laikagumman

Alla inlägg under maj 2013

Av Laika - 14 maj 2013 16:11

Dagens väder har varit lite blandat, nu skiner solen igen men dagen började sannerligen inte bra. Det regnade och regnade och som vanligt vid sådant väder så hör och ser jag ingenting. Matte kallade hur länge som helst att vi skulle gå ut, men jag "sov". Till slut kom vi iväg på en morgonrunda och vid lunch åkte jag med matte och husse till bilverkstaden. Jag hälsade på alla och gav sedan bort bilen i deras ägo för en stund.


Vi tog en liten promenad utanför området, men jag var orolig för min bil och hade svårt att koncentrera mig. Jag satt mest bara och tittade bort mot verkstaden.


Till slut gick vi in och satte oss i verkstadens väntrum. Jag bad om att få hoppa upp i soffan, "för det är ju lika mycket min bil och då har ju jag också rätt att få sitta i soffan lika mycket som någon annan, visst matte?"

 


Husse sa att det var helt okej att hoppa upp i soffan, jag brukar ju faktiskt få sitta där när vi åker dit för att byta däcken på bilen till exempel. Matte godkände för soffan är trots allt i skinn och lätt att torka av.

Känner ni förresten igen soffan från tv? Vianors orange soffor. Japp, en sådan har jag legat i. Till en början satt jag men det blev ganska långtråkigt efter ett tag.


Sedan hoppade jag ner och började nosa runt lite. Helt plötsligt hör matte och husse röster som säger: Nej men hej, kommer du här... så trevligt. Då ser matte att jag smitit in bakom receptionen. Jag blev ju tvungen att kolla hur det gick med bilen. Väntan blev lång och jag blev lite orolig för min godisbit som jag lämnat kvar i baksätet på bilen.


Till slut fick vi tillbaka bilen, för mig tog det en evighet men för matte och husse tog det bara 15 min. Sådana tidsoptimister...


Jag hoppade upp i baksätet på bilen och kollade om min godisbit låg kvar där och det gjorde den. Det är ena bra gubbar som jobbar där som inte äter upp mina godisar när dom lånar bilen. Jag lade mig tillrätta och fick vakta bilen med matte ett litet tag medan husse betalade. Därefter åkte vi hem igen.     

Av Laika - 13 maj 2013 19:25

Det här sköna vädret kan jag leva med, dag ut och dag in... Inga problem. Solen värmer så gott och man kan ligga ute och slappa, gräsrulla och sola sig. Det kan inte bli så mycket bättre. Gå sköna kvällspromenader och som idag, ligga i matteföräldrarnas hammock och slumra till på eftermiddagen. Jag hoppar upp själv i hammocken och tar bästa platsen, de andra får samsas om ytorna som blir kvar   


Matte och jag cyklade dit och hem idag så att jag fick leka lite med Sheela. Vi hoppas på en fin dag även imorgon för då är vi också lediga och kanske åker vi på lite utflykt då om vädret tillåter. 

Av Laika - 11 maj 2013 20:23

Vi har tagit det hur lugnt som helst idag och det klagar jag inte det minsta på. Ute har vi strosat mest och jag har gräsrullat för glatta livet, inne har vi myst tillsammans och ätit middag på balkongen. 


Däremot blev det lite spännande på rundan här nu ikväll. Jag visade att jag ville gå vår korta skogsrunda som vi inte gått på länge. Det finns givetvis en del nedfallna träd där men även träd som sågats ner av en eller annan anledning och jag fick syn på en mycket spännande stubbe. Den var ihålig och detta var så klart mycket viktigt att undersöka, kanske hade det kunnat vara en gömma för leversnittar till exempel. Nu var det tyvärr inte så, men jag kollade riktigt noga för att vara säker. 


Jag ska fortsätta dagen i samma stuk som innan, med en massa mys innan sista rundan för ikväll.

Hoppas ni haft en lika skön och avslappnande dag som jag med lite spänning.   

Av Laika - 10 maj 2013 19:48

Oj så varmt och skönt det varit idag. Solen skiner fortfarande och värmen känns än. Det bästa av allt är att det inte har blåst så mycket idag och som vi har njutit. 

En av promenaderna blev en riktig långprommis och självfallet blev jag varm och skulle bada i en damm som vi passerade.



På min päls kan ni se hur djupt det var där jag gick i.


Matte försökte få mig att gå ut i vattnet igen och bada längre ut så att jag kunde simma bort all lera och snäll som jag är gjorde jag ju det. Fast.... jag gick i land där det var som allra lerigast ändå, hihi. Jag fick fortsätta promenaden med lerinpackning på ben och mage. Måste tillägga att mina trampdynor känns som små kuddar av mjukaste moln nu. När vi kom hem hamnade jag så klart i duschen, så förutom de lenaste trampdynorna har jag en mycket väldoftande päls också. 


Middag har jag ätit och till efterrätt kom det en överraskning.

Flytande godis... Jag fick min på tallrik och slickade i mig precis allting. Fast det är väl kanske inte godis i sig, matte sa att man kan hälla det på till exempel torrfoder för att det ska smaka godare, men det är ju fullkomligt onödigt hemma hos oss eftersom jag inte äter torrfoder och hade inte tänkt börja heller. Ikväll fick jag äta en stek till middag med lite pasta och ägg och så detta då till efterrätt. Mycket nöjd en fredagkväll som denna.


Jag har legat och gosat i soffan efter lerinpackning, duschning och god mat och ska nog snart lägga mig till rätta igen för matte och husse ska titta på film. Det är bäst att se till att man har den bästa platsen i soffan då ju.


Önskar alla en härlig helg och söta drömmar. Gääääässp... 


Av Laika - 8 maj 2013 21:38

Återigen har jag visat husse vart matte jobbar. Vi släppte av henne utanför hennes jobb imorse, därefter åkte vi och handlade. När jag har vaktat bilen brukar jag få en godis som belöning, helt rätt! För det är hårt arbete att vakta bilen. Menar, ligga och låtsassova hela tiden för att inte visa att man vaktar tar ganska hårt på krafterna. Fast snart kommer jag inte få vakta bilen mer, för matte och husse säger att det böjar bli ganska varmt nu. 


När klockan började närma sig sju på kvällen stod vi redo utanför mattes jobb och väntade på att hon skulle komma. Då hade vi gått för att möta henne. Den här gången valde vi att gå hem skogsvägen. Det är förstås inte skogsväg hela vägen men halva i alla fall och det som är så bra med den här skogen är att det finns stora dammar där som är ändernas tillhåll. Det finns fina parkbänkar och små broar över vattnet så man kan njuta av naturen och titta på och kanske mata änderna. Idag tittade vi bara på änderna.


Imorgon är både matte och husse lediga, vilken vecka. Förhoppningsvis är det fint väder även imorgon så vi kan vara ute mycket. Ikväll började det dock regna lite så jag håller tassarna för att det passerar över natten.


Nu ska vi bara vila resten av kvällen, titta på film och kanske kan jag få bli klappad på magen under tiden. Det är en mycket bra idé tycker jag.

Av Laika - 6 maj 2013 13:04

Solen skiner och som vanligt blåser det ganska kraftigt. Matte trodde att det skulle vara lite kyligt att gå ut på förmiddagen men ju mer vi gick desto svettigare blev hon. Hon fick lätta på halsduken och öppna upp vårjackan. Vilken tur att jag inte har sådana problem, och skulle jag mot förmodan få det så kan jag ju alltid bada i en å eller nåt. Matte är ingen å-badare säger hon. Det som ju är så härligt.


Jag liksom valde vägen lite och vi hamnade så klart ute i skogen.

 


Och när vi väl ändå var i skogen tyckte matte att vi kunde gå den längre rundan så det gjorde vi. Jag fick springa lös och det är ju verkligen livet. Ibland stannade jag upp för att titta på en och en annan fågel som flög upp i något träd.


Även om solen värmer på ordentligt och all snö på vägarna och i närmsta skogarna är borta nu, så hittade jag en liten snöhög långt inne i skogen. Jag passade på att svalka tassarna lite och drog under tiden upp en pinne som jag försökte flisa ner.


Vi fortsatte vår långa morgonpromenad och till slut kom vi ut från skogen igen. Då blev jag kopplad och vi fortsatte hela vägen hem. Väl inne blev jag sömnig på nytt, kände nog att jag aldrig sov klart innan vi gick ut och sådant måste man ju ta igen. Frukosten får nog bli en lunch, en sen sådan kanske. Det borde ge matte lite tid att knåpa ihop något riktigt gottigt till mig, hihi.


Av Laika - 5 maj 2013 19:37

Jag vaknade ganska sent på förmiddagen och när jag kände mig vaken och redo gick vi ut på morgonrundan. Då var klockan strax efter elva. Matte säger sömntuta, men hon gillar ju också att sova. Vädret var kanonfint och solens strålar värmde ordentligt. Jag kände på mig att dagen skulle bli helbra. Några gräsrullningar som extra njutning på rundan fick det också bli.


Närmare tvåtiden frågade matte om jag ville cykla och självklart ville jag det. Jag fick även ta på mig min rosa fina scarf för matte tyckte att jag kunde vara lite extra fin en dag som denna, med både härligt väder och kalas.


På kalaset blev det en rejäl lasagnemiddag och det doftade så gott att jag genast bad om en portion. Till efterrätt fick jag och Sheela några leversnittar att mumsa på. Sedan sprang vi ute i trädgården och vilade i solen på altanen. Vi tittade också på bilder från matteföräldrarnas resa de varit på. Ja, jag orkade väl inte titta så mycket, jag låg mest och slumrade i mattes famn.


På hemvägen var det dags för en cykeltur igen. Redo i korgen.

 


Vi cyklade hem genom skogen. Sheela och mattemor följde med fast Sheela har ingen cykelkorg att sitta i. Hon springer på sidan av mattemors cykel istället. Det tycker hon är jätteroligt och hon är tempohållaren. Ibland går det bra snabbt.


När sagt hej då till mattemor och Sheela som vände om och cyklade hem till sitt fortsatte vi vår väg, och när vi kom fram till min å där jag brukar bada, såg vi två änder. Varför kan dom aldrig vara där när jag badar?


Vi njöt en stund i solen och kvällsvärmen som var innan vi fortsatte vår cykeltur. Jag hade kunnat stanna där hela kvällen och tittat på de söta änderna, allra helst badat med dom också men men, vi cyklade vidare. 

     


Lite längre fram fick jag syn på en katt också som sprang över vägen. Tänk så mycket och så bra man ser där från cykelkorgen. När vi var en bit från hemmet fick jag komma ner på marken och gå hem sista biten. Matte ledde cykeln sidan om sig och jag hade fullt upp med mitt. 


Nu är jag så trött, så trött. Hela dagen har bara varit en massa skoj. 

Vilket himla bra slut på veckan!



Av Laika - 4 maj 2013 19:59

Vilka härliga vår och försommartemperaturer vi haft idag. Förvisso har det blåst ganska ordentligt även idag, men det stoppade inte mig från att njuta. Njuta av att vara ute, njuta av att rulla i gräset, träffa kompisar, äta världens godaste middag (fläskfilé och potatis) och njuta av en massa balkongmys. 


Det där är min plats på balkongen. Matte får sitta vid andra änden av den lilla soffan. Ja, hon säger "lilla soffan" för att jag gärna brer ut mig. Jag ska gärna ha en huvudkudde och som idag, en pläd för att jag låg och frös. Matte och husse åt sin middag ute på balkongen medan jag lät magen smälta maten. Jag somnade djupt och drömde mig bort till varma baddagar. 


Imorgon blir det som sagt kalas och inte nog med det, matte och jag ska cykla dit. Det blir min första cykeltur för i år. Åh som jag älskar att sitta i min specialbyggda cykelkorg och njuta av vinden i öronen   


Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Nospussar i massor.

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards