3-fett. Det gör det säkert.

http://hanskhjo.blogspot.se

Laika

29 november 2014 11:53

Matte vill att jag ska uppföra mig hos veterinären men de bjuder ju alltid på så osmakligt godis efteråt att det inte är värt att vara duktig ;)

 
Aamor

Aamor

29 november 2014 18:25

Konstigt för så säger min matte också att ibland haltar jag och ibland inte men det är för att det kan kännas bra då och då när man har ont och då behövs det inte haltas och det är säkert samma för dig.
Hoppas detta hjälper för det är jättejobbigt att ha ont.
Men du, man måste uppföra sig hos veterinären och inte sjunga så högt, hihi! Jag är tvärt emot dig för jag trilskas med matte och uppför mig som ett dygdemönster hos vettisen, hihi!

Nospussar till sjuklingen

http://aamor.bloggplatsen.se

Laika

29 november 2014 18:30

Vi har kollat på djurakuten på tv och matte har förklarat hur jag borde uppföra mig. Konstigt att det aldrig är en krånglig hund på tv, kanske dom borde filma mig så jag kan lära ut ett och annat? Hihi... för är jag den ende som ställer till med scener tro? ;)
Promenaderna idag har gått bra men jag har också en salva som bedövar lite.

 
Amanda och matte Julia

Amanda och matte Julia

29 november 2014 19:51

Du är nog en liten teaterapa. Tänk att du uppför dig, så matte inte känner igen sin lilla ängel. Nog tror vi att du bara ville skoja med vettisen lite ;-)
Han har säkert sett vovvar som har varit mycket värre än du och vad gör det om du sjunger lite??? Du får sätta på STORA charmen nästa gång du träffar honom :)
Ha en lat lördagskväll Sötnos

Nosgos

http://hjuliahullerombuller.blogspot.se

Laika

29 november 2014 20:01

Hihi, jo visst är jag nog lite av en teaterapa, eller kanske väldigt mycket teaterapa ;)

 
Kasper

Kasper

29 november 2014 22:04

Jag sjunger inte, jag skäller när jag kommer till vetten. Men inte just när dom grejar med mig. Fast dom har kommit underfund med att jag uppför mig "bättre" när inte matte är med - men när hon dyker upp, då minsann talar jag om för henne hur eländigt jag haft det!
Vi har lite olika strategier, du och jag. :)
Nu hoppas vi bara att vettens ordination gör dig bra i tassen. Fort. (Förresten önskar jag att JAG fått samma rekommendation som du, när det gäller mat!!!)

Hihihi, det tog på krafterna att ge vetten lön för mödan, skriver du. hihihi, jag tycker snarare att du gav honom möda för lönen... och visst är det precis så det ska va!!! :D

http://kasperian2.blogspot.se

Laika

30 november 2014 15:44

Hihi, visst gav jag honom möda för lönen, naturligtvis :) Olika strategier verkar vi ha, men med samma innebörd så jag tror nog att vi båda sköter oss väldigt bra på den punkten, hihi.

 
Bella, shih tzu

Bella, shih tzu

5 december 2014 06:12

Men lilla gumman, att ha ont i tassen är verkligen inte kul! Hihihi, att du är en sån liten krånglare hos vetten. Fast god medicin fick du allt :)

Krya på dig nu
önskar
BELLA med matte

http://Bellas dogblogg

Laika

5 december 2014 20:14

Nu är min tass bra igen, eller i alla fall verkar den vara det :) Vi fortsätter med medicineringen som vi ska enligt vettisen och när den är över får vi se vad som händer. Vi håller tummar och tassar för att det kommer fortsätta vara bra :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Laika - 1 februari 2017 19:02


Ett sista inlägg   Matte talar   Pigg och glad, en fantastisk liten fröken. Med den största av personligheter placerad i denna lilla kropp. Att en så liten en på jorden kan sprida så mycket glädje, värma så många hjärtan och ge minnen som för...

Av Laika - 29 januari 2017 09:25


Helg, söndagmorgon. Nog borde man då väl få vila och bara vara precis där man är, hela dagen om så skulle vara. Nåväl, en morgonpromenad behöver man ju, men inte behövde jag ställas in i duschen efteråt i alla fall. Jag gäspade lite och tänkte att ...

Av Laika - 21 januari 2017 16:08


Vi är nog lite dagvilda för vi vet knappt vilken dag det är på veckan och när, men från att ha varit ute på isbanepromenad i isande kyla och med massor av snö, så har vi nyss kommit in från en långpromenad där det knappt finns någon snö kvar alls, ba...

Av Laika - 12 januari 2017 18:10


Jag håller på att lära upp Oscar så att han kan gå med mig i koppel i vår. Vi övar i hallen och jag förklarar för honom att den där knappen som sitter på handtaget inte är någon knapp att bry sig om, alltså inget man måste trycka in för att låsa kopp...

Av Laika - 5 januari 2017 17:34

Så var både jul och nyår förbi, och vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Kvällen innan julafton, när Oscar hade somnat började matte och husse stöka lite. Paketen hamnade under granen (naturligtvis kom även tomten med paket under ...

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards