laikagumman

Alla inlägg under december 2012

Av Laika - 5 december 2012 18:15

K som i Kompis!

Vilken bra bokstav K är när just ordet kompis börjar på den bokstaven!

Jag har ju alla mina bloggvänner som kompisar, men den kompisen jag tänkte berätta lite närmare om är min kompis Sheela. Hon är en rottweiler som mina matteföräldrar köpte.

 

Man kan väl säga att Sheela är uppfostrad av mig, på både gott och ont säger alla runt omkring, men jag säger att det enbart är på gott. Klart man ska visa en hund hur man ylar när man blir lämnad ensam, inte för att jag någonsin gör så, men man måste ju ändå lära ut sådana grejer, visst? 


Hon var så pytteliten när hon kom till familjen.

 


Jag var mycket större än henne under ja, säkert några veckor... Vilken stor kompis jag skulle få.


Idag är Sheela sex år och vi har blivit ganska jämnstora, visst? Har hört att alla visst inte håller med mig på den punkten men jag kan inte se någon större skillnad direkt. Kanske om min tofs då gör mig en aningen större än Sheela, jag vet inte. Hur som haver är hon en av mina absolut bästa kompisar! 



Av Laika - 4 december 2012 17:30

J som i Julklappar!

Gillar ni att öppna paket? Jag äääälskar att öppna paket och varje jul och födelsedag är jättespännande. Ja, inte tvunget bara min födelsedag, det räcker att någon fyller år och får paket så vill jag hjälpa till att öppna. Vi närmar ju oss jul och därför tyckte jag det var en självklarhet att bokstaven skulle få handla om Julklappar!        

På bilden ovan ser ni mig med ett av mina paket som jag fick förra julen. Matte och husse kan inte lägga fram mina paket förrän på julafton för jag sniffar fram vilka godispaket som är mina, sedan tjuvar jag dom i hopp om att inte bli upptäckt. Det har väl gått lite si och så med det där om jag nu måste erkänna, men det är nog mest för att det är svårt att slita upp paket i all tysthet. På bilden nedan försökte jag så gott jag kunde en jul att tjuva ett paket och öppna det så tyst jag bara kunde, men matte smög sig på mig med kameran, zoomade in mig gjorde hon också så att jag inte skulle se henne på en gång.

 

Nåja, när jag får slita upp mina paket och julklappar så blir det minsann pappersplock efter mig. Jag är bra på att smula pappret innan jag ger mig på det oftast väldigt roliga innehållet. I julklappen nedan fick jag godis som var gott att smaska på efter allt papperssmulande men sedan fick jag även schampoo och balsam för hundar. Nåja, det kanske inte var det roligaste men flaskorna var ju trots allt toppade med godis och inslagna i papper. 

Nu börjar jag verkligen längta till jul och alla julklappar. Vi räknar ner dagarna här med både julkalender och kalenderljus som vi tänder en stund varje dag. 

 

Av Laika - 3 december 2012 16:37

som Tyresö. Ja, det var dit färden tog oss idag, mig, matte och husse. Min frisör bor där och idag var det alltså dags igen för en klippning. Den sista för det här året. Nästa helklippning sker inte förrän till våren sen. Fram till dess får matte hålla ordning på min päls och trimma lite där det behövs. Under tiden som jag blev klippt skulle matte och husse göra lite ärenden. På väg till bilen såg dom detta:

Inte varje dag man får se en regnbåge i 12 minusgrader sa matte. Fast ska man korrigera det så är detta fenomen något som kallas Halo. Enligt meteorologin uppstår detta fenomen när ljuset bryter genom molnens sexkantiga iskristaller och det bildar en ring, båge, vertikalpelare eller bisolar runt solen. Oj, nu kommer vi ju ifrån det viktigaste ämnet här, nämligen mig! Hihi

 

När jag blev hämtad så tackade vi och sa adjö, sedan åkte vi hem. I bilen luktade det gott. Det goda visade sig vara revbensspjäll och kyckling. Matte ville äta kyckling och husse ville ha revbensspjäll och jag ville ha av båda två. Vilken smaskig lunch vi fick. Efter det blev jag så mätt att jag hoppade upp i sängen och somnade, nyklippt, nymatad, nylekt i snön... Vilken dag!

 

Av Laika - 2 december 2012 12:20

Idag är det bokstaven som gäller. H som i Härligt!

Vi har hunnit få en hel del snö här under de senaste dygnen och det gör mig så glad. Då kan man komma ut och busa lite i snön. Nu är det dessutom så kallt att snön bara yr runt en, inga klumpar som fastnar i pälsen. Ja, detta är bra Härligt väder! Vi tog en runda till närmsta skogsdunge så att jag kunde få springa av mig lite.


Okej då, en och en annan liten snöklump kanske fastnade i pälsen men inte så att jag måste tina upp i duschen av den anledningen. Det är väl minusgraderna ute nu som gör att jag vill tina upp i duschen efteråt i sådant fall, men jag har fina vintertröjor och vinterkappor som håller mig extra varm. 

Snart ska vi ut igen i det Härliga vädret! Ska nog ge mig på en snörullning då tror jag.

 

Glad första advent på er alla!

     


Av Laika - 1 december 2012 17:00

som i Gosa!

Detta är något jag är jättebra på om jag får säga mitt. Jag bara älskar att Gosa. Helst ska jag ligga hos matte eller husse och bli klappad på magen. Skulle de mot förmodan sluta klappa mig, viftar eller krafsar jag lite med labbarna för att de ska fortsätta. Det gäller ju att visa vart skåpet ska stå.


Idag är det dessutom lördag och matte har jobbat, men nu när hon är hemma betyder det massor av Gos. För visst är det så att lördagar och söndagar kräver extra mycket Gos? 

Som ni kan se på bilden ovan är jag förutom väldigt Gosig, även alldeles nyklippt. Mmm, jag har fått veta att jag snart ska klippas igen, en sista gång innan vintern kommer som min matte så fint uttryckte sig, men kolla på bilden nedan så kan vi ju se vad hon menar med just ordet innan....

  

Tokmatte va?! Nu säger hon dock till sitt försvar att hon bokade klipptiden innan snön faktiskt kom. Nåja, hur som haver så tycker jag om att bli klippt och efter den här friseringen blir det inget mer än puts fram till våren. Det är skönt att inte ha så lång päls i ansiktet för det har jag lite svårt för. Det blir så kladdigt att äta och då kinkar jag lite och ber om att få bli matad. Allt för att inte bli skitig i skägget. Och jo, jag har ett bildbevis på hur jag kan se ut efter en måltid:

Nåväl, nu kom vi lite ifrån dagens bokstav och dagens ord: Gos, men ibland bara hamnar man på villovägar.

Jag önskar er alla en mycket Gosig lördag!  

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards