laikagumman

Alla inlägg under juli 2013

Av Laika - 12 juli 2013 21:00

Imorse frågade matte mig om jag ville följa med ut och cykla. Jag blev jätteglad även om jag förstod att något fuffens var på gång eftersom hon tog med sig sin jobbarväska till hallen. Nåväl, en kort morgonrunda och sedan direkt på cykeln och i full fart iväg. Jag fick äran att passa mattes syster idag. Vi har ätit korv och solat på altanen, men även gräsrullat i trädgåren, ja jag i alla fall. 


När matte slutade jobbet cyklade vi hem igen, fast vi tog en extra lång runda. Jätteroligt tyckte jag, speciellt i nedförsbackarna när mina öron flaxade så där skönt i vinden. Förutom matte som blev trött av allt cyklande idag så blev även jag det, menar det är faktiskt ett ganska tufft jobb att sitta där på en mjuk dyna i korgen och se till att matte kan styra rätt och cykla fort nog.


Väl hemma var jag jättehungirg och åt massor, därefter slappade vi lite och sedan ville jag titta in hos alla er och se vad ni hittat på... men jag somnade nästan på en gång. Himla tur att jag vaknade igen så att jag varken missar att blogga själv eller att kolla in hos er :)


Äntligen helg igen, känns väldigt trevligt måste jag voffa :) Önskar er alla en kanonfin helg med massor av sol och kanske också lite bad.  

Av Laika - 9 juli 2013 18:18

Med matte ledig även idag passade vi på att gosa ordentligt, för imorgon är det dags för jobb igen. Vi har varit ute på väldigt långsamma småpromenader som mestadels innebar gräsrullningar för mig. Sedan bosatte vi oss på balkongen och där har jag gosat i skuggan. Matte tog ut min dyna som jag kunde ligga på och till råga på allt fick jag en godispinne att tugga på. Vilken kalasstund. 


Matte själv satt i solstolen och njöt en stund. Hade det inte blåst så pass idag så hade nog ingen av oss ens orkat vara på balkongen när solen började stå på. Känns lite som att det är varannandags-väder, i förrgår var det jättevarmt och skönt, igår var det inte alls lika varmt och väldigt svala vindar för att sen idag igen vara jättevarmt. Vädret säger att det ska regna imorgon och även om det är väldigt tråktigt så kan det nog behövas för gräset är lite torrt och stickigt att rulla på på sina ställen.


Nu inväntar jag på att middagen ska påbörjas, grillspett ska det bli och min mage kurrar redan av bara tanken.      

Av Laika - 7 juli 2013 20:16

Idag har vi nog toppat sommarvärmen, det har varit helt molnfritt och 28 grader ute... Varmt!

Morgon, lunch, eftermiddags-och kvällspromenaden blev inte så mycket promenad bestämde jag mig för. Jag låg hellre där... på min gräsmatta och gosade i gräset :)


Ja, matte ville ju att jag skulle följa med på en liten runda men mina ben liksom slutade att gå. 

Här är jag beredd på en eventuell dragkamp för att få stanna kvar på gräsmattan. 


Det var så himla svalt och skönt där i skuggan och gräset doftade sommargott. Det bjöd så klart in till lite gräsrull.

Sedan tyckte matte att det var dags att röra lite på sig... och det kunde hon göra bäst hon ville. Nu har jag att tacka Aamor  för de fina tipsen om hur jag kan komma ur mitt nya sele, för det var precis vad jag gjorde. Drog mig ur det i vår dragkamp och sedan lade jag mig ner och gräsrullade lite till... så matte och jag blev kvar ute ett ganska bra tag, sittandes där i gräset. Älskar sommaren :)

Av Laika - 6 juli 2013 12:40

Härliga sol och härliga vatten, sköna sand och svala gräs.... Ja, dagar som dessa ska man bara passa på att åka till stranden så att jag får bada. Vi åkte så klart till mitt hundbad igår och tog med oss fika och vår lilla grillhink för att spendera dagen där.


Jag badade på en gång medan matte och hennes väninna lade ut filten. 

Åh, filt... tänkte jag och sprang dit för att lägga mig på den, men matte sa att jag fick ligga i sanden för att inte sanda ner all vår picknick. 


Ja, okej det gick ju bra, men testa gränser är ju något man ändå måste göra.


Ingen matte som reagerade, dags att krypa fram lite till då.


Där fick jag ligga helt i lugn och ro, men det var inget roligt så jag gick och badade igen. Grillen sattes samtidigt igång och jag sprang dit några gånger för att hålla koll på läget, sedan snabbt ner till vattnet igen.

Der var inte förrän det började dofta så där riktigt smarrigt från grillen som jag bestämde mig för att hjälpa till med grillen, se till att kycklingspetten som låg där inte skulle brännas vid.


Åh, kan det inte vara klart snart?


Till slut blev det lunch och jag fick både kyckling från spettet och en korv att smaska på.

När maten vilat lite i magen och jag badat ännu mer kom där två hundar till för att bada, innan dess hade vi varit helt ensamma på hundstranden. Fast vid det här laget var jag så belåten att jag inte tvunget kände att jag behövde leka med de två andra hundarna utan låg halvt på filten och tittade på när de andra badade. Matte klappade mig samtidigt, solen sken och allt var bara så där underbart skönt som det är när man är på stranden. 

Av Laika - 2 juli 2013 19:20

Imorse tog jag sovmorgon med husse, jag bäddade in mig själv på mattes del av sängen för hon cyklade till jobbet. Ett tag gjorde jag en avvägning på om jag skulle följa med på cykeln eller stanna kvar och sova... men som sagt blev jag ju kvar hemma och sov lite till. Det var mycket skönt.

 


Under dagen har det annars inte hänt så mycket, våra vanliga promenader och ikväll ska vi dessutom få sällskap på långrundan. Min kompis Hercules ska följa med. Fast innan dess ska jag äta makrill till middag, bara jag och matte som ser fram emot den måltiden. Husse får äta något annat, tänkte bjussa honom på mina frolic men han ville inte ha. Kinkigt tycker jag ;)



Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards